mandag 14. juli 2014

Gangen vår

Disse fire bildene du ser her er fra gangen - yttergangen - vår, og disse blir mitt bidrag til Norske Interiørblogger sin juliutfordring. Denne måneden er temaet for utfordringen "Vises din personlighet i gangen?".

Og jo, den gjør nok det! ;) Jeg liker både kunst og pynteting i hjemmet, men de aller beste tingene synes jeg er de som ikke bare står der til pynt og tar plass, men de tingene som både gjør nytte for seg og er dekorative! Brukskunst kalles ofte slike praktiske dekorelementer i et rom, solbrilleskapet du ser her er en slik ting, det fungerer som et bilde på veggen men er også praktisk. (Har du lyst så kan du se flere bilder av solbrilleskapet som jeg og mannen lagde for noen år siden, HER). 

Et annet praktisk og dekorativt innslag i gangen er denne skredderbysten som fungerer som veskestativ. Joda en knaggrekke hadde helt sikkert gjort samme nytten, men den hadde ikke blitt like spennende i interiøret! ;) De veskene jeg for øyeblikket bruker mest henger her, de andre femti henger på knaggrekker inni et av skapene i gangen, så støver de ikke ned. Tidligere hadde de 4-5 favorittveskene mine en lei tendens til å bli hengende rundt dekorkulen på nederste trappestolpe, der var de mest bare i veien.

To av langveggene i gangen er i sin helhet okkupert av skap, men de andre veggene og dette hjørnet/enden av gangen som er aller nærmest ytterdøren, har noe fri veggplass. Blant annet her har vi hengt opp en del kunst. Vi samler på litografier og annen kunst, så for oss var det viktig også å få plass til litt kunst på veggene i gangen. Kunst er viktig for oss, det er en viktig del av livet vårt, vi har kunst på veggene i hele huset, og selvsagt også i yttergangen som jo er det første rommet besøkende kommer inn i. 

Yttergangen vår er 21 m², det er 7 meter skyvedørsgarderobe her inne og i tillegg en stor kommode for oppbevaring av hansker og luer på ene veggen, og et stort superpraktisk skoskap som du kan se på bildet nedenfor. Du kan lese mer om skoskapet: HER.


Veggene i gangen vår er malt i en lys grå farge, på gulvet har vi fliser av lys marmorstein, listverk, tak og dører er hvitmalte. Vi ønsket oss en lys, praktisk og romslig gang da vi bygde på huset, vi hadde en mørk, upraktisk knøttegang da ungene var mindre, der var det aldri plass til å gjøre av noen ting, alt bare... "fløt"! :S Men etter år med frustrasjon over rot og kaos, etterfulgt av noen år med gangbygging som fritidssyssel og sagflis utover gulvet i stue og kjøkken, fikk vi heldigvis til slutt drømmegangen vår! ;)



Utsikten fra ytterdøren. Rett fram ser du paviljongen. Noen meter bak meg her jeg står og knipser bildet, er en terrassedør. Åpner jeg terrassedøren så ser jeg dette. Til venstre for meg er en dør til mellomgangen og kjøkken/spisestue/stue, her i gangen er også en dør inn til vaskerommet/Bad 2. ...Der er det forresten vilt kaos akkurat nå med kofferter og kleshauger spredt utover gulvet, og benkeplatene er fullstendig borte under hauger av rene klar som må brettes, strykes og legges i skap etter ferien! :D Ojoj, men det orker jeg ikke tenke på i kveld! ;)) 

Det var noen glimt fra gangen vår, følg gjerne Glassveranda på Instagram, og ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:



7 kommentarer:

Sine sa...

Ah, så vakkert. Det må være godt å bo i dette huset. Så lekkert det er overalt...! Men dere har sannelig jobbet for det da. Lykke til i utfordringen!

Tove sa...

Fineste gangen jeg noen "gang" har sett!! Fantastisk godt utnyttet, nydelige farger og så mye skapplass - helt utrolig flott! Suger til meg inspirasjon og ideer - tusen takk :-) klem Tove

Livet på Norges beste vestkant sa...

Veldig fin og pesonlig gang, og med smarte løsninger. Det liker vi! Jeg synes at det skreddersydde ofte blir det beste og det man blir mest fornøyd med i hverdagen! Ha en flott dag!

Anonym sa...

FOR en gang!!! :0 Jøsses, nydelige! Har ikke vært her på Glassveranda før, fant deg i Boligdrøm-bladet, men har en liten mistanke om at jeg er kommet for å bli! :) legger meg som følger både på Insta og Facebook. Skal kose meg med å lese tidligere blogginnleggene nå, spennende, spennende! Klem og sommerbilder fra Lone.

Merete - Lys lilla sa...

Dette må være den perfekt gang, lys, luftig, praktisk, stilig og med det lille ekstra i form av kunst, solbrilleskapet og "veskedamen". Jeg heier på deg i NIB konkurransen :-) Merete-smil :-)

Ann sa...

Å tusen takk alle sammen, ja for både det ene og det andre! ♥♥♥ Glassveranda har de mest hjertegode leserne i hele Blogglandia, det er jeg fullstendig overbevist om, hi, hi, og dere skal vite at jeg setter stor pris på dere og de koselige kommentarene dere tar dere tid til å legge igjen her inne! ♥

Ha en fortsatt fin uke, det regnet her både i går og i formiddag, så i ettermiddag skal jeg forsøke å få system i tøykaoset på vaskerommet igjen, må bli ferdig til det blir utevær igjen for da har jeg jo slettes ikke tid til å være inne å brette og arkivere klær! ;))

Stor sommerklem fra Ann :0)

Unknown sa...

For en fantastisk fin, lys og innbydende gang! Du er jo så flink :) Jeg er helt betatt av det glasskapet - såpass at jeg vurderer å få til noe slik på det nye soverommet vi skal pusse opp :)

Ha gode sommerdager!