onsdag 7. oktober 2009

Slik får du TVen til å blende inn i interiøret

Da vi bygde dagligstuen hadde jeg et viktig krav: TV, DVD, høyttalere, CD-spiller, vår enorme CD-samling, PC, skriver, og alle kabler, kontakter og annet rot tilhørende alt dette tekniske, skulle være 100 % skjult! Usynlig! Borte vekk! Skjult i vegger, gulv og skap.

TVen var den største utfordringen. Den skulle henge over peisen, og det ble bare ikke aktuelt å gjøre det uten av den var skjult når den ikke var i bruk. Vi vurderte å montere en flatskjerm bak et svært litografi og sette hengsler på rammen slik at den kunne "åpnes" som en skapdør når vi ville se TVen. Vi vurderte å gjøre det samme med et stort flott speil. Vi vurderte også å ramme inn TVen, og la den henge på veggen som et bilde. Den idéen var god, men ble raskt forkastet ettersom vi ser svært lite på TV hjemme hos oss, min mann ønsket en 50 tommer og "bildet" ville se ut som et sort hull når det ikke var i bruk. Alternativt kunne det alltid stå påslått, med et eller annet stillbilde i. Den løsningen var jeg heller ikke helt fortrolig med. Vi kom etter hvert opp med en rekke gode, og mindre bra, idéer om hvordan vi skulle få TVen til å blende inn i resten av interiøret i stuen.

Hotellrommet vi hadde i Venezia var gjennomført. Og det var morsomt å se at her hadde de faktisk satt idéen ut i livet: De hadde satt en kraftig gullfarget ramme på flatskjermen for å få den til å blende inn i det lekre interiøret i creme og hvitt! Og det fungerer! Denne flatskjermen er ikke så stor, og derfor fungerer det helt utmerket! Tenkte jeg måtte vise dere løsningen. Inspirasjon, interiørtips og idéer kan man vel aldri få for mye av? Ikke jeg i hvertfall! :)

De fleste av oss har før eller siden hatt problemer med plassering av TVen i stuen. "Skrikende" TVer som vi mer eller mindre frivillig har plassert slik at den blir midtpunkt i stuen enten den er av- eller påslått, og ledningskaoset som følger med alt teknisk utstyr, ødelegger mange stuer her i landet. Jeg irriterte meg noe skrekkelig over alt dette sorte, tekniske kaoset i den gamle stuen vår, så jeg fikk det heldigvis om jeg ville i nystuen. Den nye dagligstuen vår har skjult opplegg for prosjektor og motorstyrt lerret på 100” som, når det ikke er i bruk, er skjult i stuens tak. Kabler til prosjektor, DVD, CD, radio, PC m.m. er skjult i vegger og gulv (trekkrør), og det er trådløst gigabit-nettverk i dagligstuen, som i huset for øvrig. Alt sammen; DVD, høyttalere, CD-spiller, vår enorme CD-samling, PC og skriver er 100% skjult bak skapdører. Usynlig! Borte vekk! Herlig!

Dagligstuen kan du lese mere om under etiketten "En presentasjon av rom i mitt hus".

2 kommentarer:

Anne sa...

Høyrtes herleg ut å ha alt teknisk skjult! Verkeleg morosam løysing det med ramma og:)
Ha ein herleg kveld!
Klem Anne i www.anneskaar.com:)

Merete sa...

For eit lekkert hotell De hadde funne i Venezia. Går det an å spørre om navnet på hotellet? Ettersom eg ikkje har nokon egen blogg (eg vurderer å få det da), lurte eg på om eg kunne legge ut et lite spørsmål her. Skal måle kjøkkenet i huset vårt som me kjøpte i sommar. Har bestemt meg for fargen Vestkyst i frå Jotun sitt fargekart Skagenlyset. Er det nokon som har erfaring med denne farga? Den er veldig lys til å vera blå. Samtidig syns eg den går i/harmonerer med turkis. Falt veldig for farga og er spent på korleis det vil ta seg ut. To veggar på kjøkkenet har bare skap slik at det blir ikkje veldig dominerande med farge på kun dei to resterande veggane. Nå er kjøkkenet måla i lys toscana. Det syns eg blei ei alt for varm farge til et kjøkken. Har fått sydd to flotte liftgardiner i et lyst stoff med smale striper i blankt/matt. Desse trur eg vil kome til sin rett med ny farge på veggane. På golvet har eg terracottafarga fliser. Desse vil me behalde. Kjøkkeninnredningen var opprinneleg furu, men er overmåla i lys antikk frå Baronesse. Denne vil nok også bli overmåla på nytt. Muleg i eggkvit. Masse helsing frå Merete