onsdag 21. august 2013

Håndtakene montert og høstgardinene hengt opp, -ble supert!

Sist fikk du se spisestuen vår slik den ble etter at vi byttet ut det meste av møbler, lamper m.m. her inne (Du kan se bildeserien fra den nye spisestuen HER). -Elsker alt det herlige dagslyset her i hjørnet med alle vinduene! 

-Men de samme vinduene blir til sorte veggflater om kveldene når høsten kommer, så nå har jeg hengt opp de hvite, flortynne, gardinene i vinduene igjen, -de pleier å henge fra en kafé-gardinstang under det øverste krysset i vinduene i vinterhalvåret. Da ser vi ut, men ingen ser inn! ;) I tillegg er de så tynne at dagslyset slipper igjennom dem på dagtid. Vi har denne gardinløsningen også i arken i stuen i vinduene under det store buede vinduet, du kan se dem HER.


Skjenken, vitrineskapet, det høye anretningsskapet, gulvspeilet, bordlampen og annet krimskrams som stod her inne før, ble nylig erstattet med en lang, praktisk og vakker benkeskap-rekke fra Ikea! Den har 8 store dype skuffer, hver 80 cm bred og 60 cm dyp, og dette har gitt oss ny - og mye mer praktisk - oppbevaringsplass i spisestuen. 

Da de forrige bildene ble tatt manglet skuffene framdeles håndtak, men nå har vi montert Fåglavik håndtak i krom fra Ikea, synes det ble sååå lekkert! 

Vi tenkte faktisk først litt på å velge sorte eller mørkegrå benkeplater, fordi vi har det på kjøkkenet vårt som ligger vegg-i-vegg, men jeg er så uendelig glad for at vi valgte hvite! De gjør rett og slett en kjempejobb: lyset fra de syv vinduene reflekteres i den hvite benkeplaten og spres videre innover i rommet! Hvitt er rent og delikat, og i tillegg ble de lekre også sett i sammenheng med kjøkkenet! -Var jo litt redd det skulle bli krasj i og med sorte benketopper på kjøkkenet, men de bare fremhever hverandre og det ble heeelt supert! ;)


Forandringen fryder på så mange nivå i hverdagen, -det ble en fryd å hente middagstallerkener her i skuffen! ;) Det er ikke like tomt i alle skuffer som i denne skal du vite, men denne her skal ha bare to stabler med tallerkener og ingenting annet! -Ryddig, romslig, oversiktlig og kjempepraktisk ble det! -Jepp, benkeskap også i spisestuen kan varmt anbefales! ;)

Ha en fin onsdag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


8 kommentarer:

Unknown sa...

Det ble skikkelig lekkert! :))
Ønske ønske! ;)

Likte også veldig godt måten du har valgt å ha gardinene på! :)

Ønsker deg en flott uke! :))

Klem fra sør-vest landet! :)

Anonym sa...

Kjempe lekkert kjøkkenet ble:)
Ha en god kveld
Klem Merete

Camillas univers. sa...

Det ble helt nydelig Ann, delikat farge på skuffene.

God onsdag videre :-)

Klem fra Camilla

sivknivklestativ sa...

Fantastisk flott, og all den herlige oppbevaringsplassen. Liker. Fin onsdag til deg og dine :D

Marion sa...

Så fint det ble, rett å slett nydelig :D

Nina Iren sa...

Så gjev en plass dette var. Deiligt å få rydda i skuffer og skaper. Har også gjort det, sotert med hard hand, da eg pakka ned hele huset i Tverbekket. Er nå spent om eg kommer til å angre på div ting, når eg skal start med å pakke opp, på Fagerheim gård???!!!!

Ann sa...

Tusen takk for så koselige tilbakemeldinger! :)) Både store og små her hos oss synes den nye spisestuen ble super, og det å støvsuge der inne er nå gjort på et øyeblikk, mens før måtte man ligge på kne å kravle rundt for å støvsuge under skjenken m.m., bære bort det store gulvspeilet eller bare la hjørnet bak det "snø ned" ;), tørke støv av hyllene og alle tingene i det åpne anretningsskapet en gang i uken, o.s.v. Men nå ble det masse ekstra lagringsplass, lang praktisk og lettstelt benkeplate, og man slipper å støvsuge under annet enn spisebordet: Suuupert! :D

Ja ikke sant, Nina Iren, men det er i grunnen kjekt med en grundig sortering fra tid til annen, har selv hatt gjennomgang av innholdet i alle kjøkkenskap den siste uken, og nå er det slutt på å gjemme på ting som aldri er i bruk! Har to store pappesker med ting stående i gangen som skal til brukthandelen før helgen, for nå skal det forenkles litt her altså! ;))) Det er jo en av fordelen med nytt hus da Nina Iren, nå har du sjansen til å sortere med hard hånd, som du sier! ;)) Blir nok helt supert på gården skal du se, -masse lykke til! :0)

Ha en finfin dag videre alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.

Huldra sa...

Liker stilen din så utrolig godt :)

Da har jeg ruslet meg en tur inne hos deg i dag, og sitter igjen med herlige glimt av både interiør og stemning. Takk for at du deler :)