søndag 23. august 2009

Et gammelt elegant utstillingsskap - A old elegant display cabinet

For snart hundre år siden etablerte min oldefar en butikk her i byen, en god gammeldags butikk, den gang helt moderne, med et bredt vareutvalg. Her solgte han matvarer, klokker, strømper og spiker, karameller, damehansker og det meste man kunne finne på å ønske seg den gang.Butikken var smakfullt innredet, med vakre disker av tre og store vitrineskap som ble brukt til utstilling av varer, samt en rekke små utstillingsskap som stod plassert oppå den lange disken, noen med fristende karameller i, andre med lommeur, barberkniver og den slags.


Et av disse små utstillingsskapene har jeg vært så heldig å få arve. Skapet var litt forkommen da jeg fikk det. Det hadde stått lagret i et uthus noen år. Det hadde en rekke spikerhull i treverket, vannskader, mange malingsflekker i alle regnbuens farger og en liten sprekk i bordplaten, men det var ikke verre enn at det fint lot seg fikse.


Skapet ble pusset ned, sparklet og malt. Glassveggene og glasshyllene som utrolig nok var intakte, ble vasket og pusset til de skinte, og i dag er skapet noe av det vakreste jeg eier. Det står i dagligstuen vår til pynt, og jeg har en del gamle glasskåler, kakefat og annet dekketøy av glass og krystall utstilt i dette skapet.

Når solen skinner på dette skapet, og lyset reflekteres i glasstingene som står utstilt i skapet, formelig glitrer det der det står! Dekketøy av glass og krystall er vakkert, men det er nesten enda vakrere når det ses gjennom glassdørene i oldefars gamle utstillingsskap!

12 kommentarer:

the Folding chair sa...

Fantastiskt vakkert!
(*er mer enn pittelitt misunnelig*)

Margrethes hus og hage sa...

For en kjempeflott ting å arve :) Skapet er nydelig, og jeg skjønner godt det betyr noe helt spesielt for deg.

Ha en fin søndagskveld! Hilsen Margrethe

:) sa...

Tusen takk for superkoselig kommentar på barnerommet! Veldig hyggelig at du linker til meg :) Jeg har jo vært inne og snoket på din side noen ganger - og jeg er superimponert over din kreativitet! Den blå sykkelen var bare DÅÅÅN :)

Crinoline sa...

Hei.Så heldig du er som har arvet dette vakre skapet.Det er kommet i gode hender. Ekstra hyggelig at du kjenner historien.Ønsker deg en god uke.

My home is my Castle sa...

Helt utrolig vakkert skap og såå moro å arve etter olderfaren din :)
Det blir jo noe helt spesielt når det har vært i familien :))
heldig du er...

Tusen takk for hilsen inne hos meg :)
Ha en fin uke.
Klem,Kari

En hvit drøm sa...

Heisann:)
Tusen takk for et veldig hyggelig innlegg i bloggen min! Nå er du også lagt til hos meg...
Så flott skap du har arvet, det ser jo faktisk helt nytt ut...

Daisys home sa...

Kjempefint skap du har arvet.Og alle de flotte saker og ting som du har stående inne i det.klem

Marit sa...

Hei glassveranda - Nå når jeg har funnet din blogg trenger jeg verken interiørblader eller kokebøker! Jeg tar av meg hatten for en som deg :o) Kjempeflott! Denne bloggen skal det bli morsomt å følge.
Hilsen Marit

Anonym sa...

Dritlekkert skap Glassveranda!
Skjønner veldig godt at du er glad i dette, både med tanke på historien bak det og ikke minst at det er så utrolig pent.
Klem!

Karna sa...

Herlighet for et fantastisk flott hus og hage dere har...blir helt målløs, dere har vært kjempe flinke!!!!!

Nydelige bilder du tar også, her kommer jeg igjen!

Ann sa...

Å så mange koselige kommentarer! Tusen takk!! Dette skulle jo min oldefar ha sett!! :))

Ha en fortsatt fin uke! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Unknown sa...

Så fint det var, og det må virkelig være vakkert når solen skinner som du sier. Og så flott med saker som har en historie:)