tirsdag 6. oktober 2009

Prinsessesøvn i creme og gull

Denne sengen hadde jeg den store ære av å sove i under vårt opphold i Venezia! En skikkelig prinsesseseng! Sukk! En slik sengegavl og prinsessehimmel ønsker jeg meg nå på soverommet vårt her hjemme!... Eller kanskje ikke. Disse tradisjonelle venetianske møblene er nok i overkant royale for soverommet vårt, i tillegg til at soverommet vårt ganske nylig er ferdig og i en helt annen stil enn dette, -og på toppen av det hele har vi skrå himling over sengen vår, så prinsessehimmelen skal jeg i hvertfall bare glemme! Men jeg må bare innrømme at jeg synes denne venetianske sengen i fargene creme og gull er nydelig vakker!

Sover man bedre i en prinsesseseng som denne da? Svaret er definitivt nei! Sengen på bildet var i hvertfall steinhard! En sengehimmel av tøy samler også mye støv, og en sengegavl av cremehvitt silkestoff er ikke veldig praktisk, så nå som jeg er tilbake i den virkelige verden innser jeg at soverommet vårt var nøye gjennomtenkt før det ble innredet, og jeg vil nok beholde det akkurat som det er. Fornuften råder alltid til sist, men visst var min venetianske ferieseng vakker?

Veggene i dette rommet er ikke tapetsert, de er trukket med en vakker tekstil i fargene gull og hvitt. Tøyet strammes/spennes opp på veggene, en teknikk som har vært i bruk i praktbygninger i Europa i århundrer, også i Norge.

Bordet og stolen til venstre kunne muligens ha passet inn hjemme hos oss, men da måtte jeg ha malt dem i en antikkhvit farge. Men slike møbler er ofte så... pinglete! Jeg foretrekker klassiske, tidløse, delvis nyromantiske møbler, i en mye kraftigere utførelse enn disse. Jeg liker stilige møbler, men de må ikke være for søte. Jeg foretrekker møbler i antikkhvit, malt heltre, og møbler i mørk rustikk eik i ekte Provence-stil. Men de er vakre å se på disse venetianske møblene i 1800-talls stil, selv om de kanskje ikke er de aller mest praktiske i hjemmet til en vanlig norsk småbarnsfamilie.

Det er mye vakkert å se ute i verden, mye spennende å oppleve, og det er fantastisk med all ny inspirasjon! Men jeg er så fryktelig, fryktelig hjemmekjær!! Det beste med å reise bort er det å komme hjem igjen! Til sin egen familie, sitt eget hus, sin egen seng, sin vanlige mat, sin egen CD-samling, sin egen dusj, treningen, badstuen, spaet i badepaviljongen og alt det andre som jeg er så glad i! Borte bra, men hjemme best!

2 kommentarer:

Nooria sa...

Fantastisk prinsesseseng ja! Lurte et øyeblikk på om jeg må misunne deg den også (er allerede veldig misunnelig på det huset dere har fått til).

Jeg oppdaget pluttselig nå at du har lagt inn en komentar på et eldre innlegg, hvor du bl. spurte hvor jeg har kjøpt muffinsformene. Jeg kjøpte de på salg i vår, på en cacas butikk i Oslo. De har masse fint der til stive priser. Jeg betalte bare 10 kr pakken for disse ;-).

Ann sa...

Huset begynner endelig å bli ferdig, hyggelig at du liker det! :)

Prinsessesengen var steinhard! :DD Det var godt å komme hjem til min egen, men vakker var den!

Virkelig fine muffinsformer, takk for tilbakemeldingen! :)

Ha en fin uke!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.