torsdag 22. august 2013

System for matbokser, termoser og drikkeflasker!

Hjemme hos oss har vi alltid hatt vilt kaos i matbokser, termoser, drikkeflasker m.m., men NÅ har vi omsider fått system i sakene!

Alt sammen er nå samlet i én kjempestor kolonialskuff! Før stod termosene i et skap på kjøkkenet, drikkeflaskene var i boden, mens matboksene lå slengt over alt! Mor i huset holdt på å bli gal ettersom det alltid stod en viss mengde termoser, drikkeflasker og matbokser på kjøkkenbenken, enten fordi de skulle vaskes, eller fordi de var vasket og måtte tørke før de ble satt på plass i hyllen.

Men NÅ er det ingen unnskyldninger mer! Nå har det nemlig blitt forbudt hjemme hos oss å bruke kjekkenbenken til bumpingplass for matbokser og drikkeflasker! 

Kjøpte en hvit badematte av typen "tykk liten håndduk" og la den i bunnen av skuffen. På den står to store plastkasser. Når matboksen tas ut av skolesekken SKAL ungene selv vaske matboksen, tørke tett over den og legge den her i plastkassen i skuffen. De skal IKKE ligge på kjøkkenbenken å vente på å tørke. Vannflasker SKAL skylles, og legges her straks det er gjort. -Det gjelder BÅDE etter skolen OG etter trening! Termoser SKAL vaskes straks de tas ut av sekken, skylles grundig, tørkes under og settes her. 

Ungene mine begynner å bli store, så de skal gjøre det selv, automatisk og uten å bli spurt! ;) Vi har praktisert dette hjemme hos oss i tre dager nå, og det har fungert feilfritt! Beste skuffen i verden + superdupre unger = Mor hæppi! (o:= 

Ha en fin torsdag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


5 kommentarer:

Villa Agnes sa...

Det hørtes veldig kjent ut du!
Vi har et salig kaos med disse tingene selv.
Ser virkelig frem til kolonialskuffer selv om noen måneder. :)
Supert tips!

Ha en fin dag!

Anonym sa...

ENDELIG ET SVAR PÅ MINE BØNNER! Tusen takk for godt tips - jeg har også alltid et kaos (og altfor mange) matbokser og flasker. Nå skal jeg ordne opp i det i kveld! Hurra!

En enkel kongle sa...

Og når mor er fornøyd, er alle fornøyde,- som det heter :-)
Godt tips! Ha en fin-fin dag!

Fru Brekke sa...

Kaos med matbokser,drikkeflasker er velkjendt her i huset. Din måte å løse problemet på var genial:) Størrelsen på skufene er super, fikk nesten lyst på nytt kjøkken! Jeg for min del skal ta tak i det der andre problemet...sko og jakker som ikke henger seg selv opp i yttergangen.. ;) skal pusse opp og få system der, gleder meg!!
Ha en fin kveld!
Karen:)

Ann sa...

Hi, hi, takk for så koselige tilbakemeldinger, det er godt å høre at det ikke bare er hos oss vi trenger kaoskontroll i matpakkeavdelingen! :D
Har dere også slike håpløse jakker som ikke henger seg selv opp på knaggen, Karen?! Hi, hi, har planlagt kaoskontroll både på vaskerommet og i gangen i løpet av helgen, men ikke i dag for i dag skinner solen og sommersolen må utnyttes til fulle! ;o))

Ha en finfin dag alle sammen! :O)

Stor klem, Ann.