onsdag 26. mars 2014

Snart på tide å henge opp gardinene på terrassen igjen!

Vårsolen har skint fra knallblå himmel hver dag denne uken, så jeg har mildt sagt kommet i vårmodus nå. Tørre terrassegulv og 30 plussgrader i solveggen gjør det vanskelig å forestille seg at det tross alt fremdeles kan komme snø, vi er jo bare i mars, men slik denne vinteren har vært så tror jeg ikke noe på det, jeg tror rett og slett at våren har kommet for å bli.

-Og nettopp det gjør at jeg ikke klarer å vente lenger nå med å henge opp gardinene på terrassen! (Bildene du ser her er tatt et tidligere år). Saken er nemlig den at terrassegardinene er aller aller mest praktiske om våren! Det er fordi trærne da enda ikke har fått nye blader. Om våren er det derfor innsyn, fra veien og naboene, til denne terrassen. Gardinene - de mobile leveggene mine - gjør derimot terrassen helt privat allerede tidlig om våren, ja før alle trærne rundt tomten får blader og naboene og forbipasserende "forsvinner" av seg selv bak grønne frodige trær og vakre blomster! ;) 

Gardinene fungerer jo også som mobile vindskjermer, og om sommeren gir de skydd for både trekk og/eller solen når vi skal spise middag ute på terrassen. Tidlig om våren sitter vi litt "på utstilling" her hvis vi spiser ute f. eks. i påsken, men med terrassegardinene trukket for i denne enden av terrassen blir det som et ekstra rom ute - ja et uterom! ;) - hvor vi kan spise middag sammen med påskegjestene uten å telle forbipasserende samtidig! 

Denne terrassen er jo to meter over bakken, utenfor husets første etasje, ikke sokkeletasjen, og i tillegg er det ganske langt bort til veien, så kan hende er det at vi sitter på utstilling uten terrassegardinene mer en følelse enn en realitet, men det er ihvertfall myyyye koseligere å sitte her å spise med terrassegardiner enn uten! ;)

Terrassegardiner kan varmt anbefales, det trenger ikke koste en formue heller, selve konstruksjonen er noe jeg har tegnet og mannen har bygd, og hvordan vi har gjort det kan du lese om, og se mange flere bilder av, HER.

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


4 kommentarer:

Anonym sa...

Herlighet for en flott uteplass!! Det råeste jeg har sett!!! Lysthuset også, er det spisebord også der inni? Sukk... Hadde sittet her ute hele året tror jeg! ;) nyt våren! Klem fra Hilde :)

Anonym sa...

Tåler egentlig ikke å se bilder fra hagen din for jeg blir grrrrønn av misunnelse til tross for at jeg vet hvor mye dere har stått på for å få det slik! ;) Skal prøve å få bygd oss en større altan i år. Har en nå som er 1x3 meter, med andre ord er den håpløst! :) lang og smal. Ha en fin dag I solen, sitter innestengt på jobb, men tar helg klokken 12! God helg også! Mvh Trude Helen.

Anonym sa...

God ide dette, savner bladene på trærne om våren jeg også, så dette er kanskje løsningen på leveggbehovet mitt, der om sommeren, vekk om vinteren, genialt! Line.

Ann sa...

Tuuusen takk for de koselige tilbakemeldingene! ♥ :))

Lysthuset i enden at terrassen kaller vi badepaviljongen, Hilde, det er ikke spisebord ser inne, men et spa - utendørs massasjebad - også kjekt! ;)) Du kan lese/se bilder av det her: http://glassveranda.blogspot.no/2009/06/terrassse-med-badepaviljong-og-spa.html og her: http://glassveranda.blogspot.no/2012/09/a-invitere-til-latskap-skravling-og.html
Vi har spisebord inni paviljongen du ser i bakgrunnen: http://glassveranda.blogspot.no/2009/07/grillpaviljong-9-m.html
(Det vi kaller lysthuset er dette: http://glassveranda.blogspot.no/2010/04/oppussingsprosjekt-lysthuset-del-21-se.html) Vi har lagt tilrette for å kunne være ute om sommeren nesten uansett vær! ;))

Ja vi har stått på Trude Helen, blir svett og får vondt i armene bare av å tenke på det! :D -Men gjett om vi koser oss om sommeren nå som hagen endelig er ferdig! (o:= Begynte med å bygge større terrasse vi også, vi hadde også en lang, smal, halvråtten og "håpløs" en, også har vi bygd litt etter litt i hagen sånn etterhvert! Ny, bredere, terrasse blir dere aldri i verden å angre på! ;) Håper helgen ble fin, og at uken blir superduper :))

Så flott, Line! Vi er ihvertfall superfornøyd med denne terrassegardin-løsningen, så håper du blir like fornøyd med dine! :))

Ha en fortsatt fin uke alle tre! :0)

Stor klem, Ann.