lørdag 18. april 2015

Lekker oppbevaring av viktige papirer, lett tilgjengelig i hverdagen

I forrige blogginnlegg fikk du se den fiolette stolen i høyglans, som er en av de nye tingene som har kommet inn i stuen vår i løpet av det siste året. Og nå tenkte jeg å vise en annen av mine nye favoritter, nemlig en lekker "usynlig" aviskurv / avisstativ / magasinholder / bladkurv / brevordner av pleksiglass. 

Denne har fått fast plass under stuebordet, og vi bruker denne til oppbevaring av viktige-brev-om-ting-som-skal-skje-veldig-snart, ja slikt som invitasjoner, legetimer, info om turneringer, forestillinger og lignende ting. Tidligere ble slike brev gjerne liggende oppå bordet i ene enden, oppå peishyllen, i kjøkkenhyllen, på skrivebordet, på kommoden i gangen, og dermed så det fort rotete ut, og i tillegg var det et lite eventyr å skulle finne ut nøyaktig hvor vi hadde lagt det viktige brevet... Er det ikke underlig hvordan man kan venne seg til hverdagsrutiner som skjer så på autopilot at man ikke tenker over rutinene lenger? Akkurat slik var det med våre "ting-som-skal-skje-veldig-snart"-brevene våre. De ble liggende fremme, ja godt synlige så de ikke skulle glemmes bort, men hvor som helst! = Unødvendig hverdagsrot!

Nå har vi fått ny rutine på plass: Alle viktige beskjeder som invitasjoner, legetimer, info om turneringer, forestillinger og lignende ting legges nå i den nye bladkurven under bordet i stuen! Dermed havner alt på ett og samme sted, ryddig blir det i huset, og enkelt er det å finne brevene når vi lurer på "når var det nå det var igjen?" ;)

Det jeg ikke begriper er hvorfor vi ikke fikk orden på denne hverdagsrutinen allerede for 15 år siden?! :D Men nå er det ihvertfall gjort!
Har så vidt nevnt denne bladkurven av pleksiglass før, HER, men den var jo omtrent umulig å få øye på i det bildet... Men her på bildet ovenfor ser du den klart og tydelig! Vel, du ser ihvertfall konturene, for det er nettopp det som gjør den så utrolig lekker der den står: De rette linjene, kantene, og den ser ut som nypusset glass! Stilig er den, nyttig, og det at den er transparent gjør at den ikke er visuelt "bråkete", den stjeler ikke lys, ikke oppmerksomhet, men så er den utrolig vakker - og delikat - når man får øye på den, -liker! :)) Jeg kjøpte denne på Åhlens, men kanskje har de denne, eller lignende, i andre butikker også. 

De to treskrinene du ser i bakgrunnen er derimot en DIY. Jeg skal si litt om dem i neste blogginnlegg, i tilfelle du kunne tenkt deg noe lignende til oppbevaring av småtteri i stuen.

Ha en riktig fin lørdag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør, hage og uterom:

Ingen kommentarer: