mandag 11. februar 2013

Vår i vinduskarmen

Dagene blir nå raskt lengre og lysere for hver dag, solen stiger stadig høyere på himmelen og skinner inn vinduene fra morgenen til langt utpå ettermiddagen, -joda, det blir visst vår i år også! :)) 


Det er snø og iskaldt ute, men når himmelen er knallblå ser ikke det ut til å bekymre de lyse blå Muscariblomstene det aller minste her de står og koser seg i vårsolen i vinduskarmen i enden av gangen i 2. etasjen hos oss. Hver morgen når jeg går fra soverommet til badet går jeg forbi dem, -et vakkert syn og en super måte å starte dagen på! :))


Muscariblomstene - perleblomster som de gjerne kalles - står der og minner meg hver morgen på den varme, herlige, lyse, fine, grønne,fargerike, levende årstiden vi nå straks har foran oss! Jeg gleder meg helt enormt til å stikke fingrene ned i soloppvarmet jord i drivhuset igjen, plante frø og etterhvert se nytt liv - små grønne vårfriske spirer - stikke hodene opp av jorden, men enn så lenge gleder jeg meg stort over løkblomstene i vinduskarmen! 

Blomster  jo slette ikke plantes i en krukke, de kan plantes i en vase, et melkespann, en glassbolle, en mugge eller hva du enn har for hånden! Da jeg kjøpte disse perleblomstene var de ferdigplantet i gruppe som her, men de stod i en kjedelig plastkrukke. Jeg valgte derfor å flytte dem over i en nydelig slørhvit Kosta Boda vase som jeg fikk i bursdagsgave av et veldig snilt vennepar noen år tilbake. Vasen pleier å stå til pynt i vitrineskapet eller på skjenken i stuen, ofte med syrinblomster i om sommeren, men den ble dekorativ og spennende også med blomsterløk i synes jeg! Vasen er jo av glass og kan jo vaskes, så den tar ikke skade av å bli brukt til plantekar fra tid til annen. Så har du en lekker glassvase du er glad i: Hent den gjerne fram og plant noen lekre vårblomster i den! :))    


Flere bilder av perleblomster og litt mere info om Muscariløk finner du: HER
Ha en riktig fin tirsdag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.


Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


5 kommentarer:

Elin sa...

Nydelig vårstemning i vinduskarmen din:)

Anonym sa...

Du tar så syyykt fine bilder :)) Elsker de alle sammen ;-)

Klem Silje

Ann sa...

Tusen takk for så koselige tilbakemeldinger! :o))

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.

huset i edels hage sa...

Sååå herlig at våren nærmer seg!! Elsker lyset som sniker seg inn overalt, drn herlige følelsen av forventninger og liv, og å se at vi kaster skygger!!! :) :) nydelige blomster og ikke minst bildene du tar :) nyt vårfornemmelsen og resten av uka! Klemmer fra Edel

Fru Brekke sa...

Nydelig vårstemning i vinduskarmen hos deg! Jeg elsker perleblomster! De minner meg om lysere tider:)
Ønsker deg en fortsatt fin mandag:)

Klem fra Karen