torsdag 8. oktober 2009

Ballard Designs - vakre smykkekommoder, lekre veggskap for gavepapir, pakkebånd o.l. og julekalendere utformet som en veggkommode!


Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 10 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører den amerikanske møbelkjeden Ballard Designs! (All 10 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected American furniture company Ballard Designs!)

Helen Ballard Weeks startet firmaet Ballard Designs rett etter at hun i 1982 vant konkurransen "Home of the year", Sør-regionen, som arrangeres av det amerikanske interiørmagasinet Metropolitan Home. Leiligheten hennes i Atlanta ble fotografert og presentert i Metropolitan Home, noe som resulterte i at mer enn 500 personer kontaktet Metropolitan Home for å spørre om hvor hun hadde kjøpt møblene sine.

H
un ante straks at det her forelå en god forretningsmulighet, og hun bestemte seg derfor for å satse friskt; Hun
sa opp jobben og solgte den prisvinnende leiligheten sin for å etablere Ballard Designs! Hun startet med å lage en møbelkatalog. Den første utgaven av Ballard Designs-katalogen ble publisert i 1983. Dette var en enkel to-siders brosjyre i sort-hvitt. Hun valgte å presentere en kopi av et bord fra sin prisvinnende leilighet i den første brosjyren, ettersom dette bordet var enkelt for målgruppen å kjenne igjen fra reportasjen i Metropolitan Home.

Nå, 25 år senere, har dette en-kvinne-selskapet utviklet seg til å bli en multinasjonal møbelkjede som selger unike, europeisk inspirerte møbler og interiørartikler. Amerikanske interiørarkitekter skryter uhemmet av Ballard Designs. Ballard Designs´ innkjøpere reiser kontinuerlig kloden rundt på jakt etter inspirasjon for å kunne gjenskape eksepsjonelle og eksklusive produkter til en pris som gjør det mulig for vanlige folk med vanlige inntekter å kjøpe dem, og dette er nok hemmeligheten bak Ballard Designs enorme suksess.

I dag er Ballard Designs en av verdens fremste post-ordre selskaper for finere møbler og interiørartikler. En flott fullfarge-katalog publiseres månedlig i U.S.A, og over 40 millioner eksemplarer av Ballard Designs´ møbelkataloger sirkulerer rundt i landet hvert eneste år. Det som startet opp som et enkeltmannsforetak er i dag et stort selskap som sysselsetter en hel stab ved selskapets hovedkontor, og selskapet har ca. 150 ansatte fordelt på stab, disribusjonsentre og varehus. Hele 15% av de ansatte er innkjøpere, mer enn 60 % av de ansatte i Ballard Designs er kvinner.
V
areutvalget er enormt: Sofaer, bord, lenestoler, tepper, sengegavler, sjeselonger, kjøkkenøyer, veggdekor, stoler, puter, lysekroner, liftgardiner, hagemøbler, barkrakker, spisestue-møblement, hjemmekontormøbler etc. Om du ikke har umiddelbare planer om å kjøpe noe her, så ta en titt likevel, for Ballard Designs har så mange flotte interiørløsninger og idéer, og er en flott inspirasjonskilde!!

Jeg kan styre min begeistring for det meste av nipset de selger, mye av det er for amerikanisert, men de har så mange stilige møbler, europeisk inspirerte klassiske stilmøbler, og det er også dette de er kjent for. Jeg er aller mest begeistret for Ballard Desings´flotte små benker og skap! Mye genialt har de også, slik som de to aldeles nydelige smykkekommodene, det hvite lekre veggskapet for gavepapir, pakkebånd, bursdagskort/julekort, etiketter o.l. og adventskalenderen utformet som en veggkommode! Jeg har valgt ut bilder av noe av det mest spennende de har i sitt varesortiment, for å gi dere et lite innblikk i hva Ballard Designs representerer.

Ballard Designs sender også varer til Europa, men sjekk for all del frakt-kostnaden! Dersom du legger inn en bestilling, må du huske å oppgi e-post adressen din i bestillingen, slik at Ballard Designs kan kontakte deg med et frakttilbud. Be for sikkerhets skyld om et skriftlig tilbud! Ballard Designs´kundeservice vil kontakte deg løpet av én til tre virkedager etter bestilling, for å gi et endelig kostnadsoverslag på shippingen. Du må også regne med å måtte betale toll og moms på varene i tillegg til prisene som er oppgitt i katalogen. Jeg synes klikk.no oppsummerer det så fint her: klikk.no

Et lite utvalg av Ballard Designs vareutvalg finner du i denne katalogen:
Ballard Designs katalog
Ballard Designs komplette vareutvalg og generell informasjon om selskapet finner du her: Ballard Designs

4 kommentarer:

Landcharm sa...

Nyttige møbler, og fine!

Ocean showroom sa...

Dette var interessant og opplysende lesing! Visste lite og ingenting om dette her! Så bra tips! Og møbler helt etter min smak. Her skal jeg gå inn og se litt mer!
Ha en fin kveld!
Klem, Lene

My home is my Castle sa...

Åhh så mye lekkert !!!
Der må jeg inn å kikke :))

Klem,kari

Ingunn sa...

Tusen takk for kommentarer hos meg. Jeg koser meg veldig og leser alt du skriver nøye. :)

Du har skikkelig peiling og at du har utvidet til å skrive om andre er bare flott.

Ha en hyggelig kveld. Nå er det jo snart helg.

Hilsen og varm klem en lang jente (177)