lørdag 7. mars 2015

Vi lager ny bildevegg i stuen! -Og litt om 3000K-belysning

I stuen vår, nærmere bestemt over trappen mellom stuen og sokkeletasjen, lager vi nå en ny bildevegg! Husker du hvordan det ble her sist vi ga denne veggen et ansiktsløft? Hvis ikke så kan du se det: HER. Det som forbauset meg mest var kanskje det at det faktisk er tre år siden forrige trappeveggoppdatering, jeg hadde følelsen av at det var "ganske nylig", men årene de flyr! :D 


Ettersom denne veggen var fylt med bilder som var hengt opp ved hjelp av skruer og kroker, så ble den ikke pen da bildene ble tatt ned... :S Vi måtte derfor bare bite i det sure eple og sparkle hele veggen på nytt, og male over med to nye friske malingsstrøk. Jeg valgte samme farge som sist, elsker denne fargen, som heter Morgendis og er en ren lys grå farge. 

Det er høyt her under taket, høyt opp og langt ned, og ikke enkelt å plassere en stige her, så vi har lagt noen bjelkelengder her for å stå på mens vi sparkler, maler og monterer bildelister. Skal du male trappoppgang og lage noe lignende til å stå på, så må du vite med sikkerhet at det du legger bjelkene an på er en vegg- eller bjelkekant og ikke bare på en pyntelist/gulvlist/overgangslist, for da blir stillaset ditt livsfarlig. Trappoppgangen må heller ikke ha for langt spenn/lysåpning, for da kan også slike tykke liggende bjelker bøyes og da faller du også ned! ;)

Det du ser på andre siden av trappeåpningen i bildet her, er arbeidshjørnet mitt i stuen, du finner bilder av det HERHer ser du den ferdige veggen og også den nye belysningen! DIGGER denne belysningen, spotene lyser opp bildeveggen skikkelig, og de hengende lampene lyser opp trappen. Også her har vi, som ellers i huset, byttet ut alle lyskilder med hvitt LEDlys i 3000K, istedet for "guloransje" lys som følger med 2700K-pærene som tradisjonelt har vært mer vanlig i norske hjem. Vi har dessverre opplevd å kjøpe pærer merket 3000K som likevel lyste veldig gult, så skal du bytte ut dine så kjøp først én og sjekk at pæren faktisk leverer det lyset som emballasjen lover, ellers kan du fort få skuffene fulle med lyspærer du ikke vil bruke. Vi kjøpte nettopp seks pærer til disse spotene som mildt sagt var feilmerket, vi leverte dem tilbake i butikken, det får være grenser for feilmerking, og jeg håper dere andre også vil gjøre det hvis lyset fra lyspærene ikke leverer det lyset de er merket med, fordi bransjen trenger i skjerpe seg! "Lyspærer er lyspærer", tenker kanskje noen av dere nå, men jeg vil påstå at feil farge på lyset i et rom kan ødelegge rommet. Du ser her at jeg har tatt bilder med lysene påslått? Det hadde ikke gått med 2700K-lys. Lyset fra 3000K nærmer seg dagslyset i farge, mens 2700K er gult. 

...Men vær forberedt på at dersom du først begynner prosessen med å bytte ut de gule pærene (2700K) med 3000K-pærer, så kan det hende du ikke klarer å vente med resten! ;) Da vi for noen år siden erstattet de første pærene med 3000K LED-lys, så plutselig rommene med 2700K-pærer ut som "koselige gulbrune grotter", veggene så rett og slett gule og skitne ut i lyset, det ble derfor en besettelse: Alle 2700K-pærer måtte øyeblikkelig ut av dette hjemmet! :D 

Vel, nå har jeg 2,3 meter bildelist i to høyder her, med superduper bildebelysning, og nå gleder jeg meg veldig til å ramme inn nye bilder å plassene her på bildelistene! :)) Du skal i et senere blogginnlegg få se nye bilder av bildeveggen når den er ferdig med bildene på plass.


Her er bildeveggen sett fra arbeidshjørnet.  

Vi har bildelister flere steder i huset, synes slike er helt supre, man kan flytte rundt på bildene i huset uten å få nye hull i veggene, dermed blir det faktisk gjort endringer fra tid til annen, i motsetning til når man har skreddersydd hullene i veggene til bildene... da frister det ikke like mye å gjøre endringer! ;)

Vi har bildelister også over den andre trappen vår, den mellom 1. etasje og 2. etasje, kom nå på at jeg ikke har vist bilder av det enda, til tross for at de har vært der noen år... må se å få gjort det også! ;) Men bildeveggen vi har i spisestuen vår kan du se: HER. (Nå har jeg forresten endeliiiig fått den siste av de nye spisestuestolene i hus! :D Det tok åtte uker som de "lovet"! ;) Men det var verdt all ventingen! Skal selvsagt ta nye bilder av stolene når de har kommet på plass rundt bordet så du får se dem! :))


Denne stressfrie Buddhaen sitter til høyre for skjermen på skrivebordet i arbeidshjørnet mitt i stuen, den bader i lyset fra vinduet. (Utenfor dette vinduet er pergolaen på terrassen). Fikk lyst til å ta med et bilde av dette trådbildet, fikk det i gave for kort tid siden, det er et min datter har laget på skolen, synes det hadde så lekre farger, gråbeiset bakgrunn og tråder i to forskjellige turkisfarger... de begynner å bli store mine kjære "små"... Dette bildet skal ikke i bildehyllen på veggen, det skal få stå her på skrivebordet mitt! :))

Fenomenalt flott innevær her hos oss denne helgen, ute derimot... :D Men hva gjør vel det, vi interiørinteresserte finner alltid på noe inne mens vi venter på sol og varme, gjør vi ikke? ;) Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og/eller Facebook du også hvis du ikke allerede gjør det, og ha en riktig fin helg! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


5 kommentarer:

UllKuleTeppe sa...

Jeg elsker fargen på veggen, den er jo perfekt lys, lys, lys grå. Vakkert.

Har vel aldri tenkt over det med lyspærer selv, men den dagen jeg kjøper hus/leilighet vil jeg så absolutt gå for hvite lys, og ikke gule, så du har jo et poeng der! :-) Synes arbeidsområdet ditt er så fint og! Liker godt utsikten til bildeveggen også, og spottene lyser jo perfekt opp.

Ha en fin søndag :-)
www.ullkuleteppe.com

sivknivklestativ sa...

Lyst og lekkert :) Spent å se veggen ferdig med bildene på bildelisten :) Forsatt fin søndag til deg og dine :)

Anonym sa...

Hvor kjøpte du lampene? Enn lbildelistene? Ble kjekt. Mvh, Lars.

Ann sa...

Tusen takk, alle tre! :) Ja jeg gleder meg veldig til å få bildene opp på veggen, Siv, har kjøpt rammene jeg trenger nå, men fant ikke syre/ligninfrie passepartout i riktig størrelse til en overkommelig pris, trenger mange, så skal bestille dem på nettet i kveld. ...Så jeg må vel pent vente en ukes tid før de kommer i posten, men det blir, det blir! :))

Lars: Lampene heter "North light" og er kjøpt på Clas Ohlson! :)) Der selges pakker med én skinner med to spots inkl. i pakken. Men så selger de også skjøter, både rette og vinklede, ekstra skinnelengder, ekstra spots og har nå fått slike Color lamper i forskjellige farger som kan kobles til spotskinnene vha en "plugg" som de også selger, dermed kan man ha både spots og små hengelamper på skinnen! Galleribelysning + trappebelysning i ett! Er kjempefornøyd, ble superdupert, kan varmt anbefales! :0)

Bildelistene er kjøpt på Ikea, de finnes i 2,15 m lengder, så jeg har fire her på denne veggen :) De er faktisk på salg akkurat no, husker ikke hva jeg betalte for dem, men de var veldig rimelige nå. Godt var egentlig det, for bildebelysningen, LED-pærer og bildene koster jo litt! ;)

Ha en riktig fin uke alle sammen! :)

Klem, Ann,
Glassveranda.

Ann sa...

Ojsann! :O Ser en feil her i kommentaren ovenfor, beklager det, går litt for fort i svingene til tider, bildelistene finnes i 1,15 m lengder, skulle det stå, ikke 2,15!

Klem, Ann.