søndag 5. januar 2014

Forfriskende storrengjøring, snikende vårfølelse og klar for hverdagen!

I dag har vi ryddet, tørket støv av alle hyller og skap, vinduskarmer, dørprofiler, speil, gerikter /listverk m.m., støvsuget alle gulv, sofaer og senger, byttet sengetøy, vasket hele 2. etasjen grundig og etterpå luftet skikkelig med alle vinduer på vidt gap! Vi rakk bare én etasje, men jeg er superfornøyd, soverommene og badet er jo det siste vi ser om kvelden og det første vi ser om morgenen, så det er viktig med orden her synes jeg, hele etasjen fikk nå en forfriskende letthet, både vi og huset er nå klar for hverdagen igjen etter at både store og små hjemme hos oss har hatt en laaang lat juleferie! :)) 


Ja fikk nesten en følelse av vår mens vi holdt på å stelle og stulle i dag. Kan vel ikke kalles vårrengjøring i januar, men likevel! ;) Det eneste som gjenstår i 2. etasjen nå er å vaske vinduer, men hvis mildværet fortsetter så står det på programmet allerede neste helg. På bildet ser du et hjørne av min sønns soverom.


Nå merkes det godt at det går mot lysere tider igjen, det er nesten så man kan se forskjell fra dag til dag, skal se det blir vår i år også! :)) I boden bak dørene til høyre i bildet er julepynten nå trygt stuvet vekk. I skapet bak dørene til venstre har vi sengetøy, ekstra puter, dyner og pledd.


Her et glimt fra min datters rom. Ungenes soverom er heldigvis forholdsvis enkle å holde ryddige, ettersom de kun sover, leser og hører på musikk her. Lekser gjør de i spisestuen, klærne sine har de nede i tilknytning til vaskerom/bad/garderobe i 1. etasjen, og leker/spill/TV/PCer og lignende har de på fritidsrommet i sokkeletasjen.  


Her et glimt fra mitt og mannens soverom. Vi har slike "svevehyller" bak sengen i stedet for nattbord, det er kanskje noe av det beste vi har funnet på, for det gjør det kjempeenkelt å støvsuge bak og rundt sengen! ;) 


Badet i tilknytning til soverommene er stort, lyst og luftig, det er - kremt - ikke alle dager det er like ryddig her inne, men i dag er det det! ;) Ble ingen bilder av gangen mellom rommene, men den ble så ryddig, ren og pen den også at! :D Herlig med alt som er gjort, nyter en skikkelig fresh 2. etasje i kveld, og velger glatt å overse rotet i stuen her jeg sitter, ...man kan jo ikke rekke aaalt heller! ;)))  

Ha en fin start på den nye uken! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på InstagramHER

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


6 kommentarer:

Edny sine puslerier sa...

Såå flink du er i detnye året! Forstår at det gir en god følelse;) Og så fint du har det!

Hanna sa...

Roligt att få titta in här på din inspirerande blogg.
Hanna

MissMette sa...

Hei Ann - og riktig godt nytt år, hvis jeg har glemt å si det før... :) Så herlig, og så flinke dere er som står på. Det er jo perfekt å ta en slik rengjøring nå som det er så fint å vårlig ute :) Og herlig hjem du har, masse herlige detaljer, farger og kreativitet... Alltid koselig å titte inn her til deg :) Ønsker deg en fortsatt fin kveld og uke, klem fra Mette

Ingvill Mydland sa...

Inspirerende å høre om din ordentlige rundvask! Det høres super-rent ut, med vårlig lufting gjennom åpne vinduer. Og så vakre vinduer! :):)

Himmelberget sa...

Så deilig med ein skikkelig rundvask :)
God start på det nye året !
Eit lite spørsmål: har du laga skodder til soveromsvindaugene ?
Sååå fint :)
Ønsker deg ei fortsatt finfin helg !
Klem / Janne

Ann sa...

Å tuuusen takk for så mange koselige tilbakemeldinger! :)) Ja ble riktig så forfriskende i 2. etasje nå, og straks mildværet er tilbake igjen så skal også 1. etasjen få gjennomgå en skikkelig vårrengjøring! ;) Men vinduene må visst bare vente enda en stund, -vindusvask i ti minus er ikke noe for meg! :D

Ja Janne, vi har laget vindusskodder (istedetfor gardiner) på alle vinduer i denne etasjen unntatt på foreldresoverommet hvor et kronglete skråtak gjorde det litt upraktisk. Har også slike innvendige vindusskodder i lysthuset og i sokkeletasjen på huset vårt (ungenes fristed). Vindusskodder er utrolig praktisk, har aldri angret et sekund på den avgjørelsen! Kan varmt anbefales! ;))

Ha en fortsatt fin uke alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.