mandag 24. februar 2014

Tid for å freshe opp vinduskarmene!Det er rart hvordan det å skulle kle på seg maleklær, hente malingsspannet i boden og lete frem en malekost, kan virke nesten som en uoverkommelig oppgave! :D To av vinduskarmene i stuen vår har fått noen flekker, riper og hakk etter krukker som har stått der og blitt skjøvet på, du ser det bedre her: Jeg må innrømme at det har sett slik ut i et par år nå, ting som står i vinduskarmen har skjult flekkene likevel, men hver gang jeg skal vaske vinduene og tømmer vinduskarmene for blomster m.m., så irriterer jeg meg grønn over disse flekkene... 

Jeg er sikker på det er flere enn jeg som synes det å male vinduskarmer er dørgende kjedelig og derfor, som jeg, bare utsetter og utsetter malejobben, men nå skal jeg motivere dere til å se til å få gjort noe med alle kjedelige flekker, piper og hakk i vinduskarmen, heller enn å bare sukke og se en annen vei! ;)) Se bare her: Svisj! Det er nemlig gjort på 5-10 minutter å male en vinduskarm!!! Legger du til de 10 minuttene det tar å hoppe i maleklærne, hente maling og malekost, så er du ferdig å male med 2-3 vinduskarmer i løpet av en halv times tid, da har du også rukket å rydde vekk maletingene etter deg, og du slipper å ergre deg mer over flekker, riper og hakk! ;)

Alternativt kan du gjøre som jeg, og bare male bare én vinduskarm, og ta neste neste dag, DET er ihvertfall overkommelig for de fleste! ;))Flunkende ny blir dem, -hverdagslykke! :D Dette er også en helt utmerket tid av året til å male vinduskarmer: Det er rikelig med dagslys, og fluene er fremdeles i vinterdvale, så man kan lufte skikkelig ut når malejobben er gjort uten at noen kommer og krasjlander i den våte malingen! ;)

Følg gjerne Glassveranda på Instagram. Ha en fin kveld! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


6 kommentarer:

Anonym sa...

Å det var deilig å høre at du også har ett og annen som skulle vært malt, men som du kvier deg for! ;) Har fulgt Glassveranda i fem år nå og får til tider litt prestasjonsangst kjenner jeg, fint det finnes noen malejobber du også gruer deg til! ;D nå skal jeg finne frem bøtte og pensel, en karm i gangen skal males jenast! ;))) klem fra Irene :O)

Anonym sa...

Flittige du som får det gjort, her skjer det ingenting fornuftig om ettermiddagene, lander i sofaen og blir der til det er på tide å stå opp for å legge seg! :P Ellen.

Merete - Lys lilla sa...

Du har så rett så rett. Det er jo egentlig ingen stor sak. (Og det sier jeg som har.....la meg telle....ni karmer som trenger en liten oppfrisker. Skjønner ikke hvordan en så liten jobb kan føles så uoverkommelig!! Nå som en til og med kan bruke vannbasert maling.
- Men takk for at du satte meg på tanken, kanskje jeg nå får det gjort :-)

Anonym sa...

Du har postet hvilken type maling du bruker før, men orker du å legge ut det igjen? Mye å lese gjennom. ;)

Anonym sa...

Ja, det hørtes enkelt ut :) Foreløpig er jeg kommet så langt som å sette møbelknotter under potteskjulerne mine. Ikke dumt det heller.
Hilsen en som er overkjempeimponert over alt dere har gjort!

Ann sa...

He, he, takk for tanken Irene, men du skal vite at her finnes både flere ting som skulle vært malt, OG flere ting jeg gruer til! ;))) Veldig koselig å høre at du har fulgt Glassveranda så lenge, bloggens jubileumsdato (5 år) nærmer seg nå med stormskritt, ...hjelp så fort årene flyr! :O

Det går sant å si litt i rykk og napp her Ellen, enkelte dager blir det gjort ganske mye fornuftig, men så følger det gjerne noen late sofadager etterpå! ;))

Ja hiv deg rundt Merete, det tar som oftest mye mer tid å grue til malejobben enn det tar å utføre den! ;)))

Maling: Valgte å bruke Butinox interiør oljemaling, glans 20. Brukte den på dørstokkene i 2. etg. hos oss da vi malte dem i fjor, og den har holdt seg veldig fin! :)

Ja med møbelknotter under krukkene er en god start! ;) Har det vi også, for å unngå skrammer, men fukt har trekt gjennom krukkefatet, inn i filtknottene som ble "evigfuktige", og ned i karmen hos oss, så her investeres det nå i glasserte krukkefat slik at det ikke skal kunne skje igjen! ;) Hadde jeg bare gjort det til å begynne med... :P :D

Ha en fortsatt fin uke alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.