torsdag 27. november 2014

Tips til hjemmelagd adventsstake - en laget av dørkrans, og et lysfat pyntet med "julete" naturmaterialer

Det er nå bare noen få dager igjen til første søndag i advent, så tenkte i dag å komme med noen tips til to fine hjemmelagde adventslysestaker som du kan enkelt kan lage selv.

Denne på øverste bilde er laget av en vanlig dørkrans av kongler som jeg har plassert oppå et kakefat med stett. Vil du også lage en slik så finner du en Gjør-det-selv/DIY-oppskrift og mange flere bilder av den: HER.

En slik krans kan jo godt ligge direkte på bordet, eller legges på et kakefat uten stett, hvis du ønsker en lavere adventsstake. Du kan jo også bruke andre kranser enn konglekraner: Mosekranser, kranser av greiner/kvister, krans av kanelstenger o.s.v.

Denne på stett opptar mindre plass av spisebordet enn en som ligger rett på bordet, serveringsfat kan jo her skyves helt inntil stetten hvis ønskelig.
Denne adventslysestaken er bare kubbelys plassert oppå et kakefat, enkelt, men det ble riktig så "julete" og fint likevel. En slik løsning er også super hvis du har liten lagringsplass, lysene brenner jo ned i løpet av julen, kakefatet har du i kjøkkenskapet uansett, og naturmaterialene kan strengt tatt slenges på hagekomposten etter jul, dermed er det bare de små reinsdyrhodene med tall på du trenger ta vare på fra jul til jul, og de opptar ikke særlig mye plass sammenlignet med en hel adventsstake av metall ;)

Jeg har her pyntet lysfatet med kongler, nøtter, kanelstenger, anisstjerner og bark. Du kan lese mer om, og se flere bilder av, lysfatet: HER.

Hvordan årets adventsstake blir, vet jeg ikke riktig enda, men det kommer ganske sikkert et bilde av den også etterhvert! ;) 

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og/eller Facebook du også, og ha en riktig fin kveld! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


2 kommentarer:

Anne (Moseplassen) sa...

Fine staker!
Jeg er litt snål, for jeg har aldri helt forstått det der med å ha tall på lysene, det er helt fremmed for meg. Så da har jeg enda mindre som må lagres fra år til år ;)
Når det er sagt, de reinsdyrhodene dine var superfine!

Men du Ann. Jeg planlegger nå en bloggpost på moseplassen hvor jeg viser veit til et utvalg skandinaviske blogger med flotte juledekorasjoner. Der vil jeg jo gjerne ha med deg naturligvis :D I den forbindelse så vil jeg gjerne plukke to av dine bilder på bloggen din og legge inn hos meg som en teaser. Bildene blir naturligvis kreditert, og jeg lenker som sagt hit til deg.
Kan jeg få låne to bilder?

Ann sa...

Hi, hi, men det er jo noe i det du sier, men trenger jo egentlig ikke tall på lysene, det var jo slettes ikke det på adventslysene før, og julestemning ble det jo absolutt likevel! ;)

Å så hyggelig! ♥ Ja selvsagt Anne, du må gjerne låne bilder! :) -Og tusen takk for at du vil ha med Glassveranda ;)

Ha en riktig fin helg!

Stor klem, Ann.