tirsdag 25. mars 2014

Vår er såtid, erklærer herved drivhuset sommeråpnet!

I dag har jeg sådd masse sjokkrosa Petunia, to brett, det er godt å endelig ha fått dem ned i jorden, og jeg gleder meg enormt til de begynner å spire, men det var også skremmende å se hvordan en aktivitet som jeg for tre år siden kunne lagt inn som et morsomt avbrekk - et pausenummer - i våronna, nå ble det eneste jeg klarte i dag! 

At det går an å bli så dårlig av så lite! :S Jeg var veldig syk i hele fjor, så hele drivhussesongen gikk i vasken, og formen min er fremdeles på 5% av normalen, men i år tenkte jeg likevel å få plantet både det ene og det andre, -jeg hadde bl.a. med meg en rekke frøpakker fra Frankrike for to år siden - forskjellige tomatsorter bl.a., som jeg har veldig lyst til å smake på! ;)) 

Jeg skal på sykehuset igjen til uken, gleder meg faktisk til det, jeg skal spare dere for detaljene, men jeg håper de finner på noe som kan gjøre hverdagen enklere, for jeg kan ikke bare sitte i ro lenger, det så jeg ekstra godt i dag, jeg har jo mer enn nok med å gå fra A til B, å skulle bære noe i tillegg gikk bare ikke... :S Utmattelsen ble total, og smertene vanskelige å holde ut, men jeg er jo så lei av å sitte i ro nå at jeg kan bare ikke få sagt det! 

Jeg har aldri heller aldri vært særlig god på det å sitte i ro... har i alle år holdt på med noe, elsker å holde på ute i hagen og med små prosjekter både inne og ute, men når kroppen sider stopp så er det stopp! ...Jeg sliter fremdeles veeeeldig med å innse og respektere det!... ;) Da går man på en smell eller fire innimellom, men det får så være, for jeg blir gal hvis jeg må sitte i ro lenger nå!

Jeg har bare så vidt rukket å havne i aldersgruppen 40+, men føler meg som 90, så til dere som er friske: Nyt det! Nyt at du klarer å rake plenen! Nyt at du kan klare å så frø! Nyt å gå tur! Ut å opplev våren! 

-Plukk vått ekkelt papirsøppel som kom med vinden og klistret seg fast i plenen din i vinter med glede, plukk opp og nyt at du kan klare det selv! Jeg var frisk og i full jobb for bare få år siden, så ting kan snus på hodet fortere enn du aner! Enda er jeg en av de heldige, så vidt de har klart å finne ut så feiler det meg ikke noe som det er sannsynlig at jeg vil dø av, men gudene vite at det kan kjennes slik ut av og til! ;) Men går den medisinske behandlingen som planlagt i år, så skal jeg til og med kunne bli like "sprek" som for tre år siden igjen i løpet av dette år, det finnes mange som ikke er fullt så heldige som det, dessverre...
       
Mens mannen min og ungene venter på at mor i huset skal bli "normal" igjen, og klare alt selv igjen, så er de heldigvis veldig hjelpsomme. De hjelper meg å bære, og min kjære har lovt å koble til sommervannet i drivhuset før helgen, ekstra drivhusvarme blir det også her inne snart, og ungene har sagt de skal hjelpe meg å plante i helgen! 

I dag har jeg innsett at formen min virkelig ikke er god i år, og da får jeg bare legge omgivelsene mine tilrette deretter, -så jeg skal rett og slett få meg en god stol i drivhuset slik at pauser kan tas ved behov, en radio skal også få bli med ut dit fordi det er koselig, så nå tror jeg sannelig det blir drivhussesong på meg i år likevel! "Lykken er noe å gjøre, noen å elske og noe å se frem til!" ;) 

Skal plante sommerblomster, krydder og tomater, eventuelle andre grønnsaker blir det mannen min som får påta seg plantingen av, ettersom de helst skulle vært plantet i et grønnsaksbed... Jeg skal oppholde meg mest på terrassene i år også, ikke styre på med så alt for mye, drivhuset vårt ligger i enden av den ene terrassen, så jeg kommer meg dit, og er fornøyd med det! ;) 

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


6 kommentarer:

Mor Inger`s hus sa...

Herlighet for ett forarbeid du gjør til sommerens gleder :)

Anonym sa...

Så fint med både små og store medhjelpere som kan hjelpe deg både å legge tilrette og med å fylle jord i potter og sånne tunge ting slik at du får glede av drivhuset selv om du er syk! Og så fint at du prøver! Gikk forbi hagen din ofte i fjor vår, hadde mammaperm og vi trillet tur forbi der, blir litt lang i øyene forbi hagen den, he, he, men det er bare fordi den er så flott med alle trærne og bygningene! ;) La merke til at det aldri var noen i drivhuset, og tekte det både var rart og litt synd, men nå vet jeg jo hvorfor! Ønsker deg god bedring og en fin dag i solen! Klem fra Ellen :)

Anonym sa...

Jeg sliter med bekkenløsning til tross for at minsten nå er ti, kan ikke bære og bøye/tøye så mye, bruker også krykker som gjør det enda mer trøblete, men klarer å vanne. Så mannen gjør grovarbeidet og trives med det, og jeg er vanne og pysselsjef! ;) en liten ting, men viktig for meg å ha noen faste rutiner fremdeles, slik som at plantene må vannes i drivhuset, så skjønner deg veldig godt! ;) ikke alle dager jeg klarer, men da trår ungene til. Har tre stykker, så er alltids en som melder seg til vannetjeneste når jeg har havaridager. Morsomt med drivhus, mest jobb å få alt i plantekar, etterpå trenger de jo bare litt pleie og mye vann. Jeg er i drivhuset en liten time hver dag, har stor glede av det. Lykke til med de grønne små! Hilsen og klem fra tidligere advokat, nå heltids hageentusiast, Eva ;)

Anonym sa...

For et koselig sted! Ønsker meg drivhus, fikk igjen på skatten i år og snart kommer feriepengene, så kanskje vi bygger et i sommer :) hvor er dette fra? fin dag ønskes deg, fra Irene.

Frøken Vergum sa...

Hei :)
Så utrolig fin blogg du har! Her var det virkelig koselig å være:) Jeg har akkurat tatt steget inn i bloggverden selv, du må gjerne stikke innom for en liten titt :)

På frkvergum skriver jeg om hverdagene mine og om interiørdilla mi:)

Legger meg til som følger jeg;)

Ann sa...

Tusen takk for så koselige kommentarer! :))

Gode hjelpene, Mor Inger, så blir det drivhussesong i år også på et vis! Hvor MYE vi planter gjenstår å se, hi, hi, men noe grønt MÅ det liksom være i drivhuset skal det bli vårstemning! I fjor føltes alt "feil", så i år prøver vi igjen! ;))

Takk, ja, ikke sant Ellen, mørklagt stengt drivhus i april er nesten vondt å se på, men i år skal det i hvertfall bli tegn til liv både i og utenfor, -lover! ;))

"Vanne- og pysselsjef"! Bedre kan det nesten ikke sies, Eva, er nok en slik én jeg også er! ;)))

Drivhus er veldig koselig Irene, så det kan anbefales! ;) Du, dette har jeg tegnet og mannen min bygd. Vi ville ha et som var laget av trevirke, hadde god takhøyde og som tåler alt av snølast og vind, og som var hvitt slik som huset og de andre små byggene på tomten, det var vanskelig å finne uten at det kostet flere hundre tusen, derfor bestemte vi oss for å bygge det selv. For oss var det i tillegg viktig med uknuselig vinduer/vegger og tak, bl. a. fordi det ligger nært en gang- og sykkelvei hvor det freses snø om vinteren og rampunger kan passere! ;))

Tuuusen takk, Trude Marlen, kommer gjerne og tar en titt inne hos deg, og hjertelig velkommen til Blogglandia! :))

Ha en fin uke alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.