onsdag 28. august 2013

Hagesykkelen på husveggen i full blomst!

Her om dagen fikk du se alle de vakre rosene på østterrassen, som har blomstret noe voldsomt i hele sommer. Men også petuniaene er noen skikkelige gledespredere på terrassen med alle de knallfiolette store blomstene sine. 
    

Petuniaene er plantet i turkismalte trau som er festet til min bestefars gamle sykkel som henger fra takutstikket på østveggen. Her henger de tørt under takutstikket på huset, på fine sommerdager skinner solen her fra grytidlig om morgenen til utpå ettermiddagen, pergolaen gir dem også ly for vinden, og kombinasjonen tak + null vind tror jeg er årsaken til den enorme blomstringen som har vært i år! Her bestemmer jeg, og ikke værgudene, når blomster og busker skal vannes. Jeg kan tilsette gjødsel i vannet. Blomstene utsettes ikke for slagregn og ikke for vind, her har de det nesten som i et drivhus.Petunia blomstrer alltid frodig helt til nattefrosten kommer utpå høsten, men da er det brått over. Skulle ønske de kunne bare vare og vare... sukk...men det er vel ikke mye man får gjort med årstidene, så det er bare å nyte siste rest av sommeren til fulle mens den fremdeles er her!  

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


4 kommentarer:

Interi-gjør det selv! sa...

Så artig med den sykkelen! Jeg elsker petunia, de bare blomstrer og blomstrer :-)

Fagertunhagen sa...

For en morsom måte å plante på. I en sykkel på veggen! Herlig:)
Utrolig frodige planter du har også. De får tydeligvis godt stell.

Ann sa...

Takk for så koselige tilbakemeldinger! :)) Elsker gamle sykler, både umalte som denne, og malt i spreke farger. Vi har i årevis hatt en himmelblå stående ved siden av en hvitmalt benk i hagen, -den er som en vakker hageskulptur der den står med plantekasser som bugner over av blomster både foran på styret og bakpå brettet! :o)
Petunia er lettstelte og villige blomster, bare synd de ikke overlever vinteren... Men heldigvis kan man plante nye i april! ;)

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.

Åshild sa...

Det er mange år siden jeg har hatt Petunia, men neste år skal jeg. Jeg gikk i Oslo på onsdag og så noen fantastiske plantekasser på Karl Johan. Pluss dine bilder som bekrefter hvor fint det er.