lørdag 20. april 2013

DIY/gjør-det-selv/uterommet: Mal plantekasser og krukker i en ny lekker farge for enkelt å gi uterommet et ansiktsløft!

En enkel og rimelig måte å fornye uterommet på er male plantekasser og krukker i en ny og sommerlekker farge! :))

Plantekasser og -trau i alle størrelser selges rimelig nå om våren i mange butikker, men fargen er ofte nok til at man går fordi de gode tilbudene uten å tenke på hvor lekre de kan bli hvis man gir dem et strøk utendørs husvegg-maling! -Og det å male en slik tar faktisk ikke mange minuttene! 

Man kan faktisk også male keramikkrukker! Her ser du noen bilder fra lysthustrammen vår (flere bilder HER), og på den står en samling blomsterkrukker av keramikk som har fått et lett transparent strøk med lys turkis maling, petrolblå og grågrønne duse malingsfarger. 

Malte krukker setter litt ekstra farge på uterommet, og det spesielt flott nå om våren, før det har blitt skikkelig grønt og frodig ute!

Jeg er slev veldig begeistret for de blågrønne fargene, men du kan jo like gjerne male dem ceriserosa, oransje og limegrønne hvis du foretrekker det! I sommerglade uterom er alt lov, så det er bare å bruke fantasien og slå deg løs! :))

Når malingen er skikkelig tørr gjenstår det bare å plante! :)) Jeg pleier å fóre mine plantekasser av tre med litt fuktspenne/plast innvendig før jeg har jord i dem, da holder de seg fine i mangemange år! Skal de stå et sted hvor de ikke er under tak, så lag gjerne noen hull i bunnen av både plantekassen og plasten slik at overflødig vann kan renne ut! ;)

Vi har Blåsbortdagen her hos oss i dag, mer om det en annen dag, for frokostpaviljongen vår lettet og fløy med vinden tvers over altanen hvor den krasjlandet og havarerte opp-ned, -forslått, vridd, knekt og flerret, ...ja den ble kort fortalt et totalvrak! :( Da den verste forskrekkelsen hadde lagt seg begynte jeg å skissere et mere solid lite takoverbygg i enden av terrassen, du skal få se planen etterhvert! ;) Håper været er bedre hos deg, hvis ikke så er trøsten at det er 20. april i dag, så nå er den varme, deilige årstiden straks her hos både meg og deg uansett! ;)) Ha en fin lørdag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.


Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


5 kommentarer:

Anonym sa...

Nydelig farge du har valgt:)
Og takk for tips:)
Fortsatt herlig kveld
Klem Merete

Jenny sa...

Det ble kjempefint!
God ide!
Hva slags maling har du brukt?
Og på krukkene?


Hilsen Jenny <3

Inspirasjon fra Elin sa...

Slettes ingen dum idee. Tror jeg nok skal fikse litt på alle keramikk pottene som står i garasjen :) Kanskje det funker bedre å spraye de enn å male?! hmm.

NOSTALGI I NR. 9 sa...

Veldig god ide, få visst finne fram malerkosten jeg også :-) Fargen er bare såå skjønn :-) klem Anita

Ann sa...

Takk for koselige kommentarer! :)) Jeg bruker Drygolin utendørsmaling på alt av tre, også på slike plantekar. Disse krukkene er malt med et tynt lag innendørs veggmaling (vannbasert) påført med svamp. De vil da få litt grønske og patina her og der over tid, jeg synes det passer helt supert inn i utemiljøet her ved lysthuset, men det er jo ikke alle som liker det! ;) Terracotta trekker jo lett til seg fukt og blir "misfarget" over tid, så hvis du heller vil de skal beholde nymalt-looken over år, så bruk en plastkrukke oppi terracotta-krukken når du planter (slik at det blir luft mellom plastkrukken og terracotta-krukkeveggen), og mal krukken med utendørs husmaling ;)
Hvis du vil ha heldekkende farge går det sikkert like fint å spraymale dem som å male dem med kost! Nevner for sikkerhetsskyld at plastkrukker kan ikke males, da spretter som oftest fargen av ved den minste bevegelse!
Ja fram med malingsspann, restemalinger og ny kost, -nå er det ENDELIG vååår! :O)

Ha en super mandag alle sammen!

Stor klem, Ann.