mandag 29. juli 2013

Spisestuen er tømt...

Nylig solgte vi skjenken, vitrineskapet, gulvspeilet, lamper m.m. som stod her i spisestuen vår. Tiden var inne for litt skikkelig fornyelse! 

Jeg var så lei av alle møbelbena som skulle støvsuges/vaskes rundt, vi hadde også behov for mer og, ikke minst, mer praktisk oppbevaringsplass her i tilknytning til kjøkkenet, -du skal få se hva vi nå har gjort her inne om ikke lenge. Vi er ikke ferdige her inne enda, men nå er det like før! 

Gleder meg til å endelig kunne rydde, for akkurat nå er 2. halvdel av spisestuen dekket med alt pikkpakket som befant seg i skuffer og bak skapdører... kort sagt fullstendig kaos! Det er forresten fascinerende å se hvor mye "tull" vi har i skuffer og skap. Hva skal vel vi som omtrent aldri bruker duker med hundrevis?! "Den som sparer han har!", det skal være sikkert! Men nok er nok, nå skal det ryddes også i dukene! 

Dette bildet er tatt fra kjøkkenet. Husker du tavleveggen jeg lagde her inne for noen år siden? Den er rett til venstre her i bildet. 

Så var det gulvet... delvis skrammet og stedvis matt som det var måtte noe gjøres...
Gulvet her inne var stedvis veldig slitt, så ettersom rommet nå likevel var tømt vasket vi det x-antall ganger med Allrent/Grovrent, pusset lett over og vasket igjen. (Vått her på bildet). Vi lot det tørke en dag, og deretter ble det bonet to strøk, og nå skinner det igjen over det hele! Joda, det enkle er ofte det beste! ;) 

Rett frem her under vinduene på bildet stod skjenken, et høyt anretningsskap stod i hjørnet, et gulvspeil i det andre hjørnet mellom vinduene og det høye vitrineskapet til høyre hitenfor kjøkkendøren, det var rett og slett for mye her inne! Det vi nå skal gjøre er å forenkle! 


Det er terrasse utenfor de fleste stuevinduene våre, også her i spisestuen. Det du ser her utenfor er spisebordet på vest-terrassen. I sommerhalvåret spiser vi ute alle dager været tillater det, den siste uken har vi ikke sett en sky på himmelen, så da passet det fint å gå løs på spisestuen, fint å fli litt ekstra inne også på denne årstiden, nå som man kan lufte skikkelig, henge gardiner ut til tørk m.m. 

Apropos gardiner... vi pleier å ha noen hvite, flortynne, gardiner i disse vinduene, fra der vinduskrysset er og ned, men nå som jeg plukket også disse ned tror jeg ikke de kommer opp igjen før langt uti september! Var helt herlig å få epletreet og resten av naturen, dagslyset og terrassen "inn"i spisestuen på denne måten, og ikke er det særlig innsyn her uansett ettersom spisestuen ikke er i sokkeletasje men i 1. etasje. Jatakk til mest mulig lys også inne mens det er sommer!  

Ha en fortsatt fin uke! :O)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


2 kommentarer:

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Skal bli spennende å se resultatet. Du er god som klarer å kvitte deg med ting og se fornyelser. Lykke til videre med prosjektet.

Klem fra Hjørdis

Ann sa...

Takk, ja nå skal det vel forenkles, sorteres og kvittes med!! ;)) Skal, ikke minst, bli så godt å bli kvitt alle møbelbena man må vaske i sikksakk rundt! Håper og tror den nye spisestueløsningen vil bli knallbra! -Og alltid godt meg litt fornyelse før nytt vinterhalvår! ;)

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.