torsdag 30. april 2015

Terrassegardiner = fleksible levegger til terrassen

Dette bildet tok jeg sist vår, det største epletreet vårt som du ser her på bildet står ikke i blomst riktig enda, men terrassegardinene hengte vi opp igjen denne uken, og grill og utemøbler ble hentet frem fra vinterdvalen, så nå er vi kjempeklare for en ny herlig sommersesong! Jeg har vist terrassegardinene her på Glassveranda tidligere, men de tåler så absolutt en reprise, for de er kort fortalt helt supre! Gardinene fungerer som fleksible "levegger" som kan justeres etter sol og vindforhold. Vi kan ha utsikt/utsyn når vi vil det, og skjerme helt eller delvis for innsyn når og hvor vi ønsker det, så denne løsningen kan virkelig anbefales! Denne levegg-løsningen er noe jeg og mannen skisserte oss frem til for noen år siden, etter noen runder i tenkeboksen som følge av at vi i alle år har hatt flyttbare løse levegger på denne terrassen, -en løsning som var mer til irritasjon enn til glede ettersom de lett veltet når det var vind. Så til de av dere som har spurt om dette levegg-systemet er en ferdig pakkeløsning/byggesett som er å få kjøpt i butikken, så er svaret dessverre nei, denne gardiner-på-terrassen-løsningen har vi ikke sett noe sted, det var rett og slett bare noe vi tegnet og bygde etter veien-blir-til-mens-du går-metoden fordi vi hadde behov for en helt ny og mer funksjonell levegg/skjermvegg på terrassen vår ;)

MEN: Det fine er at du også kan bygge/lage dette selv! :)) Jeg lagde nemlig en Gjør-det-selv/DIY-oppskrift som beskriver hvordan du også enkelt og rimelig kan lage slike gardiner - fleksible levegger - til terrassen eller uteplassen din for tre år siden her på Glassveranda. Du finner byggeoppskriften: HER.


Paviljongen du ser her ovenfor begynte vi å pusse opp i fjor. Den ble også bygd litt om innvendig. Vi ble ferdige med oppussingen av paviljongen og området rundt sist høst, kun styling, stell og stull gjenstår, du kan se bilder av paviljongen slik den ble etter oppussing, men før styling, HERHer ser du "utsiden", andre siden av leveggen, som skjermer mot innsyn fra veien/ innkjørselen vår. Her vi bor er terrassegardinene veldig kjekke å ha som skjerming mot innsyn før trærne blir skikkelig grønne om våren, men når trærne har blitt grønne og frodige igjen, er de ikke fullt så viktige, for alle trærne rundt tomten vår gjør at både veien, innkjørselen og alle naboene "forsvinner" bak friske grønne trekroner og hekken om sommeren! ;) Men på fine sommerdager er terrassegardinene likevel svært stemningsskapende, også er de jo fine å ha som levegger som skjermer mot trekk hvis middagene spises sent på terrassen om sommerkveldene. 

Har du lyst kan du lese mer om, og se flere bilder fra, denne terrassen, lese om epletreet og se litt mer av hagen rundt, HER og HERVi har konfirmant i helgen og veldig mye å ordne i forbindelse med konfirmasjonen, men til uken gleder jeg meg til å begynne å sommerordne litt mer i både paviljongen og i lysthuset og i hagen for øvrig. 

Minner om at du finner flere Gjør-det-selv-idéer til hage og uterom øverst til høyre i margen her på Glassveranda. 
Jeg ønsker deg og dine en riktig fin langhelg! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør, hage og uterom:

Ingen kommentarer: