tirsdag 8. desember 2009

Grillpaviljongen lyser som en lykt i vinterlandskapet

Kanskje husker du at jeg i sommer viste dere Grillpaviljongen vår her på Glassveranda? Hvis ikke kan du se bildene fra i sommer her: "Grillpaviljong - 9 m²". Den er fantastisk om sommeren, men den er jammen flott om vinteren også! Den står og lyser som er lykt i det kritthvite snødekte vinterlandskapet. Den lyser oppover mot husets og inngangspartiet, nedover mot det store epletreet, garasjen og innerste delen av gårdsplassen og den lyser bakover mot syrinhekken.

Grillpaviljongen er ikke i bruk om vinteren, men vår, sommer og høst brukes den flittig. Vi har et vinterisolert lysthus som vi bruker også vinterstid. (Det bygget står på plenen på den nedre del av tomten). 

Til tross for at grillpaviljongen ikke er i bruk om vinteren gjør den likevel stor nytte for seg i og med av den lyser opp uteområdet. Vi, besøkende og passerende ser denne paviljongen når vi går til og fra husets inngangsparti, vi ser den svært godt fra kjøkkenvinduet, vi ser den fra spisestuen og fra vest-terrassen. Ungene kan se den fra soveromsvinduene sine, og vi ser den selvfølgelig også fra entréen. Den er også et flott skue fra badepaviljongen og spaet, der den står og lyser som en kjempelykt i snøen. Tidligere var dette en nokså mørk, kjedelig del av hagen.

Et byggverk kan også være et dekorelement. Personlig synes jeg at et hvert bygg skal være et dekorelement. Et bygg skal primært være funksjonelt, men det er viktig å tenke på det estetiske, hvordan et bygg, stort eller lite, fungerer i landskapet, hvordan byggets funksjon og byggets visuelle uttrykk vil forandre seg med årstidene. En paviljong skal være vakker både sommer og vinter, men det skal også en helt vanlig hagebod! Bodens plassering på eiendommen har mye å si, og ofte er kan det være nok å spandere på seg er enkelt vindu i bodveggen for å gjøre den penere. Kanskje ser du bodvinduet fra kjøkkenvinduet ditt? Kanskje kan du henge en adventsstjerne opp i det lille bodvinduet i desember og således skape et hyggelig lite tun? Hjemme hos oss har vi to adventsstjerner i vinterpaviljongen, - en på hver side av vinterpaviljongens inngangsdør. Vi har lys i boden. Vi har t.o.m. et utelys inne i ungenes lekestue! Det skal egentlig ikke så mye til for å skape et lyst og vakkert vinterlandskap.


Ungenes lekestue lyser selvsagt ikke så mye som grillpaviljongen vår, ettersom vindusflatene i det lille lekehuset er mye mindre, men lyset fra lekestuen er likevel med på å gjøre hagen vår triveligere, mer oversiktlig, mindre skummel og mer innbydende i den mørke vinterperioden. Snø er selvsagt med på skape en ekstra hyggelig vinterstemning ute i hagen, men lysene fra lekestuen, grillpaviljongen og de andre byggene våre er minst like viktige før snøen kommer, for da er det i hvertfall mørkt og dystert ute!

Jeg håper virkelig at det kommer mere snø snart! Det meste har regnet bort nå. Det var så utrolig vakkert så lenge det varte. Kommer det mere til helgen? Det er jo jul snart! Nå trenger vi snø! Varig snø! At den kanskje smelter bort igjen i februar er helt greit, men julen må få lov til å være hvit! Ingenting kan matche en julaften med masse hvit puddersnø, fakler i snøen og forspor etter "nissefar" som har vært på trappen og spist småkakene vi satte fram kvelden før for så å snike seg forsiktig av gårde på tå med gavesekken på ryggen! ... Skjønt nissefar og nissefar... - Naboens katt pleier å være veltemett hele julaften!! ;)

Ønsker deg og dine en riktig fin uke!

Klem, Ann, 
Interiørbøloggen Glassveranda.

Dersom du enda ikke har blitt "medlem" av Glassveranda sin Facebook-side, og kunne tenke deg å være med, så finner du den her: Interiørbloggen Glassveranda på Facebook.

4 kommentarer:

Kjolesnekkern sa...

Å for et nydelig et byggverk! Kjempefint at det lyser opp på vei hjem. Her har det blitt mildere, så snømangel her også. SKal ha kransekveld ikveld, hadde vært topp med dalende snø til alle faklene jeg skal tenne på ned mot stabburet..Men, vi får det nok kjekt uansett med juelmusikk og gløgg og einelukt, håper jeg:-) Ønsker deg en fin dag, klem fra Marianne.

My home is my Castle sa...

Nyydelige bilder..
Akkurat hva jeg ønsker meg :)

Ha en fin dag
Klem,Kari

Frk Ligaard sa...

Jeg vil også ha en paviljong!
Ha en strålende dag!

Åpent^hus sa...

så koselige bilder!