lørdag 30. januar 2016

Lørdagssysler i skikkelig bra innevær

(Bildet er fra stuen vår).

Det er uvær mange steder i landet denne helgen, og finfint innevær, så jeg er litt tungstartet i dag men skal straks ta fatt på resten av soveromsprosjektet som jeg skrev litt om i går. 

Kanskje har du også noen "bør-gjøres"-lister på papiret eller liggende i bakhodet, som du lenge har tenkt på å ta tak i, da er jo en uværsdag en ypperlig anledning. Jeg har for eksempel brukt mange slike dager i vinter til å rydde i klesskap; ut med gammelt, slitt og/eller utdatert, invester i noen nye klær som faktisk passer på kroppen! Noen klær kan kanskje også syes om en lørdags ettermiddag, dersom man har noen plagg liggende som passer ca., men som har litt dårlig passform. 

Var du glad i å male og tegne da du var yngre men har aldri tid lenger? Da kan nettopp en uværsdag være det du trenger for å endelig komme i gang igjen! Uværsdager kan så absolutt være en positiv ting!

Har du et rom som gjerne skulle vært pusset opp? Ta med deg radioen, maskeringsteip, en liten malekost, en malerull, malespannet og en kaffekopp og hopp i det! Det er så kjekt med alt som er unnagjort, og så slipper du å tenke på at denslags skulle vært gjort når vårsola begynner å varme i solveggen igjen!

(Tulipaner).


Krydderplanter er koselige i hagen om sommeren, jeg har ganske nylig sådd en hel masse basilikumsfrø, -da får jeg frodige krydderplanter for å ha i pergolaen på terrassen i sommer, og noen av plantene skal få være på kjøkkenet inne, -de dufter helt herlig og basilikum bruker vi mye av. Kanskje du kan så litt i dag?

Kanskje hadde noen nye vårgardiner i stuen vært fint?

Har du barndåp, bryllup eller konfirmasjon til våren så kan du jo benytte dagen til å planlegge litt, antrekk, borddekking, kanskje lage invitasjoner?

Har du lyst til å reise bort i sommerferien så kan du jo begynne å planlegge turen. Hvor skal du overnatte? Billetter? Er det noen konserter, festivaler eller andre arrangementer dit du skal reise som du kanskje allerede nå bør booke billetter til? Hva er verdt å få med seg på stedet? Museer, utstillinger, restauranter, tivolier, parker, butikker, show, fotballkamper, leiebil?

Kanskje har du en bok du lenge har tenkt på å lese? Eller har du en vegg som skulle hatt et bilde eller to? Kanskje strikke ny genser til du skal samle fregner i solveggen i påskeferien? Jovisst kan det være fint med en uværsdag innimellom! :))    

Ha en finfin lørdag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør, hage og uterom:

Ingen kommentarer: