tirsdag 3. desember 2013

Adventstid, adventsstake, adventslys og tid for å hente gardintrappen og bytte batterier!

Det ble en ny vri på årets adventsstake. (Du kan se den vi har hatt tidligere år: HER). -Forandring fryder! ;) Adventslysene pleier dessuten å stå på bordet i spisestuen, men i år har den fått plass i enden av bordet i stuen:


Valget falt på store kubbelys i år, de varer og varer, så da kan vi tenne adventslyset/lysene hver kveld hele adventstiden! ;) Her i bakgrunnen ved siden av peisen ser du forresten adventskalendertreet henge fra taket.  

Dessverre er desember den måneden i året da det oppstår flest husbranner, så jeg må bare minne dere alle sammen om å holde et godt øye med julebelysning av alle slag, og spesielt levende lys! Det var også Brannvarslerens dag for få dager siden. Hovedbudskapet i den forbindelse var at vi alle må sørge for å ha brannvarslere i rom med varme/lys, og at vi en gang i året - ja gjerne tidlig i desember - bør bytte batterier i samtlige brannvarslere i hjemmet vårt! På den måten går vi alle en tryggere jul i møte sammen med våre kjære. 


Et brannslukningsapparat eller tre bør også finnes i ethvert hjem. Jeg har skrevet litt om det temaet før, du finner det: HER.

Været hos oss er HELT vilt nå, vi har hatt minst tre årstider hittil denne uken! Krysser fingrene for mer stabilt vintervær framover, for jeg er revmatiker og når været er så vekslende som nå så kjennes det som om kroppen skal rives i filler og ikke mye fornuftig blir gjort om dagene. Jeg fyrer i peisen og leser en bok, man får gjøre det man klarer, det blir jul uansett! ;) 

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


7 kommentarer:

Huldra sa...

Å du herlige, kreative sjel. Så stilig! Hvor i alle dager har du fått tak i de røffe hodene?

Kjenner til den der med ødelagt skrott. Du har en revmatikervenn her som føler med deg. Venter på snø og tørre kuldedager. Da blir det straks litt bedre :)

Ann sa...

Takk, ja de var virkelig kule de hjortehodene, var de ikke?! :D Jeg falt pladask for dem straks jeg fikk øye på de! ;) Fant dem på Skeidar! ;))
Ja nå trenger vi snø og noen tørre - varige - kuldegrader, makan til lite revmatikervennlig vær er det lenge siden vi har hatt! Det er bare å klype seg fast og håpe at vakthavende værgud ikke er satt opp på dobbeltskift! ;)))

Ha en fin kveld! :0)

Stor klem, Ann.

sivknivklestativ sa...

Kule hjortehoder :D Og en flott påminnelse om å bytte batteri i brannvarsleren. Fortsatt fin adventstid Ann, så krysser vi fingrene for litt mer stabilt vintervær fremover :D

Camillas univers. sa...

Åj! den var virkelig flott altså, artig med krydder og nøtter rundt, skikkelig "julete" :-)

Ha en fin uke skjønne du :-)

Klem Camilla

Ann sa...

Takk! :)) Ja vi bloggere viser ofte bilder av levende lys på lysfat pyntet med brennbare naturmaterialer, men så er vi nok ikke fullt så opptatt av å minne på om brannsikkerhet, så tenkte jeg skulle gå foran som et godt eksempel og forsøke rette på det i disse brannfarlige juletider! ;)))

Ha en fortsatt fin uke begge to! :0)

Stor klem, Ann.

Anita sa...

Wow, den var flott du! Så kreativ du er!

Anonym sa...

Wow...den adventsstaken var kjempe flott:)
De hodene var jo bare helt rå:)
Klem Merete