onsdag 7. august 2013

Tid for nye gardiner m.m. til mørkere kvelder!

Nå som kveldene fremover stadig blir litt mørkere, kan det være koselig å henge opp nye gardiner, ikke sant? Gardiner er en enkel og rimelig måte å fornye interiøret på, og ved å gjøre dramatiske endringer på farger og mønster på gardinene kan du enkelt gi rommet et skikkelig ansiktsløft! 

Nå har jo vi innvendige vindusskodder i alle rom i sokkeletasjen og 2. etasje (forøvrig noe som er både praktisk, lettvint og dekorativt), men ikke i vinduene i 1. etasje hvor stuen og spisestuen er. Alle trærne rundt tomten vår, og det at disse rommene ikke er på bakkeplan, gjør at det ikke er særlig innsyn her uansett, derfor ingen gardiner i sommerhalvåret, men i vinterhalvåret må det gardiner til for å gjøre interiøret lunt og koselig! 

Vi har 14 vinduer i stuen og 7 i spisestuen, tilsammen 21, -det gir herlig mye lys inn i sommerhalvåret, men mange mørke veggflater vinterstid hvis vi ikke har gardiner! ;) Derfor praktiserer vi ingen gardiner om sommeren, og hvite om vinteren...  

MEN så tilbake til syprosjektet mitt! ;) Jeg har nemlig blitt så utrolig lei av alt det hvitgrå monokrome at nå SKAL det noen flere knallfarger inn i hjemmet vårt! Jeg elsker de nøytrale veggene fordi alle malerier og nips i spreke farger og mønster blir pene på slike lyse lette vegger, men fargesterke malerier og nips til, for bare hvitt gir fort den følelsen man får rett før man besvimer! ;)) 

Jeg var igang med å sy på et turkist gardinstoff da jeg fant dette stoffet fra Ikea! Det er en kraftig bomullstekstil med store grafiske mønster, ansikter, særdeles fargesterkt og kunstnerisk! -ELSKER det! Jeg bare "måtte" ha det! 

Mønsteret gjør at rommet ikke har godt av store mengder/flater av dette stoffet, det blir fort visuelt bråkete, men som "krydder" i interiøret er det helt genialt! Jeg skal ha 1 stk. gardin av dette på spisestuen, det vil bli som et kunstverk i str. XXL på veggen, det vil bli knalltøft, du skal få se! ;)) 

Ha en fortsatt fin dag! :O)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


7 kommentarer:

sivknivklestativ sa...

Spennende! Gleder meg til å se stoffet fra Ikea når det kommer opp. Gøy med litt nytt og herlig med spreke farger. Me like! Fortsatt fin dag til deg Ann.

Ann sa...

Gleder meg også veeeldig til å henge opp! ;)) Takk for koselig tilbakemelding og ha en finfin dag Siv! :0)

Stor klem, Ann.

Mailinn`s interiørblogg sa...

I den fantastiske stua di så vil det bli knalltøfft;) ikke alle stuer som kunne huset denne fargeklatten av en gardin.Men du har rette stua og stilen. Gleder meg til å se. Fin dag til deg også; )

Ann sa...

Takk Mailinn! :)) Den vil bli som et digert kunstverk på veggen tror jeg, så jeg tror også den på at den nye fargeklatten vil passe helt utmerket inn her sammen med resten av galskapen, hi, hi! ;))) Gleder meg vilt til alt er ferdig! Ha en fortsatt fin onsdag!

Stor klem, Ann :0)

Anonym sa...

Stoffet fra IKEA var knall tøfft:)
Gleder meg masse til å se ferdig:)
Klem Merete

Mitt Kreative Krypinn sa...

Kjempe kult!
Gleder meg til å se det ferdige resultatet.

klem Marit

Ann sa...

Takk, ja nå er det ferdig, både gardiner og spisestue, har tatt bilder, skal laste opp på PCen så kanskje kommer bilder av ferdig spisestue i kveld! :))

Ha en finfin søndag! :0)

Stor klem, Ann.