søndag 25. januar 2015

Orkidéer i vårlys

Denne uken tittet solen inn vinduene hos oss igjen, og brått fikk jeg lyst til å vårpynte litt mer. Øyenstikker-vasene mine har fått selskap av en mørk fiolettlilla glassvase oppå skjenken foran det store buede vinduet i stuen vår, og en stor orkidée har fått plass i en limegrønn blomsterkrukke av glass. -Riktig så vårlig og frisk ble det. 


Lyset formelig flommer inn gjennom vinduene igjen! Dagene er jo ikke så lange enda, men nå går det heldigvis raskt mot ny vår!


Se så flotte de er! Disse orkidéene er hvite, men de er syrinlilla midt i "fjeset", også har de lilla "fregner", og en fiolett og rød "tunge"! :))Åh som jeg ELSKER dagslys! Alt er vakkert i dagslys! Og alt kjennes så mye lettere ut! Jeg er alltid i en slags vinterkoma fra slutten av desember til slutten av januar, men nå som dagene blir stadig lysere er de også lettere, ja til og med det å tørke støv er gøy igjen! ;)  

... vel, dette er den eneste tiden av året støvtørking er gøy forresten... i mars/april har jeg ikke tid til slikt lengre, for da vil jeg jo mye heller være ute på terrassen og samle fregner i solveggen! ;)  


Dette er en fin tid egentlig, ettersom det likevel er for kaldt til å være ute, så er det en fin anledning til å få gjort noe fornuftig inne. Jeg har noen vage planer om endringer i pianokroken i spisestuen, vi får se, kanskje i løpet av uken.  


Gleder meg til de nye stolene i spisestuen er på plass, noen av dem har vi allerede fått i hus, tror det blir SÅ knallbra, men venter fremdeles på noen av dem. Jeg skal knipse nye bilder av spisestuen straks de er på plass.  Vi hadde bursdagkaffe - familiebursdag - hjemme hos oss sist søndag, det var veldig koselig å se alle sammen igjen, men jeg ble selvsagt veldig dårlig hele uken etterpå. Det er ikke rart at dette med kronisk migrene, revmatisme og CFS o.l. er vanskelig for friske mennesker å forstå, for jeg forstår det knapt nok selv enda jeg har hatt dette i flere år nå. Tenker alltid når det er noe jeg må eller vil klare, at "dette går fint fordi det MÅ gå fint", men så gjør det aldri det. Man betaler dyrt for all action i ettertid. En uke har gått og nå er jeg sånn ca. OK igjen, ting tar tid, men er glad jeg klarte bursdag likevel, enkelte ting vil man gjerne gjøre uansett hva det "koster" etterpå. 


-Det er som om jeg bare får utdelt en viss mengde energi hver morgen, og den må posisjoneres utover dagen. Batteriet må aldri få bli flatt, for når det er flatt så er det heeelt flatt... jeg kan heller ikke lades over natten slik jeg kunne før, å lade nok til å klare annet enn å bare sitte stille i en stol kan ta uker! Derfor blir jeg stadig mer bevisst på hva jeg bruker energien på, og må hele tiden passe på å ikke gjøre slike ting som gir flatt batteri. Holder jeg jevnt tempo hele uken så kan jeg nemlig gjøre ganske mye. Men skjer det en uforutsett ting, at noen stikker innom og blir i tre timer f. eks., eller jeg må ut av huset og til legetime eller annen avtale, så er det gjerne alt jeg klarer den dagen og de 3-4 neste. Heeelt merkelig er det rett og slett, hadde jeg ikke kjent det selv på kroppen så ville jeg ikke trodd det var mulig. 


Men nå er det heldigvis lysere tider, og det pleier bli raskt litt mildere ute også straks januar er overstått, jeg ser frem til det. Tror småfuglene også ser frem til det, vi har hatt det knirkekaldt i to uker nå. Heldigvis har vi et slikt hus som regulerer varmen inne etter temperaturen ute, d.v.s. at temperaturen inne er stabil uansett hva gradestokken ute viser, hadde ikke holdt ut vinteren uten vannbåren varme i gulvene, jeg fyrer i peisen til tider, men det er mer for peiskosen sin del. 

Blar i hagebøker og drømmer om sol og sommer og blomsterbed. Er så spent på om alle plantene i det nye steinbedet vi lagde i sommer har klart seg... jeg håper det, ser frem til å se alt det nye vakre i blomst! Jeg skrev vel litt om steinbedprosjektet underveis på Instagram, noen "øyeblikksbilder" ble knipset, men det kom vel aldri noe blogginnlegg om steinbed-prosjektet, så jeg skal ta et dypdykk i bildearkivet og lage et, så dere får se hva vi har gjort, hvilke planter vi valgte o.s.v., i tilfelle du har noen vage steinbedplaner du også som du kunne tenkt deg å få gjort alvor av våren 2015 ;)   


Ungene i seng, klærne i vaskemaskinen straks ferdige til opphenging, stille ute, snøen daler sakte ned fra himmelen, stille inne, på tide å ta kveld slik at vi er klare for en ny uke! Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og/eller Facebook du også, og ha en riktig fin ny uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


8 kommentarer:

Anonym sa...

Enkelt og lekkert var det. Hvor får jeg kjøpt de fine øyenstikker - vasene? Ønsker deg en fin våt med masse energi :) Mona

Merete - Lys lilla sa...

Åååå de vakreste bilder hos deg!! Jeg skjønner at du har dine ekstra utfordringer, og at det kanskje er speseilt viktig for deg å fokusere på det som gir deg energi. Håper at bloggingen er det, for jeg er jo så glad i bloggen din :-) Ønsker deg en fin uke med jevn og god energi :-) Stort Merete-smil :-)

Ann sa...

Tusen takk for så koselige tilbakemeldinger! :))
Øyenstikker-vasene kjøpte jeg på Kremmerhuset i fjor, vet ikke om de har slike enda, men skader ikke spørre! ;)
Ja bloggen er helt klart noe som gir meg glede, Merete, ellers hadde jeg nok gitt slipp på den for mange år siden. Bloggingen går litt i rykk og napp, i takt med dagsform og energinivå, i perioder blogger jeg hver dag, i andre perioder en gang i uken, men heldigvis ser det ut til at du og andre lesere tilgir meg uregelmessigheten og stikker innom her likevel, jeg setter uendelig stor pris på det! ♥

Ønsker dere også en god og energifylt uke! :)

Stor klem, Ann.

Gårdsjenta sa...

Dette er en fin tid til å få gjort masse inne-prosjekter :) Har noen planer jeg også, håper å få gjennomført litt i alle fall ;)

Leit at du skal ha så lite energi :( Har en periode med midlertidig lite energi nå, og jeg blir så frustert over at jeg ikke orker alt jeg vil.. Ikke moro, men glad det bare er midlertidig. Det viktigste er at du tar hensyn til deg sjøl, og gjør det du selv vil og orker :)

hill`s interiørblogg sa...

Nydelig bilder... Som alltid ;0) virkelig en inspirasjon for meg som ikke er så god på bildetaking. Herlig tid vi går i møte... Sol og energi... Klar for og legge planer.
Ha en fin kveld.
Stor klem fra Hill-Iren

Huldra sa...

Være forsiktig. Jeg skjønner så altfor godt hvordan det er med ME og annet "snack" selv. Plutselig blir det "system overload", og det er ytterst frustrende.
Nydelige bilder hos deg med herlig lys :)

Elin sa...

Hei Ann !
Nå er det lenge siden jeg har vært innom både deg og andre inne i Blogglandia. Jeg har faktisk ikke vært aktiv på min egen blogg i snart et par år. Jeg har derfor lyst å bevare den for ettertiden og trykke den ut i bokform. Har vært inne på endel sider med det formålet. En av sidene, Blog2Print, henviser til deg og din blogg. Hvordan ble boken eller bøkene fra din blogg. Trykket du ut alt ifra bloggen eller valgte du ut bare noen innlegg ? Var den i poketformat eller harde permer. Hva var prisen ?
Mange spørsmål men håper du kan svare meg.

Kanskje blåser jeg liv i bloggen igjen eller kanskje jeg starter en helt ny. Vi har nemlig bygget ny hytte det siste året som jeg nå holder på å innrede, så jeg har jo litt nytt å skrive om fremover.
Leser at du ikke har vært helt i form, håper det går bedre nå.
Hilsen Elin, med en varm klem

Ann sa...

Tusen takk alle sammen, for både det ene og det andre! ♥ "System overload" er frustrerende lite å gjøre med ja... det er bare å hvile... jeg blir så frustrert av alt sammen, fordi jeg ikke strekker til, ikke kan være med på ting, ikke kan gjøre det jeg har lyst til, ikke kan planlegge noen ting lenger fordi dags/timeformen bestemmer alt, men lærer etterhvert hva jeg tåler og hva jeg ikke tåler... problemet er bare at alt som er gøy tåler jeg ikke lenger, spesielt sosiale settinger, blir for mye støy, og DET er kanskje det mest frustrerende av alt... en leddsmerter, betennelser og migrene pleier å avta i sommerhalvåret, heldigvis, og dermed kommer også energien tilbake, ser veldig fram til det, heldigvis ikke lenge til nå, vinteren er beintøff, mye medisiner mot betennelser har også bivirkninger, og feber og konstant "influensafølelse" i kroppen gjør sitt til at energinivået blir som det blir... :P Får av og til lyst til å bite noen! :D :D :D Neida, bare en tanke når kroppen krangler som verst, driver jo ikke med sånt! :D Men snart vår, endeliiiig! ;)

Hei beste Elin, ja nå er det lenge siden jeg hørte fra deg, er litt slapp i Blogglandia jeg også for tiden, bloggingen får også litt i rykk og napp... :P
Men du, jeg vet ikke hva Blog2Print er!!!!!?!? Bruker de Glassveranda i sin reklame som eksempel?!!!??! Det er jo hyggelig det, men fullstendig misvisende, for jeg har aldri vært kunde der, har aldri fått laget noen bok der, har aldri sett et produkt de har produsert, så da får jeg sannelig håpe de har et knallbra produkt hvis de bruker Glassveranda som "referanse"!!?! :D Blir litt overgitt... Jag har aldri lagt bok av Glassveranda, men har god lyst til å gjøre det, for det hadde kanskje væært gøy lesestoff for ungene mine når de blir eldre...den er jo en slags dagbok på en måte, handler om hage og interiør for det meste ja, men det kommer jo mange andre tanker og idéer om livet frem innimellom også.. ;) Vet dessverre ikke svaret på spørsmålene dine... skulle gjerne visst litt om dette selv ;)

Med ditt hus og hage vil jeg tro det er noe å skrive om hele tiden, hytte eller ikke hytte! ;) Jeg hadde ihvertfall mye glede av å følge store og små prosjekter inne hos deg, og følger gjerne med hytteprosjektene dine også, all byggeaction er spennende lesestoff, og nordmenn er jo fullstendig hyttegale, så hytteblogg under nytt eller gammelt navn blir helt sikkert både gøy å skrive og gøy å lese! ;) Ønsker deg lykke til med både det ene og det andre, og trykker du bok av bloggen så lag gjerne et blogginnlegg etterpå om omfang, riser, kvalitet m.m., det er helt sikkert mange bloggere som lurer på disse tingene! ;)

Ha en fortsatt fin uke alle sammen! :)

Stor klem, Ann.