tirsdag 23. juni 2009

Terrasse med badepaviljong og spa


Norske somre er både korte og uforutsigbare, og det i kombinasjon med at vi elsker sol, frisk luft og det å bade i deilig varmt vann! Denne hagen og uterommene på eiendommen er planlagt med utgangspunkt i dette. Det er lagt til rette for at det både sommer og vinter skal være fullt mulig både å spise middag og bade utendørs, hvis ønskelig.Fra dagligstuen har vi tilgang til terrassen på husets østside. Her skinner solen allerede grytidlig om morgenen. I sommerhalvåret er det fint å kunne sitte her ute å lese avisen og nyte morgenkaffen, og spise nystekte vafler med jordbærsyltetøy fra eget jordbærland.

Fra dagligstuen har vi også tilgang til terrassen på husets vestside. Vest-terrassen er på ca. 40 m², og her er det spiseplass til 8 personer til daglig, eventuelt 14 ved behov.

På denne terrassen er det herlig å sole seg i solsengene på formiddagen, og supert å sitte i skyggen fra epletreet og lese en bok mens jeg nyter roen, varmen og kald forfriskende drikke med isbiter i. Duften av blomstene, smaken av jordbær, melon og kiwibitene som ligger i en lekker fruktskål på det blå bordet ved siden av meg, lyden av en travel humle som flyr forbi og lauvet som rasler forsiktig i den milde sommervinden en varm ettermiddag, det er hva jeg forbinder med sommer. Da koser jeg meg, da lever jeg sakte og nyter! :)


Her ute på terrassen er det også hyggelig å kunne sitte ute i ettermiddagssola sammen med ungene mens vi kutter opp frisk vårløk, rødløk, tomater og salatblader, – grønnsaker fra egen hage, og gjøre klar fristende salater med fetaost og olivenolje. Det er her vi griller sjøørreten fra fjorden like ved i folie med olivenolje og frisk basilikum, her tilberedes råstekte mandelpoteter med Maldonsalt, lekre fat med sitronbåter på og annet tilbehør. Her samles familien til middag på fine sommerkvelder.

Skulle det bli regn utpå ettermiddagen så gjør det ingen verdens ting. Da spiser vi under tak i grillpaviljongen. Alle disse bildene er fra terrassen på husets vestside. På det øverste bildet til høyre ser du badepaviljongen som står i den ene enden av vest-terrassen. Grillpaviljongen skimtes i bakgrunnen.

Når ungene har lagt seg, nyter vi et glass vin i kveldssola. Dersom det etterhvert blir kjølig i luften ute, glir vi ned i det brusende turkise lyssatte vannet i spaet, lener oss godt tilbake, setter massasjedysene på fullt, og slapper av i kveldssola med badepaviljongens doble glassdører vidåpne, slik at vi tydelig kjenner duften fra de 150 blomstrende syrintrærne som omkranser eiendommen.

Badevannet holder 40°C hele året, sommer og vinter. Ozonrenseanlegget gjør at vannet trenger å byttes ut kun 4 ganger i året. Ønskes svalt vann i sommermånedene justeres temperaturen ved hjelp av det digitale displayet/kontrollpanelet. En drømmeterrasse for både voksne og barn! :))

Begge terrassene våre er på 1. etasjeplan, ikke på sokkelnivå. For at vi skal være sikret et privatliv på terrassen, har vi valgt å ikke ha tilgang til verken vest- eller øst-terrassen fra bakkenivå. Vi har noen fantastiske naboer, men det er deilig å kunne sole seg i fred og ro uten at naboen plutselig står der og vil slå av en prat! ;) På husets nordside finnes en tredje terrasse. Denne er på bakkenivå og gjør det mulig å gå ”tørrskodd” til uteboden og drivhuset på husets østside.

Lysthuset på husets sørside er isolert og her dekkes det opp for ungene på Halloween, i anledning smånissefest i desember og ved lignende anledninger. Her serverer vi kaffe og bløtkake med jordbær til slekt og venner på 17. mai, her er det ekstra hyggelig å spise viltretter i oktober, og nyttårskonjakken er aldri bedre enn når vi nyter den sammen med gode venner, inne i varmen i lysthuset, omgitt av et titalls fakler og lykter i den hvite glitrende nysnøen... Men bilder av snø, fakler og vinterstemning venter jeg til vinteren med å presentere. Nå skal sommeren nytes!

Jeg vil etter hvert også presentere bilder av, og interiørdetaljer fra, grillpaviljongen, lysthuset, krydderhagen, det lille victorianske drivhuset som snart står ferdig og andre hyggelige uterom i hagen vår, under etiketten "En presentasjon av rom i min helårshage". Du kan også lese om husbyggingsprosjektet vårt og hvordan det hele begynte, under etiketten "12 års iherdig arbeidsinnsats".

2. mai 2010:

Her kan du se vinterbilder fra denne terrassen, og lese litt generell informasjon om spa/utendørs massasjebad/Jacuzzi: "Enten du velger å kalle det spa, utendørs massasjebad eller Jacuzzi, - himmelsk er det i hvertfall!"
Her finner du bilder fra lysthuset vårt: Lysthuset
Her finner du bilder fra grillpaviljongen vår: Grillpaviljong


English version of this article: "A terrace with a spa gazebo".

11 kommentarer:

Ingunn sa...

Så nydelig dere bor. Og så fint skrevet....

Trenger du besøk kommer vi gjerne (he he) til et hyggelig måltid.

Ingunn :)

Ann sa...

Takk, og takk! Det hadde nok helt sikkert blitt riktig hyggelig det! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Tove `blogg verden sa...

Hærlighet så fantastisk deilig!! Skikkelig paradis der dere bor ja :) Flotte bilder!!
Ha en flott sommer
klem Tove

Rom for Detaljer sa...

For en flott uteplass! Kan tenke meg den blir godt brukt av både store og små ;-)
Lykke til i NIBs utfordring.
Klem fra Karianne

Anonym sa...

Hei,hei.
Ja,du har nok den flotteste bloggen på NIB.
Flotte bilder,tekst og vakkert interiør.
Du har det veldig nydelig og jeg synes du fortjener flere følgere og mer omtale.

God sommer til deg fra en beundrer.

Ann sa...

Tusen takk for både det ene og det andre!! ♥ Og til siste taler: Av og til kommer en kommentar som man nesten har lyst til å plassere i glass og ramme slik at man kan varme seg på den hver dag og gjennom hele kommende vinter, hi, hi, og dette er helt klart en av dem! ;)) Tusen takk for den herlige tilbakemeldingen og god sommer til deg også! -Ja fortsatt god sommer til dere alle! :0)

Klem, Ann.

tonje boganes sa...

Her så det flott ut!
Klem Tonje

Duse Pasteller sa...

Fiiine bilder!!
Lykke til!
Janni:)

Veronica sa...

For en nydelig plass og så mye fristende sommermat.
Lykke til.
sommerklem

Anonym sa...

Nydelig!!! Er disse paviljongene kjøpt ferdig, eller har dere bygget de??

Ann sa...

Tusen takk!♥ Vi har både tegnet og bygget dem selv ;0) Litt om det her: http://glassveranda.blogspot.com/2009/06/12-ars-iherdig-arbeidsinnsats.html

Stor klem, Ann.