mandag 2. desember 2013

Årets adventskalender: Et stort flott kalendertre som henger fra taket!

Slik ble årets adventskalender! Det ble en takhengt gavekalender med form som et juletre, ...et adventskalendertre? Vet ikke riktig helt hva jeg skal kalle det, for jeg har aldri sett slikt før, men praktisk, dekorativt og TØFT ble det! :D

Jeg ville ha en kalender som tålte vekten av 48 små og mellomstore kalendergaver. En del av adventskalendergavene hadde også litt volum, så vi trengte en kalender med god plass. Det var også ønskelig at pakkene skulle være enkle å knytte opp og ta ned, den måtte være dekorativ og enkel å lagre, d.v.s. kreve liten lagringsplass i skapet de 11 månedene av året den ikke er i bruk! ;)

Både jeg og mannen har vært på leting i butikkene, men vi fant ikke en kalender som passet, så derfor gikk jeg heller på skattejakt i kjellerboden for å se hva jeg kunne finne der av materiell og idéer.

Da jeg fant en stabel store metallringer med forskjellig diameter i boden, slike som brukes i lampeskjermer, så fikk jeg straks idéen om å lage et kalendertre til å henge fra taket! Etter litt leting fant jeg også et nøste naturhyssing og en sprayboks med metallmaling. Metallringene ble lagt på en papplate og spraylakkert slik at de alle fikk samme farge.Tre lange hyssinglengder er knytt fast i en krok i taket. Den minste ringen ble så knytt fast, horisontalt, ca en halv meter fra taket. Deretter ble de to andre knytt fast nedenfor, slik at kalenderen fikk samme form som et juletre. 

Kjempeenkelt og praktisk er det, og dekorativt er det også vårt ny kalendertre, der henger fra taket ved siden av peisen i stuen. Det kaster også så fin en skygge på veggen (forrige bilde)! :))

Vi har laget et hull i hver av gavene med en hullmaskin. Gavene er knytt fast til metallringen med et hvitt pakkebånd. Da alle de 48 kalendergavene var hengt opp, pyntet vi adventskalendertreet med glitterbånd, og nå glitrer og skinner det så fint der det henger i stuen og venter på oss om morgenen!

Vi har merket gavene med ungenes forbokstav og tall, slik at de skal vite hvem som skal ha hva selv om de har en felles adventskalender i år. Både store og små hjemme hos oss synes den nye kalenderen ble riktig så flott! ;)

Ha en fin desemberuke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


6 kommentarer:

Camillas univers. sa...

Så flott kalender du har laget:-)
Her dro tiden i fra meg, hadde så mange planer om å lage kalender selv, men det ble den gamle filt kalenderen i år også ;-)

Bedre lykke neste år:-)

Ha en fin mandag.

Klem Camilla

sivknivklestativ sa...

Kreativ og anneledes kalender :) Så flink du er. Herlig mandag til deg og dine.

Snertne sneller og små nøster sa...

Den ble kjempefin, og så utrolig kreativ du er som i det hele tatt kunne komme på dette :-)

Ha det godt - klem Siv

Anonym sa...

Wow...den var bare kjempe fin og noe ikke andre har:)
Ønsker deg en herlig uke
Klem Merete

Tove B sa...

Kjempefin kalender! Synes selv jeg var kreativ i år...pakket inn i avispapir, med forskjellige tilfeldige motiv alt fra bilder av Ylvis, Nortug, jul på Hadeland Glassverk til tegneserier.. Miljøvennlig også...ble ganske kult og godt mottatt av jentene mine på 21 og 24... Blir aldri for gamle til pakkekalender;) Fin uke til alle:-)

Ann sa...

Tusen takk for så koselige tilbakemeldinger! ♥ :)) Ja det er gøy å lage selv, for da blir det jo gjerne noe unikt og annerledes, vi ble ihvertfall veldig fornøyde med denne, ble supert! :0)
Ja det kommer en ny jul neste år Camilla, man kan ikke rekke alt, og enn så lenge filtkalenderen fungerer så haster det jo ikke å bytte den ut! ;))
Miljøvennlig er bra Tove, og jeg tror tror heller ikke man blir for gammel til adventskalender, hi, hi! ;)

Ha en fortsatt fin uke alle sammen!

Stor klem, Ann.