torsdag 12. juni 2014

Enorme mengder epleblomster

Det 5-6 meter høye epletreet som vi ser toppen av rett utenfor rekkverket på sør-vestterrassen vår, er et fantastisk skue når det er dekket av hvite epleblomster!


Terrassene våre er ikke på bakkenivå, men utenfor 1. etasje 2,5 meter over bakken, og dermed blir det en vegg av hvite - fantastisk herlig duftende - epleblomster her like ved spisebordet om våren. 


Her ser du forresten kransen jeg lagde, denne er et godt utgangspunkt hele sommeren når bordet skal pyntes: I denne fester jeg syrinkvister med blad og blomster, prestekrager, hvitveis eller andre grønne blader og fine blomster når vi skal pynte litt ekstra opp over bordet, nøyaktig hva jeg pynter den med avhenger av tidspunkt på året og hva jeg kan finne i hagen! ;)


Skulle ønske du kunne kjenne duften av dem også... :)


Der borte ser du litt av paviljongen... 

Det er vidt dette epletreet vårt, ja nesten like bredt som det er høyt tror jeg! 

Humler og andre stripete insekter storkoser seg i epletreet! Det summer i treet omtrent døgnet rundt, de første dagene treet blomstrer er det sjeldent mer enn 10 cm mellom hvert insekt i treet og stemningen er nærmest litt panikkartet, -råååtravelt har de det! :D 

Her ser du andre siden av leveggen som skjermer mot innsyn fra veien/ innkjørselen vår. Trengs egentlig ikke nå som trærne har blitt grønne og frodige igjen, for alle trærne gjør at både veien og naboene "forsvinner" om sommeren! ;) 

Det bygget du ser nedenfor terrassen er garasjen vår. Syrinen ved hengebenken på bakken ser du like utenfor rekkverket her, også den straks i blomst.

Her står jeg mellom sittebenken ved spisebordet og husveggen, og tar bilde andre veien. Her ser du toppen av Søtmispelen som også er i full blomst. Treet bortenfor får gule blomster. Går jeg lengst bort på terrassen, kan jeg titte ned på lysthuset nede på plenen


Står jeg ved syrinen og tar bilde rett ned ser jeg lekehuset, og innkjørselen bortenfor. Disse bildene ble tatt for et par uker siden, så trærne rundt tomten er nå helt dekket av blad og skjermer helt for innsyn fra veien, om få dager blir de også dekket av blomster, -herlige sommeren!  

Du kan se flere bilder fra sør-vestterrassen HER.

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


4 kommentarer:

Huldra sa...

For de deilig plass. Dere er bare helt rå på å skape det vakkert rundt dere. Selv plantene smiler :)

Merete - Lys lilla sa...

Jeg kommer ikke på å si noe annet enn ....
NYDELIG. Du tar altså de lekreste bildet og greier å formidle dette fantastisk vakre skue.
Ønsker deg en fin kveld :-)
Merete-smil :-)

Anonym sa...

Få søren for en terrasse og hvilket skue det treet ditt! Jeg blir grrrrrrønn av misunnelse, men så har jeg fulgt med innsatsen deres i alle år og vet hva som er lagt ned av arbeid så det hjelper å vite at dere fortjener det så vell ;) Du tar flotte bilder det må jeg si, du må lære meg en vakker dag! ;) Klem fra Ellen I.

Ann sa...

Tuuusen takk, ja for både det ene og det andre!! ♥

Ha en super helg alle tre! :0)

Stor klem, Ann.