onsdag 9. desember 2009

Jul i gylden beige og naturfarger

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at de 15 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører det herlige amerikanske interiør- og livsstilsmagasinet Country Living. (All 15 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected American magazine Country Living).

Jeg har et juletre av kongler jeg også. Det står vanligvis på kommoden i entréen vår i julen. Kongler er nydelige i all sin enkelhet, akkurat som de er, men lett frostede kongler som her er også nydelige. Kongler med litt glitter på kan være veldig vakre, men det må ikke være for mye synes jeg, -nettopp fordi kongler er så vakre i seg selv.


Et kongletre som dette er enkelt å lage selv. Lim sammen 20-30 cm brede isoporstrimler avhengig av hvor bredt du vil ha treet ditt nederst. Strimlene må være nesten like lange som treet skal være høyt. Når limet har tørket skikkelig bruker du en brødkniv eller lignende for å skjære juletreform på isoporklossen. Ha støvsugeren i beredskap!... Stikk en spiker med hodet inn i hver kongle, ca. 1 cm inn. Bruk tynne, 5-6 cm lange, spikere. Ta så spikeren ut av konglen igjen, ha litt hurtigtørkende lim på spikerhodet, sett spikeren i konglen igjen og la det tørke. Når limet har tørket kan du feste konglene på isoportreet ditt ved i stikke den fastlimte spikeren i det. Fest konglene tett i tett. Dersom kongletreet ditt skal stå i en krukke som vist på bildet, må du beregne hvor langt ned på treet konglene skal gå. Dersom treet skal stå på duken uten krukke, fester du kongler hele veien ned. Enkelt, men det tar litt tid. Ungene synes det er kjempespennede å lage kongletre så dette er en super førjulsaktivitet for hele familien!


Dette juletreet som står i en sinkbalje og er pyntet med gamledagse merkelapper/etiketter i naturfarget kartong og dekorert med gamle bruntonebilder synes jeg var litt spennende! Merkelappene er festet til treet med vanlig hyssing. Tenk å morsomt dersom man lagde disse med egne foto på! Bruntone-foto av ungene, av deg og mannen den dagen dere var brudepar, foto av en kjær gammel oldemor eller oldefar som du minnes med varmt hjerte og lignende minnerike bilder! - Et mer sjarmerende og koselig juletre skal man få lete lenge etter! Og det å la det stå i en sinkbalje var kanskje heller ikke så dumt. Sett en stygg, kjedelig juletrefot i baljen for å sikre at treet står stødig, fyll sinkbaljen halvfull med vann og dermed er hele "Juletreet tørket inn da jeg blunket"-problemet løst! ;)

Den flotte sølvfarvede stettskålen med juletrekuler og perlesmykker i, falt jeg fullstendig for! Et veldig enkelt arrangement, men aldeles nydelig der den står skinnende og i kontrast til det matte, slitte brune treverket!

Klart glass og grønne planter er alltid vakkert sammen! Vakkert hele året, men tilføyer man noen få julekuler blir det straks julestemning i et ellers så årsnøytralt stillben. Det enkle og litt fargenøytrale gir ofte det mest stilfulle resultatet, men julen skal være spennende ikke minst for ungene, og litt farger synes jeg man skal tillate seg å ta i bruk i julen. Man trenger ikke dynge huset ned i refleksrøde gardiner, duker o.s.v. selv om det er jul, men farger brukt som krydder er lekkert sammen med alt det hvite og fargenøytrale. Denne julegirlanderen med datoer og tall limt på merkelapper i offwhite kartong som er hengt opp tvers over vinduet synes spennende. Den er også et godt eksempel på at ting kan være fargerike uten at tingen "skriker" mot deg når du kommer inn i rommet.

Denne girlanderen tror jeg dessuten må være den perfekte kalenderen for voksne med eller uten barn og uansett alder! Enten du er 25 år og ikke har fått barn enda, eller du er 60 og ungene har flyttet hjemmefra! Jeg synes den var genial! Jeg vet det ikke sikkert, men det kan se ut som om at dette er en kalender, og at du hver dag plukker ned en merkelapp, og at det til hver merkelapp er festet en bitte liten julepynt. Denne julepynten henges så opp på det lille treet som står ved siden av etterhvert som de plukkes ned fra girlanderen! Nedtelling til jul er morsomt uansett alder, og dette er også en særdeles miljøvennlig adventskalender! Du kan benytte den samme kalenderen (girlanderen), treet og den samme julepynten hvert år helt til du blir lei av den!! En lignende girlander, et lignende tre og bittesmå julepynt kan jeg nesten garantere at vi skal prøve hjemme hos oss neste år. En helt fantastisk flott idé synes jeg at dette var!

Dere som besøker Glassveranda regelmessig har nok for lengst oppdaget at jeg er frytelig begeistret for kranser! Denne til venstre laget av fire forskjellige naturmaterialer var nydelig! Helt enkel, men nydelig.Mandariner og appelsiner med mønster i skallet og nellikspiker i er kanskje noe av det mest julete som finnes? Visst er de dekorative? Jeg skal prøve i lage noen lignende til å henge opp i kjøkkenvinduet.

Julekaker, småkaker, hører julen til. Jeg skal bake noen sorter jeg også, men ikke så mange. Jeg er veldig glad i sjokolade, så jeg skal ikke bake noen med sjokolade på! Da blir fristelsen for stor! Da jeg var yngre var jeg hellig overbevist om at det man spiste i julen, det la man ikke på seg av! ;)) Nå er jeg eldre og klokere. Noe av det som er ekstra godt skal man selvfølgelig unne seg i julen, men når det kommer til søte små sprø julekaker dyppet i smeltet mokka-sjokolade så har jeg litt problemer med selvdisiplinen, må vite! Det er derfor bedre for meg å ikke ha dem i huset. Enkelte ting i livet er bare så fortryllende nydelige at det ikke er helt enkelt å fornekte seg dem. For meg er denne tingen helt klart sjokolade! :) Vet du om julekaker du har problemer med å motstå?Country Living gis ut månedlig og kan kjøpes hos Narvesen og andre som selger utenlandske interiør- og livsstilsmagasiner. Country Living ble første gang publisert i 1978, og er i dag et av USAs mest anerkjente interiør- og livsstilsmagasiner. Magasinet skriver om interiør, antikviteter, hage, matoppskrifter m.m. Magasinet er eid av Hearst Communications, Inc., som er et av verdens største mediaselskaper.

Country Living sine nettsider finner du her: Country Living.


5 kommentarer:

Hilde Heimdal sa...

for en stiiilig header du har laget !!! Åssen har du laget den ???

Fine bilder:)

Huset på Planen sa...

Nydelige inspirasjonsbilder. Fin blogg, forresten!

Merete sa...

Ingen tvil om at gyllen beige og naturfarger er fint også til jul, bare ein "lysner" det litt opp med klart glass, blankt sølv eller lignande. Du har forresten så mange flotte bilder av dei lekraste småkaker. Dekorativt og snadder i ett, yeah!

My home is my Castle sa...

herlige bilder :)
elsker de fargene..

Klem,Kari

Mailinn`s interiørblogg sa...

så mye herlige bilder du har=) MASSE juleinspirasjon;) som jeg kjenner jeg trenger for tiden. Det juletreet i sinkbalja var bare helt nyydelig. Og tro hvis man kunne sette ideen din om bilder på juletreet til livs. En herlig ide=) Jeg har lenge tenkt på at jeg måtte finne en balje, kurv til å ha juletreet i. Nå har det seg sånn at det vi har er av plast. pga allergi på mannen ( og mange andre i hans familie) me nnydelig er det alikvel. Med 200 små lys på. Men var så usikker på om ejg kunne sette et plast tre i sinkbaljen min;) men skal jammen prøve. takk for inspirasjon <3