mandag 26. oktober 2009

Tidkrevende vintergardiner

Vi har stilt klokken på Vintertid og hjemme hos oss betyr det at vintergardinene skal henges opp i dagligstuen og i spisestuen! Om sommeren har vi ikke gardiner i dagligstuen og spisestuen, kun liftgardiner o.l. til pynt i noen av vinduene, de er aldri nede, og gardinstengene er nakne. Og det er supert! Mest mulig dagslys skal inn i huset om sommeren. Her nytes alt dagslys jeg bare kan få vår, sommer og høst! Men nå er det definitivt vinter! Det er ingen vei tilbake. Vi har allerede fått en vareprøve på snøen, dagene er korte, og kveldene og nettene er mørke... så her sitter jeg, litt oppgitt, i år som i fjor. 21 vinduer tilsammen i dagligstuen og spisestuen, ca. 2 gardiner til hvert vindu, det skulle bli....!! Hva i all verden tenkte jeg på da jeg noen år tilbake bestemte meg for å velge gardiner med rynkebånd og fingerkroker?? Jeg tenkte ikke på at disse gardinene skal tas ned for å vaskes hver vår, og jeg tenkte i hvertfall ikke på at disse fingerkrokene, nok til 21 vinduer, skal tres inn i gardinene hver eneste høst! Det er da jobb nok i seg selv å vaske og stryke disse gardinene...! Men pent det blir det jo, og det er jo det som er viktigst...

Så her sitter jeg da, og trer og trer... med en stor plastdunk med gardiner foran meg, og en liten plastdunk med fingerkroker. Jeg blir sikkert ferdig en gang... jeg vet bare ikke hvilken dato ...men jeg er ganske sikker på at det blir i oktober en gang... ganske...

Nå skal jeg forlate hele gardinhaugen og gå å trene en times tid! Bedre sent enn aldri! Spisestueprosjektet vårt har tatt fullstendig overhånd! Vi maler og snekrer hele tiden, og jeg må innrømme at jeg har slurvet med treningen den siste uken. Kjenner meg litt utladet. Men nå er vi i rute med spisestue-prosjektet vårt i hvertfall! Vi blir ferdig til helgen og det er bra, for vi venter mange middagsgjester i helgen. Jeg må også vaske hus et par ettermiddager denne uken, bare kaos her for tiden, og til helgen vil jeg ha alt strøkent her! ... Enkelte uker har jeg bare ikke nok timer i døgnet! Denne uken mangler jeg minst 10 timer i døgnet hver eneste dag! Har du også det slik av og til? Jeg har allerede bestemt at hele neste uke skal jeg bare kooose meg! Fordi jeg har fortjent det! ;) Ta deg tid til å kose deg du også. Det er greit med travle uker innimellom, men ikke hele tiden!

Ha en fortsatt fin uke!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

4 kommentarer:

Minka sa...

Litt av en jobb det der...

Elin sa...

Hei !
Signe arbeidet !
Kjenner godt til disse fingerkrokene og r.båndene, har hatt en del av de på div. gardiner. For ordens skyld vil jeg gjøre oppmerksom på at det ser ut som du trer i krokene feil. Når du har slike kroker med fire pinner på skal disse danne sammenrynkningen ved at du trer hver pinne inn i disse sporene i båndet (N.B. bøy pinnene litt fra hverandre). Da skal IKKE dra rynkebåndet strammes med trådene. Krokene danner da fine vifter som rynker sammen gardinene.
Om du vil ha sammenrynkingen med gjevne folder (slik som du har på bildene) drar du sammen trådene slik du har gjort. Da kan du i stedet bruke kroker med bare en eller to pinner på. Disse stikker du også oppi disse sporene.
Lykke til videre og med middagsfesten !

Hos Camilla sa...

Hei Ann, kjempefine gardiner :-)
Tips: "firefinger" oppheng blir som regel finest om du stikker opphenget inn i de brede "hempene" istedenfor i trådene, ellers har de lett for å henge litt rart. Det er 3 rader med hemper, og jeg bruker alltid kun den nederste og øverste, og 4 etter hverandre...
For å få den mest rynkede effekten bruker du 4 hemper etterhverandre. Det er litt vrient og firfingerfestet må sprikes litt for å få den inn :-)
Skikkelig møkkajobb..
Camilla

Ingunn sa...

Så flotte gardiner!!! Godt du trente og. Viktig å ta litt pauser med trim er min erfaring.

Klem og ha en fin dag.

Ingunn