torsdag 6. mars 2014

Når jeg ikke strekker til...

I natt og i dag har jeg hatt migrene, det har jeg forsåvidt ofte, men noen ganger blir det ekstra ille, og da blir man kraftig påminnet om hva som betyr noe i livet. Det et mye jeg har lyst til men ikke klarer, det er lett å si ja, langt vanskeligere er det å si nei. Men etter å ha vært syk noen år så har jeg blitt ganske god til det. Noen skjønner, andre skjønner ikke, men når man blir syk nok blir man svært selektiv til hva man skal bruke den lille gjenværende energien sin på, om noen forstår eller ikke, spiller egentlig ingen rolle. Det er som det er... -Og når jeg og mine har akseptert situasjonen, så får sannelig omgivelsene gjøre det også! 

Man blir ganske sliten av å forklare alt igjen og igjen også, så det har jeg mer eller mindre helt sluttet med, det er nemlig ganske destruktivt å skulle forklare og snakke om sykdom, det blir som om man gjenopplever det, og de få timene jeg fungerer OK om dagene vil jeg bruke på noe helt annet, noe utelukkende positivt, noe energigivende, slik som små overkommelige koselige hjemlige sysler, tid med ungene, litt trening, kanskje en tur ut i hagen, litt tegning, litt interiørblogging! ;) 


For hva er egentlig denne "lykken" alle streber etter? Jeg tror det er så enkelt som at lykken er noe å gjøre, noen å elske og noe å se frem til! ;) Det trenger ikke være så avansert heller, akkurat nå ser jeg veldig frem til joggeskovær og grønne blad på trærne, -finfint skal det bli! :))   

"In youth we learn, in age we understand..." (Marie von Ebner-Eschenbach). -Nei jeg er ikke hundre år gammel, men jeg har opplevd nok i livet til å være det, og enkelte dager føler jeg meg som hundre år, ja også i kroppen! ;)


"Vi må godta vår smerte, forandre på det vi kan og le av resten!" (Paglia). -Kjempeviktig! ;))

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og ha en fortsatt fin dag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


10 kommentarer:

Fru Hansens Kreativiteter sa...

Der traff du spiker´n ! Sliter selv med ME og de gode dagene er GULL VERDT ! Positive tanker og gjøre det man liker er min medisin !
Folk kan snakke så mye de vil, kunne ikke brydd meg mindre !!
Nydelige bilder og kul kopp ;) Til helgen har vi på østlandet blitt lovet S O L , og det skal nyyyyyytes !
God kveld til deg fra meg :)
Klem

Merete - Lys lilla sa...

Jeg forstår at sykdommen gjør at du "kjører på en humpete vei". Håper at etter disse dagene blir det lenge til neste hump. :-)
Og om det skulle være til noen hjelp så vil jeg si at du beriker min bloggehverdag med dine blogginnlegg. :-). Du har blant masse annet flotte DIY prosjekt, flotte bilder og du skriver godt. Din blogg er til stor inspirasjon for en fersk blogger som meg.
:-) Klem

Anonym sa...

Er et sjokk å bli kronisk syk, jeg brukte ti år på å tilpasse meg en ny hverdag med daglige migrener, men det er utrolig hva man kan klare å takle når man ikke har noe annet valg! ;) Styrkeklem.

Anonym sa...

Husker du lå på sykehuset nesten et helt år og gjennomgikk mange operasjoner og holdt på å stryke med da datteren min var liten, ja kan det være snart 15 år siden? Da sa du etterpå at du skulle takle det meste i livet bare du slapp å ligge på sykehuset mer! :)) ta vare på deg selv, hvis noen er sure på deg fordi du ikke orker være med på ting så er det fordi de ikke har begreper om hva du har vært igjennom disse årene! Digger bloggen din! - Ja deg også! ;))) Klem fra J. PS! Har du sett at plena snart er snøfri! Mornda vinter, hei båtsesong! :D

Anonym sa...

Godt skrevet, også friske mennesker har godt av å si mer nei og prioritere ting man blir glad av, hobbyer , heller en å leve opp til alle andres forventninger og krav hele tiden! Jeg er i full jobb og frisk, men etter kl. 16 er tiden MIN, bare min! Da får alle dra sin kos, jeg skal kose med ungene, hunden, mannen, en god bok, orker ikke snakke mer da, etter jobben! ;) Sliten i hodet etter arbeidsdagen. Vil du.... NEI, det vil jeg IKKE! :D ingen maser lengre, deilig! Fin kveld til deg! Klem fra fullstendig avslappet Irene :)

Anonym sa...

Jeg har også migrene, forferdelig når det står på. Da regnværet kom i dag kom også migrenen. Sovet hele dagen... Nå skal jeg se om jeg klarer å se på TV litt, for sent å gjøre noe fornuftig i dag :-) klem fra Hanne-Marit

Ann sa...

Aller først: Tusen takk for at dere har tatt dere tid til å skrive her innunder det litt vriene sykdomsinnlegget mitt, det betyr mye for meg! ♥

Jeg har kronisk migrene (stort sett daglig), det gjør at jeg må unngå arenaer og situasjoner som er migrenetriggende, for stresser jeg det aller minste, eller er i støy (f. eks. svømmehallen, fotballbaner, kino, shoppingsenter), så kan jeg bli liggende i fire døgn sammenhengende med migrene i etterkant, og det kan ikke beskrives... :S Det gjør at migrene er det som påvirker hverdagen min mest. Endometriose (grad IV) har også vært en sann kamp i perioder, krever med jevne mellomrom kirurgiske inngrep p.g.a. komplikasjoner, og i gode perioder er jeg dårlig p.g.a. hormonbehandlingene som skal holde endometriosen i sjakk! :S Jeg har også uforklarlige betennelser i leddene, sliter med en del slike difuse ting etter tidligere alvorlig sykdom, bl.a. er jeg nå også havnet i FM/ME/CFS-kategorien, Ingrid. Det stod helt klart på "Det-skjer-bare-ikke-meg!"-listen min, hi, hi, men det er rart med det, sykdom rammer ganske så tilfeldig! ;)

Ja jeg lå faktisk på sykehuset i åtte måneder sammenhengende for ca. 15 år siden, J., hva du husker! ;)) .. det var et grusomt år... Da var det faktisk nesten ikke håp... omtrent alle organer i magen var rammet på slutten, men de fjernet et organ her og et organ der, og så ble jeg utrolig nok "frisk" igjen! :D Må bare le, at det går an! Etter et års tid var jeg tilbake i full jobb igjen i godt og vel ti år, stortrivdes og vi pusset også opp og bygde på huset, lagde hage, og alt var ganske rosenrødt frem til at jeg så fikk snudd livet fullstendig på hodet p.g.a. sykdom for andre gang i livet for noen få år siden. Ja, ja, som sagt: "Vi må godta vår smerte, forandre på det vi kan og le av resten!" (Paglia). -Kjempeviktig! ;)) Jeg er også evig takknemlig for at det er jeg om er syk og ikke ungene mine, det hadde vært mye, mye verre å forholde seg til. Jeg har innsett nå at jeg ikke blir frisk, men det tok sin tid å innse, for jeg elsket jobben min, alle menneskene, møtene, tempoet! Savnet det lenge, men nå som jeg overhodet ikke tåler verken lyder eller tempo lenger, så har jeg innsett at jeg nok har det best hjemme! ;) Man sover jo også enormt mye når man er syk, blir liksom aldri helt uthvilt, så da er heller ikke energinivået akkurat på topp.

forts....

Ann sa...

forts...

På gode dager kan jeg være helt i hundre en time eller to, men så blir det etterpå som om at luften er sluppet ut av ballongen i dagesvis etterpå, ja "litt" sånn slafff og futtfri! :D Forskjellig man klarer å venne seg til når man må, som du anonyme øverst sier! ;)

Tusen takk Merete, men den begynner virkelig å ta form den bloggen din også nå, koselig blogg, og den har blitt veldig bra allerede nå etter kort tid! :))

SÅ flott Irene, jeg tror også at mange friske mennesker er for lite flinke til å si nei, de løper hit og dit fordi de gjerne vil leve opp til andres forventninger, ikke skuffe noen, de ønsker å være et feilfritt og energisk "supermenneske", kanskje fordi de tror alle andre er det, mens andre virker nesten som om de er redde for stillhet, redde for å være alene i sitt eget selskap. Noen takler tempoet fint, mens andre kunne hatt godt av å ta en timeout av og til tror jeg, leve litt saktere, jeg kjenner flere "flinke piker" som har gått på en smell! ;) Bruk fritiden slik DU vil Irene, så rett du gjør, det er jo DIN fritid og DITT liv! ;)

Tror det var værendringen jeg også reagerte på nå, migrene hele sist natt også, har hodepine enda, men håper på noen migrenefrie dager, ble litt nok nå! ;)

Jaaa J., regnet vasket vekk både snø og grus, litt igjen på plena hos oss her og der, men restsnøen renner vel snart ned i sluket tenker jeg! ;)) Båtsesongen er herlig, vi har tenkt litt på å selge båten for slik helsen min var i fjor sommer ble den lite brukt, men kanskje vi prøver en sesong til, kjenner det kribler nå som våren er her, elsker båtturer, det å suse ut fjorden, kaste etter sjøørret i kveldssol, skjønner godt at du gleder deg til det! ;)))

Håper solen skinner på dere alle sammen i helgen... vel, jeg vet et par av dere bor i samme by som jeg, så vi får heller nyte synet av snø som regner vekk! :o)))

God helg til dere alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.

Merete - Lys lilla sa...

De som ikke forstår har enten
- ikke "kjørt på humpete vei"
- glemt at de har kjørt på "humpete vei".
- Ennå ikke "kjørt på humpete vei".

Det fine med å hatt mange bursdager (i tillegg til mange kaker og gaver) er mer visdom og erfaring :-)
God helg til deg og dine!

Ann sa...

Takk Merete! ♥ Så sant, så sant! ;) Fortsatt fin helg! :0)

Stor klem!