søndag 3. august 2014

14 oppklarende bilder fra gangen vår!

Dette er 14 helt nye bilder fra gangen vår! Først hadde jeg bare tenkt å bare vise bilder av den nye kommoden, men etter å ha tatt en titt på mailene med spørsmål som jeg har mottatt de siste par ukene, så bestemte jeg meg for å knipse bilder av det aller meste i gangen! ;)

Det du ser her er toppen av den nye kommoden. For å få en kommode som utnyttet veggarealet mellom vaskeromsdøren og skohjørnet optimalt, så valgte vi å lage én kommode av tre kommoder. Alle andre vi fant i butikken var enten for brede eller for smale, derfor valgte vi denne løsningen.

Den nye kommoden har ca. 40% større lagringskapasitet enn den gamle, så det ble en merkbar forbedring! Det ble skikkelig ryddig og oversiktlig i skuffene nå, som skjuler ungenes hansker, votter, luer, skjerf, refleksvester m.m.  


Hvor er gangen plassert i forhold til stuen? -Dette var et av spørsmålene jeg fikk. 

Her jeg står og knipser bildet har jeg spisestuen og pianokroken rett bak meg. Bortenfor spisestuen igjen er stuen vår. Til venstre her jeg står er kjøkkenet vårt, til høyre trappen opp til 2. etasje med det lille spiskammerset/boden under.

Rett frem ser du gangen og den nye kommoden til venstre. Du ser tripoden (kamerastativet) i speilet rett frem? Like bak kamerastativet ser du peisen i spisestuen, med starten på stuen bortenfor. 
Det er god plass foran kommoden, -praktisk i hverdagen! ;) Rett overfor kommoden har vi en sittebenk. 

Vi har mange spots i taket som sørger for rikelig med lys. Glasslampen som henger over kommoden er en vi har laget selv.


Bortenfor den nye kommoden ser du skoskapet vårt. Du kan lese mer om hvordan vi lagde det: HER
Her ser du vaskerommet vårt til venstre.


Her kommoden til venstre igjen. Et annet spørsmål jeg fikk på mail er om vi har kastet ut den kjære badstuen min. Nei, det har vi definitivt ikke planer om! ;) Du ser IR-badstuen her til høyre i bildet, et stykke bak sittebenken. Herfra er det kort vei til vaskerommet/bad 2 for en dusj! ;)

Gangen vår er 21 m², det er 7 meter garderobe her inne i tillegg til kommoden og skoskapet. Bak skyvedørene (speildørene), helt til høyre, er det skjult et tørkeskap som også har skotørkere, det er spesielt praktisk i vinterhalvåret.


Denne skredderbysten som står mellom badstuen og den andre skapveggen fungerer som veskestativ. De veskene jeg for øyeblikket bruker mest henger her, de andre henger på knaggrekker inni et av skapene i gangen.

Bak skredderbysten henger et solbrilleskap på veggen. Har du lyst så kan du se flere bilder av solbrilleskapet som jeg og mannen lagde for noen år siden, HERHer ser du den andre skapveggen bedre, -og speilbildet av skredderbysten og solbrilleskapet! ;)

Veggene i gangen vår er malt i en lys grå farge, på gulvet har vi fliser av lys marmorstein, listverk, tak og dører er hvitmalte. Vi ønsket oss en lys, praktisk og romslig gang da vi bygde på huset,


Her ser du det andre hjørnet mellom badstuen og skapveggen. Her er det en terrassedør. Utenfor er en terrasse som gjør det behagelig å tusle barbent mellom uteboden, drivhuset og huset.


Dette bildet er tatt fra enden ved terrassedøren. (Her jeg står nå er kommoden til høyre). Det du der rett frem er døren mellom gangen og det vi kaller "mellomgangen" hjemme hos oss. Derfra er det trapp opp og dør til bod/spiskammers og kjøkkenet. Det er to dører til kjøkkenet vårt. Den ene er i spisestuen, og den andre ser du her helt til høyre i bildet, gjennom gangdøren.
Her ser du kjøkkendøren litt bedre, gjennom gangdøren. Og døren inn til vaskerommet igjen, til høyre.
Ser du ryggen på den ene turkise sofaen i stuen rett frem? -Elsker de fargeklattene! :)) 

Den nye kommoden til høyre. Den har en blank, hvit, helt glatt overflate, likte også veldig godt håndtakene i aluminium på skuffene, det ble nytt og freshed.


Her kommoden igjen! :)) -Og skohjørnet. Skoskapet står bortenfor garderobeskapene, til høyre like innenfor ytterdøren som du ser rett frem, så skoskapet synes ikke herfra. Også i dette hjørnet står en sittebenk, supert når joggesko skal knytes! ;)

Utsikten fra ytterdøren. Rett frem kan du skimte paviljongen

Vel, det var den nye kommoden og gangen vår i sin helhet. Kanskje kan den være til inspirasjon for andre som planlegger i bygge ut eller pusse opp gangen sin. Vi er ihvertfall veldig fornøyd med vår gang slik den ble, og synes den fungerer helt superdupert i hverdagen, det var viktig for oss da vi bygde ut, ettersom den gamle gangen vår var knøttliten og en skikkelig flaskehals hvor det alltid var vilt kaos! ;)

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og ha en riktig fin start på den nye uken i morgen! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


8 kommentarer:

Merete - Lys lilla sa...

En grundig gjennomtenkt gang på alle mulige måter praktisk , estetisk og personlig:-) ønsker deg en fin uke :-)

angie sa...

wow, tolle bilder, alles sooo schön hell!!! liebe grüße von angie

Livet på Lisland sa...

For en utrolig lekker gang :-)
Den var både delikat, luftig og praktisk og
7 meter med garderobe hørtes jo bare ut som en drøm:-)
Likte veldig godt den nye kommoden din -
så smartå bygge den om på denne måten :-)

Ha en fin dag :-)

Camillas univers. sa...

Kjempe fint i gangen deres.
Kommodene passet helt inn.
Deilig med god lagringsplass, får aldri nok av det:-)

Ha en fin dag.

Klem Camilla

Anonym sa...

Herlighet for en gang! Nydelig! Rikelig med plass og lys og lekker! Me like! Slikt et skoskap står høyt på min ønskeliste. Stilg alt sammen! Er fet bildet over kommoden et av dine egne som du har malt eller? Lekre farger! Klem fra Synne.

Ann sa...

Tusen, tusen takk for så koselige tilbakemeldinger! ♥
Nei dessverre Synne, det er nok ikke det, men enig med deg, nydelige farger i dette bildet! ;) Det er et litografi av Marcel Mouly, de fleste bildene hans har fantastisk flotte, ofte sterke, farger.

Vielen lieben Dank für das schöne Kompliment, Angie! ♥ Liebe Grüße zurück! :)

Ha en fortatt fin uke alle sammen! :0)

Stor klem,
Ann.

Anonym sa...

Deilig lys og praktisk gang <3
Utrulig hvor mye du/dere har fått ut av plassen :)
Kan jeg spør hvor kommodene er kjøpt?

Klem fra Inghild

Ann sa...

Tusen takk! :) Kjøpte disse på Skeidar.
Ha en finfin uke! :0)

Stor klem, Ann.