søndag 18. oktober 2015

Fra jenterom til et mer stilrent og tøffere tenåringsrom

Endelig er min datters rom ferdig etter oppussingen som vi begynte på i sommer, og du kan endelig få se nye bilder, heelt ferske, ja faktisk knipset i dag! :))

Noen av dere følger kanskje Glassveranda på Instagram, der har jeg snakket litt om oppussingsprosjektet fra tid til annen i hele sommer, men jeg har også skrevet litt om det i et tidligere blogginnlegg her på Glassveranda som du finner her

Men NÅ skal du få se etter-bildene:Som du ser så har det tidligere litt romantiske jenterommet med hvite blonder og lysekrone nå fått en litt tøffere fargepalett, med coolere mønster på tekstiler og møbler med rettere linjer. Sofaen, bordene, matten, pynteputer m.m. er nye, og ny belysning har det også blitt. 

Speilet på veggen var hvitt og hadde stått lagret i boden noen år, men det ble helt nytt med noen strøk lakk i høyglans 90 og passet nå perfekt inn her i ene hjørnet av rommet.

Eiffeltårnet av metall kjøpte vi i Paris i fjor sommer, det er en mindre utgave av det vi har i stuen, det er alltids rom for flere reiseminner i samme hus! ;) Knalltøff den matten med bulldogansiktene på, ikke sant? Super var den også, ettersom den har gummi på baksiden og dermed ligger i ro oppå det glatte parkettgulvet. Det er forresten vannbåren gulvvarme også i dette rommet (Wirsbo), så det er ikke gulvkaldt her, men vi rett og slett bare "måtte" ha den matten fordi den var så tøff! :D


Den lilla lampen som henger i taket ser du bedre HER. Den kom i hus forrige gang vi pusset opp dette rommet, og den fikk bli. Denne kassen av pleksiglass er den enda ikke noe i, men det kommer etterhvert. Synes den var så lekker, så jeg kjøpte den slik at min datter kan ha neglelakker, maskara, lipgloss m.m. i den etterhvert. 


Som alle andre rom i denne etasjen så har også dette rommet i huset vårt innvendige vindusskodder på vinduene i stedet for gardiner, og den avgjørelsen har vi aldri angret et sekund på! Disse vinduene over sofaen er ganske små, men dette rommet har store vinduer på en annen vegg, som slipper inn rikelig med dagslys. 


Den gamle sofaen og pynteputene som var her fra før er solgt, unntatt ekornputene, de har flyttet til et annet rom. Forandring fryder.


Husker du reolen jeg skulle sy fortrekksgardiner til? Her ser du at det ble om, bare glemte å blogge resultatet! :D Hva hun har oppå hyllen ser du bedre HER og HER. -Der finner du også tips til oppheng og organisering av smykker og øredobber! ;) 


To av veggene her inne var fulle av skruehull etter alle bilderammene som hang her, så de to veggene fikk to nye malingsstrøk etter at de var helsparklet. Mye jobb, og kjedelig, så den tabben gjør jeg ikke flere ganger! ;) Men for at denne veggen med ekstra takhøyde skal kunne utnyttes maksimalt, så har veggen nå fått to meter bildelister i to høyder, og på de skal det etterhvert komme mange nye bilder. Du ser så vidt i enden på bildelistene her på bildet ovenfor? Dette blir supert, for da kan hun endre bilder etterhvert som årene går og preferansene endrer seg, uten at mor i huset må sparkle flere skruehull! ;) 

Fargen på veggene heter Skandinavisk lys. Den har litt varme i seg, ser lyselysebeige ut i lampelys, litt gråere i dagslys. Synes den er en lun og behagelig hvitfarge på et soverom. Alle listene og døren fikk i tillegg et nytt strøk hvit maling.

Lysekronen om hang høyt over sengen er fjernet, og spotskinner er montert i stedet for. På denne måten får hun lyssatt bildeveggen, smykker m.m., istedet for at lyset kastes i alle himmelretninger slik lysekronen med glassprismene gjorde... Lysekroner er flotte på riktig sted, men ikke veldig praktiske på et soverom, for de er også en hel jobb å tørke støv av! Den nye belysningen ble både praktisk og vakker, også fikk jeg tak i LED-pærer med et vidunderlig hvitt rent lys akkurat slik jeg liker det ;) 


Ved siden av bildelistene henger en annen nyinvestering, -et smykkeskap med speildør! Det har så liten dybde at det ved første øyekast bare ser ut som et speil, men her nedenfor ser du hvordan det ser ut innvendig!-Er både lekkert og superpraktisk! 

Bildeveggen er enn så lenge helt fri for bilder, men så snart bildene har kommet på plass så skal du få se bildeveggen også! :)) Bildene må rammes inn først, så jeg tenker det blir en fin fritidssyssel frem mot jul... Også min tenåringssønn har fått "nytt" rom i løpet av sommeren, og hvordan det ble skal du også få se etterhvert!

Ha en riktig fin ny uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør, hage og uterom:

8 kommentarer:

Anonym sa...

*Sukk* så nydelig og smakfullt alt du gjør er.
Skjønner ikke hvor du tar det fra :)

Klem Linni.

Unknown sa...

Kjempefint ble det😀. Hvor har du kjøpt smykkeskapet og plexiglass for oppbevaring av sminke etc?

LilleLeo sa...

Så fint det ble! Vi skal i gang med lignende prosjekt om kort tid, så takk for inspirasjonen! :)

Ann sa...

Tusen takk for så koselige kommentarer!! :)
Hanne, smykkeskapet er kjøpt på Jysk, -superkjekt smykkeskap, stjeler ikke gulvplass, stikker ikke lenger ut fra veggen enn et vanlig speil og forholdsvis rimelig var det også! :)) Og oppbevaringsboksen i plexiglass kjøpte jeg på Ikea :)
Masse lykke til med ditt prosjekt, LilleLeo! :)

Ha en fortsatt fin helg alle tre! :0)

Stor klem,
Ann.

Anonym sa...

Du er virkelig flink til å finne ting. Jeg håper alle Jysk butikkene har inne det speilskapet. Jeg kommer til å kjøpe to, minst. Når det er Jysk, så passer sikkert prisen min lommebok :)

Ann sa...

Takk! :) Ja krysser fingrene for at du finner det i butikken nær der du bor! :) Superdupert skap! :))

Ha en finfin uke! :0)

Stor klem,
Ann.

Anonym sa...

Hei ;)
SÅ UTROLIG fint du har det ;D
Blir skikkelig inspirert.
Lurte på når du kjøpte plexiglass for oppbevaring av sminke etc? er det lenge siden liksom, eller er det sånn at du tror de kanskje har det enda på IKEA?
Og hvor mye kostet det om jeg kan spørre? :)

ønsker deg en god helg! :D

Ann sa...

Tuusen takk! :))
Neida, de har denne enda, den heter Godmorgen og tror den kostet ca. 150,-

Ha en finfin ny uke! :0)

Stor klem,
Ann.