torsdag 21. februar 2013

En titt inn i det nymalte spiskammerset


I dag tenkte jeg å vise deg noen bilder fra spiskammerset vårt! Det er et sånt et "ikke-rom" du vet, et slikt rom som man aldri viser gjester, hi, hi, men det er et praktisk og hyppig brukt lite rom i huset vårt, den lille boden under trappen mellom 1. og 2. etasje.

Vi bruker det lille spiskammerset til lagringsplass for julekakebokser, kakeformer, serveringsbrett, termoser, "bærplukkertingen", tørkeruller, hermetikk, fakler, ekstra knekkebrød, mel, sukrin og kaffe, gavepapir- og bånd, gavekort, støvsugerslangen o.l.


Denne uken har jeg tømt boden for å male her inne! Det manglet også en del listverk, som nå omsider er satt opp. Er det ikke rart med slike småting som ikke blir ordnet med én gang mens man holder på og pusser opp? Det er som om man over tid blir "blind" og ikke ser slike mangler etter en viss tid har passert, eller er det bare hos oss det er slik?... Vel, det er vel egentlig ikke det at man ikke ser, det er vel snarere heller det at man lærer å overse... Men det er utrolig deilig at det nå omsider er ordnet!

Under den nedre halvdel av trappen (se bildet nedenfor) er det ikke mulig å stå oppreist, men arealet er likevel praktisk som lagringsplass. Her er plass til en dunk poteter, en kasse brus og klementiner ved juletider, oppbevaringsbokser, -ja litt forskjellig som ikke er like vakkert å ha stående på kjøkkenet! ;)  


I gamle dager var de mye flinkere til å utnytte all plassen de hadde til rådighet, slik som arealet under trappen. Da vi kjøpte huset var det mange flere slike delvis skjulte, og helt skjulte, små skap og også "hemmelige" rom under trappen og i veggene. De fleste forsvant etterhvert som vi rev deler av veggene og etterisolerte for å tilfredsstille nåtidens isolasjonskrav/teknisk standard, men dette skapet under trappen er et av de gamle rommene vi valte å beholde. Det har fått parkett på gulvet og nye plater på veggene, men romstørrelsen er omtrent som før.

Trappen er den som var originalt i huset. Vi har "strippet" gulvene, forsterket gulvbjelkelaget, etterisolert og lagt Wirsbo gulvvarme (vannbåren varme) i alle gulv i denne etasjen unntatt i denne boden, treverket i trappen ble skrapet og malt. Jeg har i dag malt rekkverket og vangene på trappen på nytt igjen, -det hadde gulnet en del i løpet av de ti årene siden sist det ble malt. Du skal om ikke lenge få se flere bilder av denne trappen. 


Ikke alt her inne i det lille spiskammerset er like dekorativt - kremt - slik som routerne våre som henger her øverst på veggen. Men det er jo kjekt å kunne ha de "gjemt" her inne, så er de ute av synet til daglig, og lett tilgjengelige når de en gang imellom må restartes. Kjøkkenet ligger like ved, rett på andre siden av "mellomgangen". Litt om planløsningen og bilder av hvor spiskammerset /matboden ligger i huset i forhold til kjøkkenet og stuen ser du på bildene i et gammelt blogginnlegg: HERAlt er ikke på plass i boden enda etter at den ble malt, men i løpet av morgendagen tenker jeg det blir system i sakene igjen! 

Husk at det er Herlige Hjem på kanal FEM kl. 21.30! Ha en fortsatt fin torsdagskveld! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.


Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


2 kommentarer:

ingridsboble sa...

Lagringsplass blir det aldri nok av - lurt å bruke plass under trappen til det :) Og deilig å kunne lukke en dør til tingene som jo må være et sted!
Ha en flott helg :)
Ingrid

Camillas univers. sa...

Skulle gjerne hadd et slikt trapperom. Vi fikk levert trapp med åpne trinn da vi bygget huset (skulle være lukket) så det ble en ganske ubrukelig plass under trappa. Det er mannens gitarkasser :-/ Lite pene å se på, men han bor jo her han også;-)

Klem Camilla