lørdag 13. september 2014

Nytt uteromsprosjekt: Vi pusser opp paviljongen og bygger nye møbler - Del 3: Noe må gjøres med taket!

Gikk du glipp av "Del 1 - Skisse" så finner du den HER. , "Del 2 - Skrape, slemme, male..." finner du HER.

Paviljongen i hagen vår skal få et ansiktsløft: Den skal males fra topp til tå, den skal få takrenne, den lille terrassen/plassen utenfor skal pusses/slemmes, det skal også grunnmuren på paviljongen og viktigst av alt: Den skal få nytt interiør, ja helt ny innredning, -og de nye møblene skal vi bygge selv! 

Det neste vi måtte gjøre noe med var taket!  

1) Taket trengte en GRUNDIG vask og to strøk ny frisk maling! Det var litt svertet, bjelkene støvete, der hang fluer og malingen var slitt. Gudene vite hvordan malingen her oppunder taket kan bli slitt, men kanskje er det temperatursvingningene over året og vinden som gjør at det har blitt slik. Noen bedre forklaring har jeg ikke, for det er ikke spesielt mye trafikk her i taket! ;) 

2) Min kjære meldte seg til takskurejobben, og noen timer senere var taket grundig rengjort med fasadevask, det så betydelig bedre ut allerede nå. Så var det bare å vente noen uker på at taket skulle få tørke skikkelig.

3) Etter et par ukers venting kunne vi være sikre på at taket var knusktørt, og endelig kunne vi male! Åh sukk, det ble sååå vakkert! Allerede etter at første trekanten var malt så vi hvor vakkert det skulle bli

4) Denne malejobben tok tiiid, og måtte tas i etapper over mange dager, men etter to strøk grågrønn maling på takpanelet, og to strøk hvit gnistrende hvit maling på bjelkene var taket igjen like lekkert som da det var nytt! 

Jeg måtte rett og slett legge meg ned på rygg på gulvet i paviljongen for å beundre det nymalte taket etterpå! Ble liggende leeenge slik å bare glane opp i taket og smile fra øre til øre, hi, hi, en malejobb vi hadde utsatt i flere år var endelig unnagjort og vi kunne endelig nyte synet av nymalt paviljongtak, -lykke! :D

Følg gjerne Glassveranda på Instagram du også, og ha en fortsatt fin helg! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:2 kommentarer:

Anonym sa...

kan du dele hvilken farge dette er, den var fin!

Ann sa...

Takk, ja klart, brukte Drygolin vindus- og dørmaling og fargekoden er 1918-B66G

Ha en riktig fin uke! :0)

Stor klem,
Ann.