mandag 23. september 2013

En hobby krever plass...

Det er en ting jeg har tenkt litt på i det siste, og det er at det hadde vært fint å hatt en lyst, romslig og koselig hobbyrom som man bare kunne slå seg skikkelig løs i, et sted hvor det ikke var så farlig om det kom maling på gulvet, og man ikke trengte å rydde annet enn for å støvsuge gulvet av og til. 

Jeg trives best i stuen når jeg maler, for her er det jo både lyst og romslig, men så var det alt kaoset som følger med hobbyen...

...Flasker med maling, tuber med maling, pensler av alle slag, malekniver, et x antall lerreter, -noen ferdige, noen påbegynt, andre på vent. Staffelier, malepalletter, skisser, blyanter, forskjellig papir, spann med gesso, krukker med modelleringpasta, fortynningsmidler, kiler, blank ferniss, matt ferniss, -ja i det heletatt så følger det en del med denne hobbyen og det har en tendens til å bli stående fremme til "pynt" i stuen hele uken. Ikke så dekorativt, og det hvite steingulvet får også gjennomgå til tider selv om jeg legger under... 

Kanskje er tiden inne for å lage et slikt et hobbyrom... holder på å skissere, vi får se hva det blir til. Har du hobbyrom? Et slikt et rom som er dedikert kun til dyrking av hobbyen? Blir det til at du faktisk bruker det, eller ender du gjerne opp i stuen uansett? Hvilken hobby har du? 

Fortell gjerne litt om hobbyen din her nedenfor, og hvor i hjemmet du holder på, det blir spennende å lese! :))
  
Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


11 kommentarer:

Anonym sa...

Hva skal man si til dette da, si meg finnes det noe du er dårlig til?!? Jeg blir nesten stum! Jeg har keramikk til hobby, det går hardt utover vaskerommet - og altanan. - og stuen for det er der klærne ender opp :D Fin uke ønskes deg. Klm Emma.

Ann sa...

Takk for den og takk tilliten, hi, hi, men ja det gjør nok det! ;) Keramikk f. eks., har null erfaring med det! ;)) Dessverre, for det finnes utrolig mye vakkert man kan lage i keramikk! At vaskerommet ditt er opptatt med keramikk slik at klærne ender opp på stuen var godt å høre! :D Da er det heldigvis ikke bare hjemme hos oss hobbyen tar litt overhånd av og til! :))

Tusen takk for hyggelig kommentar, og ha en riktig fin uke! :0)

Stor klem, Ann.

Anonym sa...

Dramatisk, dypt, nydelig! Leiligheten min er ifunkisstil, nesten tom, alt hvitt, turkis sofa med stålben, transparent pleksibord. Dette maleriet blir smashing over sofaen! Selger du slike? Finnes flere her på denne bloggen? Hobby har jeg ikke. For mye jobb. Eller jovisst, jeg leser blogger! :P

Hilsen Eva M.

Ann sa...

Tusen takk snilleste! :)) Høres ut til å være en vakker leilighet!! Dette maleriet heter Skjebnedans og motivet er fra en ballettforestilling jeg så for et års tid siden, maleriet er en del mørkere enn de fleste jeg lager, men tusen takk for den hyggelige tilbakemeldingen! Har ikke lagt ut bilder for salg, men man skal aldri si aldri, det begynner nemlig å bli en del bilder etterhvert! :)

Jeg er kjempeglad noen også har blogglesing som hobby! ;) Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.

minminivilla.blogg.no sa...

Hei Ann Ja jeg har hybbyrom i flertall :) Laget bod for lagring av ferdige produkt, gjesterommet er lagrinsplass for ferdige bilder som ikke tåler like mye som tesktile arbeider, soverom er garnlagring og stua flyter akkurat nå av noen strikke/hekleprodukter og de såkalte ufoer ( uferdige produkt) er forvist til et kott. He he he høres vanvittig ut, men jeg elsker min tilværelse, bildeskaping er lagt litt på hylla bokstavlig talt og keramikk og silketoving er ikke mulig før jeg får vann i garasjen, men symaskin og strikkepinner konkurrerer om min oppmerksomhet. Jeg er hobbyfreak de lux og formingslærer hvilken luxus tilværelse. Men det er kun hage som opptar meg om sommeren som hobby- Høsten er mest aktiv. Er du også sesongbetont m h t krativ utfoldelse?

Fossestua sa...

Hehe, til og med rot ser stilig ut hos deg :D.

Nydelige maleri du har laget :).

Ann sa...

Håndverksfabrikken Minivilla! :D Er så fint å høre at hobbyen sprer seg litt utover i hjemmet hos andre også! Og så heldig at du ble formingslærer da, kunne jo ikke passet bedre! -De beste lærerne er de med lidenskap for faget de underviser i, de lyser av entusiasme og engasjement når de foreleser/underviser, og det smitter over på studentene/elevene! :))
Er litt sesongbetont her også, sitter ofte ute og maler i solen også, men det blir bl. a. ikke blogget fullt så ofte om sommeren som om vinteren, må utbytte finværet maksimalt når det er her! ;)

Jeg har jo kroniske senebetennelser bl.a. i armene, og fibromyalgi, så jeg får dessverre ikke malt så lenge om gangen før jeg må ta pause, og det er jo så håpløst upraktisk å skulle rydde vekk alt sammen mellom hver gang, så da blir gjerne malingsrotet stående her da... så tusen takk for at det finnes noen som synes rotet mitt ser stilig ut! :D -Hi, hi, månedens kommentar! ;))) Og veldig hyggelig at du likte maleriet, Lise.

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.

Inga sa...

Ja, jeg har hobbyrom. Det vil si, jeg har arbeidsrom ettersom jeg er musiker og trenger å øve hjemme. Men der oppbevarer jeg stort sett hobbytingene. Jeg strikker i stuene. Skal jeg bruke symaskina, bruker jeg arbeidsrommet til å utøve hobbyen :-)

Ann sa...

Så fint å ha en slikt arbeidsrom hvor man kanskje kan ha symaskinen, stoff m.m. liggende fremme hele tiden klar til bruk! Jeg lurer litt på om jeg hadde brukt et hobbyrom dersom jeg hadde hatt et slikt rom, etter om jeg likevel ville ha foretrukket å være i stuen... ;) Jo, jeg tror det ville blitt brukt, hvis det var et rom som tålte litt malingssøl på vegger og gulv, så kunne man virkelig slå seg løs! :D

Ha en kreativ høst! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

mamma i nord sa...

For ett flott bilde du driver på med.

Her flyter kjøkkenet med symaskiner, stoffer og mønstre.
Det er her jeg syr nå i påvente avett hobbyrom en eller annen gang.
I stua foregår strikkingen. Så på ene armlenet til sofaen ligger det pinner, mønster målebånd osv.
Så det kan bli nokså rotete rundt omkring her av hobbyene mine.

Ann sa...

Takk! :) Det medfører visst litt rot i hjemmet nesten uansett hvilken hobby man har, det verste med maling som hobby i stuen er alt sølet... men i påvente av hobbyrom er stuen kjekk å ha her også, jeg berger gulvet ved å legge plast under staffeliet, og passe på å ikke skvette utover... Det fungerer på et vis ;) Rart med det, egentlig synes jeg alle slike hobbyting rundtomkring hos andre er med å gjøre rommet ekstra spennende, men hjemme hos meg selv ser jeg bare alt kaoset det medfører! :D

Takk for koselig tilbakemelding, kos deg med stikkeprosjektene og ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.