tirsdag 2. april 2013

Kunstnerisk påske med nye lerreter og malepenslerJeg har helt siden jeg var bitteliten vært glad i å tegne og male, men etter at jeg ble voksen har det slettes ikke blitt tid til denne interessen. Studier, jobb, styreverv, husbygging, små barn, trening m.m. gjorde at det ikke var timer nok i døgnet, maleinteressen ble lagt på hyllen, men denne våren har jeg malt mere enn i løpet av de siste 15-20 årene til sammen! -Jepp, jeg har nok fått en ny dille! ;) 

Nå som jeg har gjenoppdaget malepenslene mine er jeg sikker på at denne hobbyen aldri vil bli lagt på hyllen igjen! Så en stund før påske bestilte jeg en ny forsyning linlerreter, akrylmaling på tuber og i flasker, gesso, ferniss med mere, -ja også akvarellpapir og nye pensler! Javisst har vi vært mye ute i påsken, men jeg har også malt, -et digert akrylmaleri på lerret, et lite akrylmaleri på lerret og fire nye akvareller ble det!


Det har etterhvert blitt veldig mye kunstnermateriell i stuen vår, så for å gjøre det ryddig, oversiktlig og samtidig kunne ha malingen lett tilgjengelig, har jeg tatt en av de gamle kassene som jeg tidligere har hatt bøker i, og satt de fleste av de største malingsflaskene i den. Oppå den står slikt som jeg aller oftest har i bruk, plassert i den gamle flaskekasse min. Den er skikkelig solid og har et hendig håndtak som gjør at det også er lett å få med seg ut på terrassen! ;) Jeg tror jeg kommer til å sitte ofte å male der ute nå til sommeren.

Kassene med kunstmateriellet er ikke bare praktiske, de ble utrolig nok også ganske dekorative der de står under det ene vinduet i skrivehjørnet mitt. Pensler, tuber m.m. hadde garantert ikke blitt riktig fullt så dekorativt plassert i en plastboks med lokk...


Jeg har benyttet sjansen til å preparere/grunne lerretene ute i vårsolen! Koselig å holde på ute er det, og behagelig mye plass og armslag i forhold til inne! Jeg håper det blir sol hele denne uken, for da er det virkelig flott å være hobbykunstner i solveggen! ;)) (Et av bildene jeg har malt tidligere kan du se: HER.)

Ha en finfin apriluke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.


Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


4 kommentarer:

ingunn sa...

Så fint at du er i gang med kreativ utfoldelse av det slaget - jeg mistet min malelyst da jeg fikk et opppussingsobjekt å ta meg av. Det ble mange store maleflater, men bare vegger og tak ;) Jeg tror jeg må følge med deg og se hva du finner på nå - kanskje jeg kan finne igjen lysten til å male - lerretene står jo lagret ferdig til bruk her ;) Håper det er tegn på at du er frisk og rask for tiden!

Anonym sa...

Så kjempe flink du er og kreativ:)
Gleder meg masse til å se hva du maler:)
Klem Merete

Huset i edels hage sa...

Aiaiai, så flotte kasser til oppbevaring av malesakene!!! Jeg skal også investere litt i pensler og div, men må kanskje også finne meg noe slikt fint å ha det i! Nå er det i plastkassef nede på boden, og dørstokkmila blir derfor ekstra lang.. Staffeli skulle jeg vel og hatt slik at jeg kunne bruke cerandaen til atelier... Takk for herlig inspirasjon!! Klem, edel

Ann sa...

Ja du skal se malelysten kommer tilbake når du er ferdig å male vegger og tak heller kan male "for gøy skyld"! ;))

Takk Merete, skal nok legge ut noe mer her etterhvert! ;)

Ja dørstokkmila kan være drepende for kreativiteten, helt enig med deg Edel, så finn deg noe fint å ha malesakene i slik at de kan stå synlig og er lett tilgjengelig, og et sted du kan male i sollys/dagslys! Staffeli anbefales, eller blir det neste senebetennelse i en arm!!! Jeg fikk senebetennelse i begge armer nå etter påske, til tross for staffeli, ble for mye maling rett og slett! ;) Har tatt deg helt med ro i to uker nå, har kun grunnet noen lerret i solen siste uken, så kommende uke kan jeg endelig male igjen! :))

Ha en fin helg alle tre! :0)

Stor klem, Ann.