fredag 15. august 2014

Nytt uteromsprosjekt: Vi pusser opp paviljongen og bygger nye møbler - Del 1: Skisse

Det er ikke lysthuset vårt vi nå går løs på altså, for det er vi strålende fornøyd med etter at vi pusset det opp for noen år siden (du kan lese om lysthus-prosjektet HER). Det er derimot paviljongen i hagen vår som nå skal få et ansiktsløft: Den skal males fra topp til tå, den skal få takrenne, den lille terrassen/plassen utenfor skal pusses/slemmes, det skal også grunnmuren på paviljongen og viktigst av alt: Den skal få nytt interiør, ja helt ny innredning, -og de nye møblene skal vi bygge selv! 

Hvis det hørtes interessant ut å følge med på så stikk gjerne innom her på Glassveranda fra tid til annen, for jeg har tenkt å vise dere hva vi gjør etterhvert, og hvordan vi bygger møblene, slik jeg gjorde da vi pusset opp lysthuset! ;)


På bildet her til venstre ser du et bilde av hvordan paviljongen er innredet i dag. Du kan lese mer om den, og se flere bilder fra den, HER. Den har stått ute i all slags vær og vind i nesten ti år etter at dette bildet ble tatt, og tiden var derfor overmoden for å male alt denne sommeren! ;) 

I tillegg har bruken av den endret seg med årene. Vi spiser omtrent aldri her inne lenger etter at vi bygde pergolaen på terrassen, derimot er paviljongen et veldig koselig, svalt og fredelig sted å sitte å lese. Ungene har også blitt større og sitter gjerne her ute sammen med venner og hører på musikk, drikker saft/iste og spiller yatzy og brettspill. 

Stolene her ute er ikke særlig behagelig å sitte i over litt tid, heller ikke med putene i. Spisebordet er stort, og tar jo også opp unødvendig mye plass nå som vi sjeldent spiser her ute. 

På skissen jeg har laget (øverste bilde) ser du hva vi har tenkt å gjøre når vi er ferdige med å pusse opp paviljongen. Vi vil ha en helt annen innredning i paviljongen: Bordet og stolene skal ut herfra, og vi vil i stedet snekre en kjempestor "daybed" som dekker halve gulvarealet! Her vil vi ha en tykk skumgummimadrass som er herlig myk å sitte på, og mangemange puter som vi kan stable om på som vi måtte ønske. Her kan ungene sitte mykt med bena i kryss under seg mens de spiller kort, brettspill og hører på musikk og skravler, eller mor i huset kan ligge henslengt her i ettermiddagssolen og lese i en bok. Et lavt og mye mindre bord - et slags brett-bord - skal få plass foran daybeden, akkurat nok stort til å romme en saftmugge, noen glass, en vase med en blomsterbukett og en skål med fruktbiter, og kanskje en liten stabel magasiner, og det er akkurat nok! ;)

Kommer tilbake til både det ene og det andre etterhvert, blant annet fargevalg, har nemlig ikke helt bestemt oss enda! Du skal selvsagt også få se hvordan vi bygger den store sittebenke/daybeden m.m. Følg gjerne Glassveranda Instagram du også, der legger jeg ut bilder av ting som foregår i hagen akkurat nå bl. a., og så ønsker jeg deg og dine en riktig fin helg! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


4 kommentarer:

Livet på Lisland sa...

Så spennende prosjekt - det må jo være en drøm å ligge henslengt der med en bok i den digre benken...:-)
Og der kommer sikkert ungene til å kose seg også :-)
Gleder meg til å se det ferdige resultatet - kommer helt sikkert til å bli lekkert :-)

Anonym sa...

Drømmested! Bygger hus for 3. gang, planlegger hage, slik en må jeg også ha! :) Hilsen Tove-Lise.

Camillas univers. sa...

Dere ligger virkelig ikke på latsia på sommeren:-)
Gleder meg til å se resultatet.

ha en fin uke.

klem Camilla

Ann sa...

Takk for koselige tilbakemeldinger, ja nå begynner det å ta form, skal se til å få lagt ut noen ferske bilder om ikke lenge! ;)

Bygger du hus for 3. gang? :D Vi bare bygger på og om huset hver gang behov og innfall melder seg, hadde selv ikke hatt mot/overskudd til å skulle ta fatt på et helt nytt byggeprosjekt, men det høres unektelig spennende ut! ;) Ja klart du må ha paviljong, er veldig koselig! ;)

Ble jo DEN sommeren Camilla, virkelig gøy å holde på ute i hagen slik som været har vært, håper denne sommeren blir ny standardsommer årene fremover! :D ;)

Ha en finfin uke alle tre! :0)

Stor klem, Ann.