fredag 4. april 2014

Lage hengebenk til hagen, av en gammel furusofa? Oppskriften finner du her!

Mange får jo lyst til å oppdatere terrassen og andre uterom i hagen med nye møbler og lignende om våren, så derfor noen vårlige DIY / Gjør-det-selv repriser! ;)  

En gammel stygg hytte-hjørnesofa av gulnet furu kan med enkle knep bli til en lekker hvit hengebenk i hagen! Du må sage litt, male den hvit og kjøpe noen tau og opphengskroker, men med et par timers egeninnsats er den ferdig! :)) 

Det er nå hele fire år (hjelpe meg så fort årene flyr!!!) siden jeg lagde denne, men den henger nede på gårdsplassen vårt fremdeles, og her i skyggen fra epletreet har jeg hatt mange fine stille stunder med ny bok og solbriller på nesen, -hengebenker er som skapt for hvilepuls! ;) Du kan se fremgangsmåten/oppskrift/bilder/beskrivelse av hvordan denne hengebenken ble til: HER


Den var en hjørnesofa, men her ser du at ene lengden er fjernet, og at endestykket / armlenet som satt fast i delen som er fjernet, rett og slett bare er flyttet inntil den nye enden. Her på bildet er sofaen hengt opp, men bena er ikke kappet enda! ;)

Sofaen hadde noen grusomme, sjokkrosa, mønsterrike, falmede sofaputer (se øverste bilde) som jeg ved hjelp av striesekker fra Felleskjøpet til kr. 25,- pr. stk., en hjemmelagd sjablong og litt tekstilmaling enkelt forvandlet til røffe, rustikke, franskinspirerte kornsekk-puter. En steg-for-steg oppskrift på hvordan du kan lage slike putetrekk finner du: HER.

Kanskje hengebenk-prosjekt til helgen? :)) Har du ingen gammel furusofa stående, så sjekk kjøp- og salgsidene bl. a. på Facebook, der er det stadig noen som gir bort slike! ;) I tillegg selges slike svært rimelig hos brukthandelen, -ja til gjenbruk! ;) 
Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og ha en riktig fin start på helgen! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


3 kommentarer:

Anonym sa...

Wow....den var bare utrolig flott:)
Så kjempe flink du er:) sånn skulle jeg gjerne hatt:)
Ha en herlig helg
Klem Merete

Merete - Lys lilla sa...

En sånn ønsker jeg også meg! Vi får se på øya om vi kan finne en fin og solid plass å henge den på. Dere er virkelig gode på DIY løsninger :-)

Mee and Molly sa...

Vilken fin sida och verkligen en snygg hängbänk :)
Kram MM