lørdag 10. oktober 2009

Jul hos Ballard Designs

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 10 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører den amerikanske møbelkjeden Ballard Designs! (All 10 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected American furniture company Ballard Designs!)

Grytidlig i morges var det snø i luften, og jeg kom selvfølgelig øyeblikkelig i julestemning! Jeg vet vi bare er i oktober, men jeg gleder meg så fryktelig til jul allerede! Jeg tenkte å gjemme dette innlegget, Jul hos Ballard Design, til i desember, men bestemte meg i morges for å legge det ut allerede i dag, til tross for det faktum at vi bare er i oktober. Det må jo være lov med en smakeprøve! Eller? En smakeprøve på alt det vakre vi snart skal få lov til å omgi oss med.
Julen er så nydelig vakker; skinnende lys i trærne, vakre kranser, lykter med levende lys, -både inne og utendørs. Advents-stjerner, advents-staker og advents-kalendere, duften av grønnsåpe, svibler, julegran og varmt, nystekt julebrød. Krydderkaker, pepperkaker, stek og julegløgg. Synet av det skinnende vakre juletreet på lille julaften, ungenes julestrømper som henger ved peisen, nystrøkne juleduker, smaken av egglikør på lillejulaften, og all den stemningsfulle julemusikken! Alle de nydelige og koselige julekortene, gaver som skal pakkes inn og julepyntes. Julestemningen, julegleden, forventningsfulle barn som pynter pepperkakehuset. Engler, nisser, reisdyr, snøfnugg, amaryllis og julestjerner! Å som jeg gleder meg til jul!!

Ballard Designs har ikke bare mange vakre ting, men også en del nye og spennende ting i sitt vareutvalg, som jeg ikke kan huske å ha sett noe annet sted tidligere. Som for eksempel juletrepynt; bånd med knapper på tett i tett i stedet for glitter. Noe for den sylystne? Julestrømpe-stativet var også litt spennende. Her hos oss henger vi strømpene på en stor femarmet gulvlysestake som vi plasserer ved siden av peisen. Det gjør for såvidt samme nytten.

Julestrømpene hos Ballard Designs er riktig vakre der de henger, og Ballard Designs har også julestrømpe-hengere i alle varianter som plasseres oppå peishyllen. Jeg har ikke prøvd dette. Har du? Er ikke slike julestrømpe-hengere tunge? Hva om minstemann drar i strømpen sin og får strømpehengeren i hodet på julaften? Skrekk og gru! Jeg blir nok å benytte lysestaken vår til strømpeholder også fremover. Hvordan gjør du det? Har dere en tradisjon med julestrømper hjemme hos deg? Hvor henger du strømpene? Ballard Designs har også julestrømper med store prikker på, eller polka dots, for den som liker det. En litt annerledes julestrømpe.
Juletre på bordet er vakkert! Jeg kunne tenke meg et lite furunål-tre på bordet i spisestuen eller i entréen, i tillegg til det store treet vi har i dagligstuen. Det er jul bare en gang i året, og da må det da være lov å ha to juletrær i huset? ...minst!

Juletrekuler med bokstaver på har jeg heller ikke sett tidligere. Jeg synes de er kjempeflotte! Spennende med noe helt nytt. Et hvitt tre med disse julekulene hadde nok blitt et blikkfang i stuen! Lekkert, men jeg har julekuler nok til å pynte minst ti juletrær lagret i min "julepyntavdeling" i boden vår, så jeg må la være! Men fine var de disse skinnende hvite bokstavkulene med detaljer i sort og gull.

Levende lys hører julen til. Jeg har det med adventsstaken som med vedkorgen, jeg har aldri funnet en som jeg syntes passet inn i dagligstuen vår. Det selges adventsstaker i alle tenkelige, og utenkelige, varianter. Jeg fant Vedkorgen i mitt liv nå i sommer etter ti års leting, og er evig optimist og håper nå mer enn noen gang at jeg i år også skal finne Adventsstaken i mitt liv. Forslag mottas med stor takk! Jeg har i alle år klart meg uten adventsstake. Vi har i stedet et kalenderlys, andre år fire kubbelys på et tinnfat, men straks jeg finner den "riktige" adventsstaken skal jeg kjøpe den. Flere av interiørbutikkene her i byen bugner allerede over av julevarer, og jakten på en vakker adventsstake er dermed i gang!


Går det an å få for mange engler i huset, mon tro?! Da er nok vi i faresonen! Det finns så mange nydelige engler! Jeg samler nemlig på engler, ikke nisser, selv om det vel og merke finnes en del fine nisser også. 1. desember hvert år løftes de forsiktig ut av skuffer og skap, og settes til pynt rundt omkring i huset vårt. Det er noe fasinerende ved dem. De ser så snille, avslappet og reflekterte ut der de står eller sitter til glede for liten og stor i hjemmet vårt, og denne stemningen smitter kanskje over på oss som bor her, og får oss til senke skuldrene og trekke pusten dypt midt i julestria. Julen blir ikke helt komplett uten englene. I hvertfall ikke hjemme hos oss.

Ballard Designs´ metalltrådhus finnes i mange varianter og størrelser. Trådhuset på dette bildet er ganske lite og enkelt, men dekorativt. Hvorvidt dette er julepynt kan vel diskuteres, men i kombinasjon med et blomsterarrangement med f. eks. svibler og den store antikkhvite rustikke kongekronen av tre, blir det hele et stilfullt og "julete" stillben.

Det øverste bildet fra en hvit lekker entrée, med et vakkert pyntet stettjuletre i hjørnet ved siden av ytterdøren, og en nydelig reisdyr-skulptur liggende på at bord i forgrunnen med kveldens meny festet med et olivengrønt silkebånd rundt halsen, er noe av det vakreste jeg har sett på lenge. Så enkelt, så rent, så delikat. Tenk å kunne ønske julegjestene vekommen på denne måten! Jeg håper å finne et lignende reinsdyr i en av butikkene her i byen slik at jeg kan ønske mine julegjester velkommen på samme måte. Åh som jeg gleder meg til jul! :)

Ha en fortsatt fin helg!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Mer om Ballard Designs leser du her: Ballard Designs - vakre smykkekommoder, lekre veggskap for gavepapir, pakkebånd o.l. og julekalendere utformet som en veggkommode! Ballard Designs komplette julesortiment finner du her: Ballard Designs.

5 kommentarer:

My home is my Castle sa...

Åhh så mye lekkert.....

Klem,Kari

Marit sa...

Mye vakkert her ja! Vi er vel litt spesielle vi interiør"gale". Vi venter på julepyntingen allerde, mens andre synes det går altfor fort...

Håper du får en fin helg!
Klem Marit :o)

Ingunn sa...

Oi oi så fint innlegg du viser og tusen takk for morsomt innlegg på min blogg. Jeg smiler og det er deilig nå. Klokka er tre og jeg lager strategisk plan til styret og eierne på 21 sider! Jeg dro til byen med min datter på 17 i stedet for å jobbe på dagen.

Musikere høres fantastisk ut. Likedan de 40 gradene i spaet ditt. Skulle ønske du var nabon min jeg. Om du likte meg da.

Klem til en høy kvinne

huset på øya sa...

Vakre bilder! Jeg er KJEMPE GLAD i julen selv. Gleder meg som en liten unge. Eldstemann spør etter snøen hver morgen! Ha en forts fin helg / God ny uke! klem Vibeke

Anonym sa...

Perfect Home har en adventsstake med engler, har du sett den?

Ha en flott sommerdag! (Ja, jeg leser om julepynting midtsommers ... hehe)

Hilsen fru S.