fredag 21. desember 2012

Vintersolverv, -dagen da sola "snur" og det igjen går mot lysere tider!

Jeg måtte bare ta et bilde av kransen som henger i et av vinduene i spisestuen før jeg slo på lyset her inne i ettermiddag, vi ser vel egentlig bare silhuetten av kransen, men den var så vakker der den hang i det blå vinterlyset fra vinduet!  

I dag var det vintersolverv, det vil si årets mørkeste dag, men også dagen da sola "snur" og det igjen går mot lysere tider! :)) Det passer jo egentlig veldig fint at julen er lagt til denne årstiden, -i julen får vi jo tenne masse ekstra lys både ute og inne, -adventsstjerner og adventslysestaker, vi legger knitrende vedkubber i peisen og så blir det også ekstra fint i hagen med fakler i snøen, lykter på trappa og på terrassene og lysslynger i flere av trærne, -ja det er nesten så man ikke merker at det er litt ekstra mørkt ute nå om dagene! :))

Kranser opphengt i vinduet på denne måten er veldig dekorative, så dersom du vil skape litt ekstra julestemning i full fart nå rett før jul så er dette en enkel måte: Noen runder naturhyssing rundt øverste del av kransen, og så knyttes den fast til gardinstangen! Den kan også henges fra en krok oppe i vinduskarmen dersom du ikke har gardinstang midt på vinduet slik som her på bildet. Flere lekre kranser og måter å henge dem opp på finner du bl. a. HER og HER. I siste link finner du også mange gode idéer til hvordan å pynte juletreet! ;) 

Linker til mer julepynte-inspirasjon finner du i høyre og venstre marg her på Glassveranda! Ha en fin fredagskveld! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


4 kommentarer:

Anonym sa...

Ååååå... så kjempe koselig bilde:)
Ønsker deg en herlig førjulshelg
Klem Merete

Ann sa...

Tuusen takk, og forsatt fin julehelg til deg også! ♥

Stor juleklem, Ann.

Ingjerd Strand Torgersen sa...

Heisann, det var en kjempe lekker krans, hva er den laget av?

Ann sa...

Takk!:O) Mange tørkede brune og noen grønne tørkede blader, enkelte med litt mikroglitter ytterst på bladene, kombinert med spinkle brune tørkede buskmure-kvister ;) Skal se om jeg får tatt noen bilder av den i dagslys etterhvert! ;)

Ha en fortsatt fin romjul! :0)

Stor klem, Ann.