søndag 11. januar 2015

Vips, så var de kjære spisestuestolene våre solgt...

Min mann fant denne uken helt plutselig ut at "vi" var lei av spisestolene våre! ...Og etter litt betenkningstid så måtte jeg si meg enig i at det kanskje kunne være godt med litt fornyelse. Første tanke var likevel at jeg er redd at nye trendy spisestuestoler vil gjøre spisestuen vår kald og lite hjemmekoselig, ja litt "møteromsaktig" og lite personlig hvis du skjønner, så jeg måtte gruble på det noen dager, ja venne meg til tanken... Den sterile "venteromsstilen" som ofte følger med hvite nye "trendy" stoler er jeg nemlig livredd, så det tok litt tid å gruble seg fram til en løsning som kunne fungere. Skulle disse gamle flotte stolene ut av spisestuen så måtte jeg først være sikker på å ha et knakende godt, flott og spennende alternativ! 

For disse gamle stolene som vi kjøpte og pusset opp, for nå ganske mange år siden, er jo også veldig solide og stødige og - ikke minst - veldig myke og behagelige å sitte i sammenlignet med de fleste flunke nye "plasticfantastic"-stoler vi har prøvd, så jeg var ikke helt overbevist med en gang... Vi tittet i møbelkataloger og vi lånte hjem stoler fra litt forskjellige butikker, men vi ble slettes ikke enige om hvilke stoler vi isåfall skulle velge istedenfor de gamle. Nei ingen ble enige om noe, hverken jeg eller meg, meg eller mannen, og heller ikke vi og ungene! :D

Men så kom jeg over et bilde kniset i pergolaen på terrassen en vakker sommerdag. Jeg kom til å tenke på alle fargene, kanskje kunne et bord i en sprek farge gjøre spisestuen mindre steril til tross for ti nye trendy hvite plaststoler... jeg var fremdeles slettes ikke overbevist... men det viste seg at jeg var inne på noe... ;)

For trenger man egentlig velge? Hvis man kan få i pose og sekk? Jeg prøvde jo å velge ut puter til sofahjørnet i pergolaen for noen år siden, men klarte aldri bestemme meg for hvilke farger putene mine skulle ha, så da ble det heller 2-3 stykker av hver farge, og det har jeg aldri angret et sekund på! Det var da det slo meg: Trenger vi egentlig velge én type stoler og kjøpe 10-12 av dem? Kan vi ikke heller kjøpe 10-12 vidt forskjellige stoler? Kvinner og menn, yngre og eldre, barn og tenåringer kommer jo i vidt forskjellige størrelser og formater, og vil derfor trives best i vidt forskjellige stoler, så hvorfor ikke bare la alle her i huset velge hver sine favorittstoler, ja kanskje velge ut 2-3 forskjellige favoritter hver, også kjøper vi disse? 

DET ble svaret! ;) Jeg tror det kan bli helt fantastisk rundt spisebordet vårt, ja både spennende og flott, og vi er på den måten også garantert at både vi og gjestene våre vil finne et komfortabelt favorittsted å sitte under middager hjemme hos oss! Jeg spekulerte litt videre på saken, før jeg foreslo dette for mannen. Først trodde han det var en spøk, men etter at han hadde fått tenkt på det et døgn så var beste mannen min heeelt enig! Den nye spisestuen med alle de forskjellige spisestuestolene kommer til å bli heeeelt oss! :D

Så i går bestilte vi rett og slett nye stoler!!! Og 12 helt forskjellige stoler blir det! Jeg tror dette blir veldig spennende, men de nye stolene er bestilt hos 7 forskjellige butikker/produsenter, så noen av dem får vi om to uker, noen må vi vente hele åtte (!) uker på, men det er verdt all ventingen, for jeg er 100% overbevist om at dette blir sååå tøft, spennende og lekkert at! Det er stoler med vidt forskjellige design, og innslag av noen skikkelige fargeklatter, og disse vil sørge for at spisestuen vår blir både ny og trendy, hjemmekoselig, personlig og kreativ, og ikke "møteromsaktig" i det heletatt, og nå gleder jeg meg vilt til å få dem på plass i spisestuen!

...Og når vi først har bestemt oss for å gjøre noe så gjør vi det, helst øyeblikkelig, slik har vi jo alltid vært, så derfor var det ingen grunn til å vente med å selge de gamle spisestuestolene når avgjørelsen om å kjøpe nye først var tatt! Vi la dem derfor ut for salg i helgen, og i dag ble de hentet! Tomt ble det... 

Fortsettelse følger! :D Ha en riktig fin ny uke!
Følg gjerne Glassveranda på Instagram og/eller Facebook du også! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


6 kommentarer:

Åshild sa...

Jeg tenkte også det - det går aldri lenge fra dere får en ide til den er gjennomført.

Vi hadde også spisestuestoler som lignet på deres før, men de egnet seg ikke for de lange middagene vi har her i huset. Bordet står klart med 24 stoler og så mange sitteplasser har vi ikke samlet noe annet sted i huset, så stolene måtte passe for både 6 og 7 timer til bords. Våre stoler er derfor helpolstra og heltrekte i stoff

Merete - Lys lilla sa...

Fint var det og fint blir det, det er jeg helt sikker på!! Gleder meg jeg også til å se resultatet :-) riktig fin uke til deg :-)

Hege sa...

Jeg kjøpte nettopp flere jærstoler av typen AKSEL. De er knallgode å sitte på, men de var dyre. Gleder meg til å se deres spreke valg.

Jeanette sa...

Tusen takk for kommentaren inne hos meg :) Ja, et par tilbygg blir bare SÅÅÅÅ spennende og jeg gleder meg masse. Skal prøve å dokumentere prosessen godt;)
Å herreguuuud Ann, du er bare så modig!! Bytte ut de lekkerbiskene av noen stoler... Men du har jo helt suveren smak- så det blir skikkelig spennende og gøy å se hvordan det blir!! Arti!! Dere er så tøff!!
Klem J.

Hannesin sa...

Så spennende ! Gleder meg til å se ferdig resultat av "ny" spisestue !!

Ha ei fin uke !

Hilsen Hanne :)

Ann sa...

Tusen takk for koselige tilbakemeldinger alle sammen! ♥
Hi, hi, Åshild, dere er jo enda mer utholdende spisestueslitere enn oss! :D Vi pleier å sitte leeeeenge der når vi har gjester, ja ellers også til tider, men aldri sååå lenge! :D Men det er sikkert og visst at dere har det koselig rundt bordet når dere blir sittende 6-7 timer! -Liker! :)
Vi har bestilt en rekke forskjellige, noen rimelige, andre litt dyrere, ikke jærstoler men tror gjerne på at de er gode å sitte i! :)
Tusen takk for tilliten, Merete og Jeanette! :D Ja jeg håper og tror nystolene skal bli knalltøffe i spisestuen, fikk et par av dem sist uke, så nå begynner det å ta form, kjempegleder meg til dem alle er ihus! :) Gleder meg også enormt på dine vegne til utbyggingen!! Kommer til å bli SÅ bra!! :D Skal helt klart følge med på prosjektet, -beste underholdningen i verden! :D Det er jo et pes mens det står på, men du verden for en herlig følelse det er når man kan rive veggen mellom gammelt bygg og nybygg og bare spasere ut i rommet, "gjennom" veggen, og oppleve arealet, volumet , lyset "live" som man hittil bare har sett på tegninger! Gled deg! ♥
Skal knipse nye bilder av spisestuen og stolene straks de er på plass slik at dere får se, jeg er veldig spent selv, men et skal bli både forfriskende og koselig med fornyet spisestue, kommer til å bli veldig forandret fordi stilen på de nye spisestolene er veldig ny og trendy sammenlignet med de stolene som var der! ;)

Ha en superduper uke alle sammen! :)

Stor klem, Ann.