fredag 21. desember 2012

Eklektisk julestemning med engler i Buddha-nøtter


Husker du glasslampen med industriell look som jeg lagde i vår? På kommoden stod også et fat med steiner? Du kan se et oversiktsbilde av lampen, fatet og kommoden: HER

Jeg hadde ikke lyst til å ta bort den store hvite Buddha-figuren i julen, som også sitter oppå kommoden, så i stedet for har den fått følge av noen Buddha-nøtter som jeg har satt noen små lubne flotte keramikkengler i. Vi har hatt Buddha-nøttene til pynt hver jul i snart ti år, det varierer litt hvor i huset de brukes til pynt, men i år passet de perfekt inn på kommoden i gangen. På denne måten kan den store Buddha-figuren bare sitter der den sitter, det ble julestemning på kommoden likevel! ;) Synes det ble en herlig eklektisk julemiks, -et vakkert stilleben å titte på når jeg sitter i badstuen som står rett ovenfor kommoden, på den andre siden av gangen.

Røkelsespinnene med cedertre- og kanelduft gjør at det også dufter jul i gangen. Den vakre stjernen av trepinner fikk jeg av min datter for et par dager siden, -hun hadde laget den på skolen, synes den også passet så fint inn her oppå kommoden i entréen. Bildet er et stort litografi av Marcel Mouly, og er en av våre lønnsomme litografi-investeringer opp gjennom årene ettersom litografiene hans har steget ganske bra i pris de siste årene. (Mouly var den siste gjenlevende studenten av Matisse frem til at han døde i 2008). Jeg elsker fargene i dette bildet, og det ble jo i utgangspunktet kjøpt fordi det var vakkert! ;)

Hvordan du kan lage en julete kvist i sølv og paljetter som denne på bildet kan du lese om: HER.


Jeg synes Buddha-nøtter er en spennende dekordetalj blant all den andre vanligere julepynten. De er helskjønne der de sitter inni nøttene sine de små gullenglene, eller de er vel strengt tatt bronsefarget. Steinene er fra strendene i Nice og Menton, -favorittferiestedet vårt! ;)

Buddha-nøtter (Pterygota alata) tilhører Kakaotre-familien. Treet kan bli 30 meter høyt og får frukter som er 10-15 cm i diameter. Når fruktene er modne sprekker det treaktige materialet (naturens egen måte å så frø på). I India og Asia benyttes de både til mat og til medisinsk bruk. I Norge er det kun skallene vi bruker til noe, og da til pynt. De er heldigvis ikke så vanskelige å få tak i lenger heller slike Buddha-nøtter, de selges etterhvert i mange hobbyforretninger rundt om i landet.

Ha en fin fredag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


3 kommentarer:

Nina Iren sa...

Kor nydelig pynta dette var. Flott sammensatt. Må du og din familie ha en riktig fin jul.

Ymmeli sa...

God jul og godt nyttår ønskes deg og dine! Blogghilsen fra Ellen.

Ann sa...

Tusen takk! :)) Ha en fin jul og et riktig nyttår dere også! ♥

Stor juleklem, Ann.