mandag 12. mai 2014

Full vår i sandkassen!

Husker du alle de flotte blomsterløkene fra Nelson Garden som jeg fikk i premie etter at blåkongle-bildet mitt vant konkurransen inne hos Anne på Moseplassen for to år siden? Hvis ikke kan du lese om det HER

Jeg plantet de fleste blomsterløkene i den store sandkassen nede ved ungenes lekehus på plenen vår. Sandkassen hadde stått ubrukt i flere år, så i fjor høst fjernet vi sanden i sandkassen og la mørk god blomsterjord i den i stedet for. Denne sandkassen er stor (har en diameter på ca. 180 cm ), så det ble plass til mange spennende blomsterløk! Du kan se bilder av både lekehuset og sandkassen slik det ble etter at den ble blomsterbed: HER. 


I fjor vår ble jeg litt bekymret for at jeg kanskje hadde gjort noe helt feil, for første våren etter at de var plantet kom det nemlig opp veeeldig mange løkblomsterblader, men fryktelig få blomster! :D Derfor spurte jeg en gartner om hvorfor, og han sa slikt bare kunne skje, at de kanskje trengte litt lengre tid, og at de helt sikkert ville komme for fullt neste vår!

Jeg har derfor ventet i spenning, og endelig kom "neste vår"! -Og i år har den ene blomsten vakrere enn den andre poppet opp av jorden i den gamle sandkassen! Et hav av blå, lilla og hvite blomster har det blitt, og mange nye grønne vårfriske løkspisser stikker hodet opp av jorden hver eneste dag, så i løpet av en uke eller to er nok også de andre kommet opp! 

Kanskje er det flere enn oss som har en forlatt og litt trist sandkasse stående i hagen? Fylt med vakre vårblomster får sandkassen nytt liv! :))

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


5 kommentarer:

Anonym sa...

Du er en dyktig fotograf! Ser du krymper størrelsen på bildene før du poster, sikkert lurt, ellers hadde de blitt stjålet og tatt i bruk. Det 6. bildet ovenfra skulle jeg gjerne hatt på veggen! ;) mvh Eivind.

Merete - Lys lilla sa...

Nydelige blomsterbilder! Jeg trøster meg gjerne med dine bilder, siden jeg selv ikke har et snev av grønne fingre :-) Ønsker deg en fin uke :-)

Camillas univers. sa...

For noen flotte bilder Ann:-)
Nydlige farger:-)

Her håper jeg på litt varmere vær, det spretter så fort da :-)

Ha en fin hagedag:-)

Klem Camilla

Anonym sa...

Herlige våren! Fin ide, har en sandkasse stående i hagen ja, småtten har blitt 9 og sandkassen er ikke i bruk lenger. Nå skal jeg plante noe vakkert i den så min også får nytt liv! :) nydelige bilder, klem fra Irene M.

Ann sa...

Tusen takk alle sammen! ♥

That could be arranged, Eivind! ;))

Håper på litt sommervarme jeg også nå Camilla, det er så koselig å stelle og stulle i hagen, men ikke hvis man fryser mens man holder på! :Z Men nå er vi heldigvis midt i mai, så nå skyter naturen skikkelig fart framover uansett, gleder meg til alt er grønt og frodig igjen! ♥

Ja ut å plant, Irene, da går den fra å være "forlatt sandboks" til "fargerikt smykke" i hagen på et øyeblikk! :))

Ha en riktig fin uke alle sammen! ♥

Stor klem, Ann :0)