tirsdag 4. desember 2012

Peiskos med kubbelys! -Og litt om vannbåren varme i gulv!

Det er iiiiskaldt ute i dag, og kaldere skal det visst bli i følge værmeldingen, men inne er det heldigvis godt og varmt! Vi har vannbåren termostatstyrt varme i alle gulv, så innetemperaturen er stabil uansett vær og temperatur ute, og peisene våre blir derfor brukt mest til "kosefyring". 

Takk og lov for at min kjære pappa klarte å overbevise meg og mannen min om å gjøre den investeringen da vi skulle igang med å restaurere huset for ca. 15 år siden! Vi var nemlig ikke helt lette å overbevise om det, vi syntes løsningen med vannbåren varme ble for kostbar, men i dag er det for oss helt utenkelig å skulle bo i et hus uten vannbåren varme i gulvene! Vannbåren varme gir en lun, stabil og behagelig varme som er jevnt fordelt i gulvflatene, og man trenger aldri mer tenke på ved til annet enn eventuell "kosefyring"! ;)) -Og ofte bruker vi bare "peiskubber"/pyntekubber til det (en slik en som brenner en hel kveld). 

Mannen min har feber og influensa og har ligget helt utslått siden lørdag, og jeg er revmatiker som mange av dere vet, så bare tanken på å skulle gå i skytteltrafikk mellom vedboden ute og peisen disse dagene i denne kulden får meg til å grøsse!! Ja jeg er ufattelig glad for at jeg ikke trenger å tenke på fyring i det heletatt! (Takk pappa!) Men når det er bitende kaldt ute føles det likevel ekstra lunt og koselig når vi tenner i peisen! Ingenting er som synet av, lyden og varmen fra knitrende vedkubber i den store hvite engelske peisen i stuen vår, eller lyset og duften fra et x antall kubbelys i denne peisen (bildet) som står i spisestuen vår, nå som hustak, bakken, busker og trær ute er dekket med hvit glitrende rimfrost!

Håper den verste kulden snart gir seg, og at vi heller kan få 15-20 cm glitrende hvit puddersnø! :)) Blir så mye lysere og julekoseligere ute da, også er det jo så mye bedre for de minst hardføre plantene i hagen!! ;) Ha en fin tirsdag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

4 kommentarer:

Mailinn`s interiørblogg sa...

herreguuud, jeg kunne dødd for den peisen dær...alldeles nyyydelig;) vannbåren varme hadde virkelig gjort seg det=) heldig er dere, lur pappa;)

hill`s interiørblogg sa...

Sååååååååå nydelig... Ja jeg kunne tenkt meg en sånn peis her... ;O)
Deilig med god varme nå når det er så kaldt ute...
Ha en fin kveld
Klem fra Hill-Iren

Fru Brekke sa...

For en nydelig peis! sukk:)
Ja, nå er det bare å springe mellom vedbod å peis..kaldt!
Jeg har også lyst på litt snø..gid d hunne kommet som du sier 15-20 cm. Kjenner at jeg vegrer meg for å ønske snø, for når det først går hull på de snøskyene..
Ja, da virker det som om de aldri blir tomme;)
Men jatakk til hvit jul. Jatakk, til grønn april,hehe:)
Ønsker deg en fortsatt fin førjulstid! Takk for koselig kommentar inne hos meg;)
Klem fra Karen

Ann sa...

Å tusen takk for så koselige tilbakemeldinger!! :O) Selv liker jeg peisen i stua best, men den er veldig koselig denne i spisestua også! :))
Ja er evig takknemlig for for at pappa klarte å overbevise oss om det, Mailinn! ;)) Tenker vanligvis ikke så mye på varmeanlegget, men nå som mannen min ble liggende utslått med influensa fikk jeg en påminnelse om hvor kjekt det er å ha! ;)
Jatakk til hvit jul og helgrønn april! ;)))

Ha en fortsatt fin uke alle! :0)

Stor klem, Ann.