fredag 16. oktober 2009

Darryl Carter-stilen

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 3 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget er tatt av den anerkjente fotografen Simon Upton! Se disse og flere hos det flotte interiørmagasinet ELLE DECOR. (All 3 of these beautiful photoes shown in this reportage are taken by the highly respected photographer Simon Upton! See these photoes and several more in the beautiful magazine: ELLE DECOR).

Jeg kom til å nevne interiørarkitekten Darryl Carter i gårdagens blogginnlegg her på Glassveranda, og fikk lyst til å skrive litt om han her på Glassveranda. Han har ikke bare en unik bakgrunn, han er også en unik interiørarkitekt! Rommene han innreder har en rekke karakteristiske trekk, en slags signatur, som gjør at man enkelt kan kjenne igjen et rom som er innredet av Darryl Carter. Det er noe helt eget ved måten han innreder på.

Darryl Carter er amerikansk, utdannet advokat, og helt fra han var en liten gutt var han tiltenkt en stilling i familiens bedrift. Han ble advokat etter farens ønske, men lengtet etter å jobbe med noe mer kreativt, og bestemte seg derfor for å gjøre det han alltid hadde drømt om men aldri hadde våget å satse på, nemlig å bli interiørarkitekt! Hans noe uvanlige bakgrunn står nærmere beskrevet i interiørboken hans "The New Traditional". I boken finner du også en guide til hvordan å skape et stilig, innbydende og komfortabelt design tilpasset menneskene som skal bo der, og han forklarer videre i boken hvordan man vellykket kan integrere moderne elementer med klassiske møbler ved bruk at diverse tilbehør, tekstiler, belysning og farger.

Darryl Carter er stor tilhenger av å holde interiøret enkelt og estetisk ryddig. Han mener at de fleste rom kan bli fantastiske bare man konsentrerer seg om noen få og viktige huskeregler når man innreder rom.

Darryl Carter-stilen kan, svært kort, oppsummeres slik: Han blander nytt og gammelt. Han blander moderne ting med klassiske møbler og gamle antikviteter, arvegodt, og skaper således et helt unikt visuelt uttrykk. Han bruker nøytrale farger, gjerne hvite vegger og gulv, få gjenstander, og rommet er likevel hjemmekoselig ettersom har bruker mye treverk (ofte mørkt treverk) og naturmaterialer, gamle ting og tepper når han innreder. Resultatet er lyse, lette, delikate, rom, til tross for et stort antall antikviteter, både møbler og andre gjenstander, i interiørene hans. Han gir rommene karakter ved at han, som han selv sier det, s
øker det perfekte i det uperfekte! Han er opptatt av at det skal se ut som om det bor folk i hjemmet, og mener livstegn ofte er det beste designelementene i et rom. Tepper som er slitt over tid, eller møbler som bærer preg av å være elsket. Å sette sitt eget personlige preg på hjemmet sitt er viktig for et vellykket interiør, ifølge Carter.

Darryl Carter er også klar og tydelig på at uavhengig av budsjettet ditt, så bør du aldri slå deg til ro med et intetsigende og uinteressant interiør. Det å finne noe i rommet taler til deg, betyr noe spesielt for deg, er viktig. Det kan være en et objekt, en tegningen som barnet ditt har tegnet i barnehagen eller en eksklusiv kunstgjenstand. Man må våge å ta noen sjanser, ifølge Carter. Han tar alltid utgangspunkt i denne ene detaljen som betyr noe spesielt for den som skal bo i huset, bruke rommet til daglig, og bygger gjerne opp interiøret rundt denne detaljen. Dette gjør interiøret unikt og interessant. Interiøret skal jo passe for deg, sier Carter. Det er viktig å skape sin egen stil.

Et hus bør fremstå helhetlig, hvert rom skal flyte elegant inn i neste. Det mest fremtredende elementet i rom er veggfargen. Bruk en høyst forsiktig fargeforandring fra rom til rom, en fargeforandring som nesten ikke enses etter hvert som du sakte beveger deg gjennom huset. Gulvene bør utfylle hverandre på samme måte. Gi gulvene like mye omtanke som veggfargen. Dette gir helhet.

Carter prøver alltid å skape en følelse av intimitet. Han unngår å plassere møblene langs veggene i et rom, ettersom dette skaper et tomrom i midten av rommet. Han er nøye på å tilrettelegge interiøret i rommet på en slik måte at det ikke hindrer samtaler familiemedlemmer eller gjester seg imellom. Hvilke møbler som plasseres i rommet vurderer han også nøye, og lar aldri ufunksjonelle møbler og store gjenstander få oppta plass i rommet dersom det det går på bekosning av funksjonalitet og visuell komfort. Han skaper rom som oppfordrer til bruk.

Darryl Carter setter alltid en frist, ja også når han innreder eget hjem. Når du har oppnådd et hjem som passer deg og din livsstil, et sted hvor du kan slappe av med familien din og stolt underholde dine gjester, vet du at du er ferdig med å innrede rommet, sier han. Vit at det da er på tide å stoppe! Han synes også det er helt O
K med en naken vegg i et rom, og synes ikke det er nødvendig å dekke alle veggene med noe.

Høres dette interessant ut? Har du lyst til å lære mer om Carter og kunne tenke deg å lære å innrede rom basert på Darryl Carters idéer og tanker rundt interiør og innredning? Da vil jeg anbefale deg å kjøpe Darryl Carters interiørbok
"The New Traditional". Boken inneholder mange gode råd om hvordan man finner sin egen stil, hvordan man lager et vakkert men samtidig funksjonelt rom, hvordan å få sin egen unike og nå definerte stil til å synes i rommene, hvordan å mikse farger og tekstiler, ny bruk av gamle litt slitte gjenstander, hvordan å velge antikviteter med stor selvtillit, belysning, hvordan å velge kunst til hjemmet ditt, hvordan å plassere kunst, hvilke tekstiler som fungerer best i et hjem, hvilke puter som slettes ikke fungerer o.s.v. Kort sagt hvordan du skaper et stilfullt, men samtidig unikt, genuint, hjem med personlig preg. Boken inneholder selvfølgelig også en stor mengde nydelige interiørbilder og eksempler.

3 kommentarer:

Marit sa...

Enkelt og stilig - nydelige fargetoner. Det er spennende å lese innleggene dine, alltid noe å lære.

Håper du får en fin helg!
Klem Marit :o)

ANETTESHUS.COM sa...

Sååå nydelige bilder du viser i dag!! Interessant og lærerik lesning! Er innom for å ønske deg en riktig fin helg!

Klem Anette:)

Ingunn sa...

Nydelige bilder og takk for kildehenvisning. Dette er noe jeg må bli bedre på fremover.

Ha en fin helg. Liker deg og bloggen ;)

Klem Ingunn