søndag 25. oktober 2015

Fra gutterom til et mer voksent og tøffere tenåringsrom

Forrige søndag fikk du se min tenåringsdatters rom slik det ble etter oppussingen i sommer, og i dag tenkte jeg at du skulle få se min tenåringssønns rom, som også ble fornyet i sommer.  

Det er først og fremst dette sofahjørnet i ene enden av rommet som har gjennomgått den største forvandlingen. Hvordan det så ut her før kan du se: HER. Årene gikk, gutten vår ble større, og fotballene i taket ble både litt barnslige og i veien nå som poden plutselig ble tenåring og 185 cm høy! Derfor solgte vi i sommer både den røde sovesofaen hans og fotballene som hang fra taket, og kjøpte en ny sofa med mer normal størrelse/høyde og to hvite små bord, -et til å ha foran sofaen og et til å ha i hjørnet av rommet. 

Det har ikke vært noen matte her inne tidligere, den trengs jo strengt tatt ikke, det er ikke gulvkaldt her, men synes den gjorde sofahjørnet litt ekstra hyggelig :)) 

Denne sofaen er mørk grå, altså litt mørkere i fargen enn den nye sofaen inne på min datters rom. Han fikk, som min datter, også en ny gulvlampe, slik at man lett kan styre leselyset dit man vil ha det, enten man sitter i sofaen og leser en bok, eller trenger å belyse notearkene som gjerne ligger på bordet foran sofaen når han øver på gitar, noe han gjør daglig. Den røde sofaen som var her fra før hadde perfekt sittehøyde da poden var yngre og mindre, men nå som han har blitt like høy som en voksen var en ny sofa med vanlig sittehøyde helt nødvendig å få på plass her inne, rom og møbler må jo "vokse" med barna, ellers blir rommet fort litt ufunksjonelt.

Også her inne har det kommet opp bildelister på to av veggene, slik blir det enkelt og greit å bytte bilder og veggpynt etterhvert som årene går og preferansene endrer seg, uten at mor i huset må sparkle og male veggene igjen! ;) Ingen bilder har kommet opp her enda, jeg har allerede bildene men de er ikke innrammet enda, så jeg tenker vi ordner det i løpet av vinteren, -innramming av nye bilder blir en koselig innendørs fritidssyssel vinterstid. Du skal få se nye bilder av sofahjørnet når bildene har kommet opp på veggene.

Også i dette rommet har vi spotbelysning i taket, 6 stk. som nå har fått LED-lyspærer med et hvitt, rent herlig lys. Synes rikelig med (hvitt) lys i alle oppholdsrom er veldig viktig for trivselen, spesielt på denne årstiden når dagene blir stadig mørkere og kortere. Lurer du på hva jeg mener med hvitt rent lys så kan du lese om det i et tidligere blogginnlegg: HER

Også tenåringsgutten vår fikk noen nye puter nå, men han ville gjerne beholde noen av de han fikk sist vi endret dette rommet. Enig med han, de med verdenkartet på passer fremdeles perfekt her inne.  

...i tillegg til puter ligger det som oftest en gitar og koser seg i den nye sofaen... -og nå kom jeg på at vi må huske å kjøpe et til gitarstativ...

Et nytt tøft lite leselys har også kommet opp over sengen, begge ungene mine ble tidlig "lesehester", de liker å lese noen kapitler i bøker før de sovner om kvelden. Du kan se mer av dette rommet i et eldre blogginnlegg, HER, den andre delen av rommet har ikke endret seg så mye, annet enn at innholdet i hyllen har endret seg litt med årene, og hyllen fikk også hvite tynne fortrekksgardiner etterhvert! ;) 

Skal som sagt knipse nye/flere bilder inne på tenåringene sine rom når vi har fått på plass bilder m.m. Ønsker deg og dine en riktig fin ny uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør, hage og uterom:

2 kommentarer:

Unknown sa...

Så kult det ble! :)

Ann sa...

Tusen takk! :)
Ha en finfin mandag!

Stor klem,
Ann.