onsdag 18. juni 2014

Kirsebærtreet i blomst

Det store epletreet er et vakkert skue når det blomstrer om våren, men det er sannelig dette kirsebærtreet ved drivhuset også der det står med sine burgunderfargede blader og er dekket med mørk rosarøde blomster! Måtte knipse noen bilder av det, vårens vakreste øyeblikk bør helt klart deles, og dessuten er jo bilder som dette er veldig fine å ha å varme seg på i vinterhalvåret! ;) 


Det er ikke så stort enda dette kirsebærtreet, men det er allerede et blikkfang i denne delen av hagen med de dyp rødlige blomstene og bladene mot hvite husvegger. Ettersom både huset vårt, lysthuset og andre bygninger i hagen vår er hvitmalte, kommer busker og trær med burgunderfargede blader ekstra godt til sin rett synes jeg. 

Vi har derfor valgt å plante også blodlønn og blodbjørk i hagen vår, blodberberis og blærespirea/diablo. Slike trær er også vakre mot lys grå brostein/belegningsstein og en flott kontrast til grønne busker og trær, -et tips hvis du holder på å planlegge hage! ;) De to sistnevnte krever heller ikke så mye plass, og fungerer derfor supert også i mindre hager.

Til tross for at kirsebærtreet vårt ikke er så stort enda, har det produsert kirsebær i flere år allerede. Ikke store mengder, men en skål eller to og dermed nok mange til at vi gleder oss veldig til treet blir enda litt større og produserer enda flere bær! ;)   

Følg gjerne Glassveranda på Instagram du også, og ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

5 kommentarer:

Merete - Lys lilla sa...

Nydelig tre! Et slikt vil jeg også ha!! Ønsker deg en fortsatt fin uke. Merete-smil :-)

Anonym sa...

Elsker bildene dine! Supre tips også, vil ha noe rødbladet i hagen jeg også men aner ikke hva trærne jeg ser i blad heter! Men nå vet jeg hva jeg skal lete etter! ;) Klem fra Ellen I.

Anonym sa...

Fy søren så lekkert! Slikt et vil jeg også ha! :D fin uke til deg. Klem, Dorte :)

Aqua-lady - interiør og hverdagsglimt sa...

Fantastisk nydelig tre! Ja, det gjør seg med litt andre farger innimellom det herlige grønne også.

Jeg har også et kirsebærtre i hagen, men det er foreløbig så lite at det har nok med å prøve å strekke seg opp mot solen. For øvrig et tre hentet der mine besteforeldre bodde. ;)

Klem
:)

Ann sa...

Tusen takk for så koselige kommentarer! ♥
Men så bra Ellen! :))
Men så kjekt med et tre med historie! :)) Ikke så stort dette heller,knøttlite sammenlignet med epletreet, men vakkert og iøynefallende er det allerede! ♥ Det er ihvertfall stort nok til at det klarer seg selv nå, heldigvis, da det var mindre stellet og dullet vi noe veldig med det, pakket det inn om vinteren, pinner for å støtte det o.s.v., ...ja det blir nesten litt som med en baby, hi, hi! ;)

Ha en riktig fin helg alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.