søndag 23. mars 2014

Blomstrende hagesykler!

Neste søndag skal vi jo alle endelig få stille klokken til Sommertid igjen, og jeg har vært i vårmodus i flere uker allerede, så jeg starter likegodt våren her på Glassveranda i dag jeg, med å dele litt hageinspirasjon, -ja noen tips og idéer til uterommet!

Mange har kanskje en gammel sykkel stående i en kjellerbod eller innerst i garasjen. Kanskje har den affeksjonsverdi, og derfor står den bare der selv om du egentlig vet at den aldri kommer til å bli tatt i bruk igjen. Eller kanskje kjenner du noen som har en slik en, og som vil bli glad dersom noen gir den gamle sykkelen nytt liv?

Sykkelen du ser henger på husveggen her på bildet øverst, tilhørte min bestefar. Sykkelen fikk en grundig vask og ble hengt opp etter to stålwirer som er festet i to kroker som er skrudd fast innunder takutstikket like ovenfor. Den henger til pynt på en av terrassene våre om sommeren (ved siden av pergolaen), en turkismalt tretønne en festet til styret på sykkelen, en annen står bakpå bæreren, og de begge bugner over av store, vakre Petunia i sommerhalvåret! Enkelt, men dekorativt, -og et spennende blikkfang i hagen! ;)    


På plenen nedenfor jordbærlandet vårt står enda en gammel blomstrende hagesykkel. Denne har jeg spraymalt, ja hele sykkelen - også dekkene - er malt lys turkis! Også denne er et dekorativt blikkfang i hagen i sommerhalvåret, fullstendig ubrukelig som sykkel, men super som blomstrende hageskulptur! ;) I sommer skal jeg plante klatreroser her, slik at de kan klatre delvis oppover stammen på lerketreet, delvis på sykkelen, tror det kommer til å bli riktig så vakkert! ;)

Gleder du deg til vår og sommer? Liker du å holde på å stelle og stulle i hagen? Har du noen hageplaner du gleder deg ekstra til å sette i gang med? Del gjerne i kommentarfeltet nedenfor, så kan jeg og alle andre la oss inspirere! ;) 

Håper du har hatt en fin helg, følg gjerne Glassveranda på Instagram, og ha en riktig fin start på den nye uken i morgen! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


3 kommentarer:

Line Feten (i et lite Norgesglass) sa...

Dette var virkelig kreativt, dekorativt og veldig, veldig fint! Jeg har et par gamle sykler på låven, kanskje dette blir en ny "hit" i hagen i sommer :)

Anonym sa...

Drittkult!!! Men henger jeg en gammel sykkel på husveggen tror jeg naboene faller død om! ;) bor i rekkehus ;) på leting etter enebolig, når vi finner drømmehuset skal det få blomstrende hagesykkel på veggen, bombesikkert! Lekker var den! Klem, Hilde O, Bergen.

Ann sa...

Ja klart, har du sykler på låven så hent, hent! :))) For kanskje trenger de ikke maling en gang, kanskje bare en vask og noen baljer med store, vakre fargerike sommerblomster! ;)) Lykke til! Ja til flere blomstrende hagesykler! ♥

Hi, hi, ja kanskje det ikke fungerer i rekkehus, men kanskje hvis alle naboene blir enige om at alle henger en blomstrende gammel sykkel på veggen sin, på samme sted på huset, kanskje det da faktisk blir norges coooleste nabolag! ;)) Lykke til i husjakten, Hilde, håper du finner drømmehuset! Det er en flott og spennende tid du går i møte! ;)

Ha en riktig fin uke begge to! :0)

Stor klem, Ann.