onsdag 28. oktober 2009

Lysekrone-prosjektet tok en ny og herlig vending!

Lørdag for snart to uker siden tegnet jeg en ny lampe til spisestuen vår, etter å ha gitt opp å finne en ferdig en i lampebutikkene som så ut akkurat slik jeg ville ha den og til en overkommelig pris. Jeg nevnte det så vidt i innlegget "Alt det vakre i Provence-stil". Jeg begynte like etter å tre glasskrystaller, men malingen av spisestuemøblene tok etter hvert over all fritiden min, og prosjektet ble midlertidig lagt til siden. Sist lørdag skulle min kjære lete etter noen lampekomponenter til meg, mens jeg var på knottejakt, og fant noen taklamper som lignet noe veldig på deler av den store lampen jeg hadde tegnet, så han ringte meg og spurte om jeg kanskje ville vurdere disse. (Er det rart jeg elsker den mannen?!)

Jeg fikk se den og den lignet veldig, og det fulgte også med ferdigtredte glasskrystaller!! Noe så fantastisk! Jeg hadde sett på spisestue-lampen som et vinterprosjekt, men nå blir lampen sannsynligvis ferdig allerede i løpet av helgen! Vi bestemte oss øyeblikkelig for å kjøpe fire slike taklamper, og vi hadde flaks for de hadde bare fire igjen, og gikk straks i gang med jobben med å bygge disse fire lampene om til én stor moderne krystall-lysekrone! Ganske mye jobb blir det likevel, men ikke på langt nær så ille som først planlagt. Det er klart enklere å bygge om fire lamper til én, enn å bygge én fra en dunge med lampekomponenter. Lysekrone-prosjektet mitt tok mildt sagt en ny og herlig vending!

Jeg tror lampen blir knalltøff og helt perfekt i den "nye" spisestuen vår sammen med de aldringsmalte gråhvite møblene, mørkt brunt treverk, antikviteter, tinn, stettskåler av klart glass, noen sorte detaljer og det nye digre maleriet mitt som jeg har hørt "rykter" om at jeg får hjem allerede til helgen! Jeg gleder meg til å vise dere det endelige resultatet og, ikke minst, til å ta i bruk den nye spisestuen!

10 kommentarer:

fru Blomst sa...

Hei så vakkert !
jeg har sett lampene din mann har funnet i blad og en del stylingreportasjer i Oslo.
Men å lage en stor av alle 4 er bare du som gjør!
Gleder meg til å se hvor flott det blir,
ha en fin dag blandt alle krystallene,
fru Blomst

Minka sa...

Så spennende, flink du da...

-Kamilla- sa...

Oi oi oi! Dette høres spennende ut! Gleder meg til fortsettelse:0) *Klem*
-Kamilla-

FlorasFrue sa...

Så kreativt! Gleder meg til å se resultatet!!
Kjersti

Åpent^hus sa...

Tøft at du lager lampe selv. Gleder meg til å se resultatet! Lykke til i helga! Ser fint ut!

My home is my Castle sa...

Så spennende :)
Gleder meg til å se den :)

Klem,Kari

Vibeke / Mammas Hus sa...

Spennende!! :)

Den ser ut som min nye lampe, uten skjerm. Kjempefin! :)))

Ha en god dag.

Vibeke :)

Mikaela sa...

Vilken fin blogg du har!
Kram!

Ingunn sa...

Utrolig fin lampe!!!! Passer sikkert til heimen din.

Ha en fin fredag.

Klem ingunn

Anonym sa...

Hei!!

Lampen din er rett og slett perfekt :-)
Vi holder på åp flytte å er på utkikk etter en moderne lyskrone, denne er lik det vi har sett for oss.
Har en spisestue på 3,10m x 1,10m.
Hvor kjøpte dere de lampene dere har brukt?
Finner ikke noe lignende :-(

Kan du maile meg svar på:
lindahudpleie@sfjbb.net

Takk!!!
Hilsen Linda