onsdag 29. juli 2015

Visste du at det finnes plenfrø for plen i skyggen?

Vi hadde rett og slett ikke tenkt på at det kanskje kunne finnes plenfrø som var spesialtilpasset skyggefulle områder av hagen, men visst finnes det!

I sommer har vi derfor på ny sådd inn de områdene av hagen vår hvor det tidligere har vist seg vanskelig å få gress til å trives, slik som her på ene siden av garasjen vår. 

Her på bildene er trærne våre ganske kraftig beskjært, men de blir ganske så frodige og tette i løpet av en sommer, og dermed skygger de for kveldssolen. Dette er vestssiden av garasjen vår, så selve garasjen står i veien for morgensolen, de stakkars gresstråene får kun noen få timer sollys her mellom garasjen og hekken.

Men NÅ skal det bli grønt her også, for denne gangen har vi sådd gressfrø som er tilpasset skyggefulle plenområder!  
Her ser du esken. Slike selges i en rekke gartnerier og butikkjeder hvor det selges hageutstyr, sjekk i hyllen eller spør etter plenfrø for skygge, så får du tak i du også.  

Tenkte jeg burde nevne dette, for det er sikkert mange som sliter med å få til en skikkelig frodig og grønn plen på nordsiden av hus og garasjer, under tuntre og kanskje flere steder! ;) 

Husk at på bakken under trær med store trekroner, så kan det hende det blir tørt selv om det regner, fordi trekronen fungerer som "paraply", så kanskje skyldes vissent gress ikke bare skygge, men også vannmangel, så vann gjerne litt under treet samtidig som du vanner blomsterkrukker, spyler gårdsplassen o.l.

Her har gresset allerede begynt å gro, gleder meg skikkelig til grønn plen på både nord og vestsiden av garasjen vår, for som du ser på øverste bilde: Akkurat nå er gresset myyye grønnere hos naboen! :D

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør, hage og uterom:

Ingen kommentarer: